Гласање

Имам 39.900 евра одвоено за нова кола. Парите ќе ги дадам за:

Kia Stinger
8 (14.5%)
Mercedes CLS 1.0 Екобуст
4 (7.3%)
Ауди А7 0.9 тце
5 (9.1%)
БМВ6 1.1 црди
4 (7.3%)
Некој друг Мерцедес/Ауди/БМВ
15 (27.3%)
Сакам Џип, несакам кола.
3 (5.5%)
Ќе објаснам доле, кола купуење не е пљукни залепи, лудаштво е 39.900 за кола во оваа економија
16 (29.1%)

Вкупно гласови: 44

Гласањето е затворено: 08 Декември 2017, 13:42:09 pm

Автор Тема: Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“  (Прочитано 100601 пати)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
...27 casa so 3 pauzi za polnenje benzin
Da ne zboris za Le Mans model 2018?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
\ Мерцедес со 50к 2год гаранција junge sterne

Junge Sterne гаранцијата важи и во Мак Ауто Стар? Проверено?

Ако овој фајл е меродавен, вика дека Македонија не е дел од таа програма.

Овие се земјите:
Andorra, Belgien, Bulgarien, Dänemark, Deutschland, Estland, Finnland,
Frankreich, Griechenland, Großbritannien, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein,
Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Niederlande, Norwegen, Österreich, Polen, Portugal, Rumänien,
San Marino, Schweden, Schweiz, Slowakei, Slowenien, Spanien, Tschechien, Ukraine, Ungarn und
Zypern

Назад на темата: Јас би идел со Е класа.

Edit 2: Ако е 40К за кола на ново ондак Ц класа.
« Последно менување: 22 Јули 2018, 10:36:24 am smole »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
Може и да не важи, немаме размислувано, на бг табли е ставен, секако таму ќе важи :)

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
Бараш кола удобна за 27 саати возење со 3 паузи за бензин ? Мене ми личи дека ти требаат авионски летови друже батали кола...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
ili kola do 20.000, a so ostanatite 20.000 soferi da si.vraboti 😊

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
За далечни патувања ја би Мерцедес Е класа, по можност е350цди со 260кс.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
Другар, ти си печен за маздата. Се гледа дека најмногу ти прави мерак.
Друго е чувството кога ти ќе ги скинеш кесите на седиштата и воланот и кога прв ќе ја запалиш.

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Кесите никако да се извадат :) мора да се вози така барем неколку месеци(летни) ;D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
Кесите никако да се извадат :) мора да се вози така барем неколку месеци(летни) ;D

От. Се ќе сватам, ама даљинско од тв во најлонче умотано јок.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
На ново Југо на времето тоа најлоните на седиштата се возеа додека не се испарталат скроз :)
Бајдавеј брат ми си купе кола од салон, немаше најлони на седиштата, се скрше филмо скроз :(

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
leto obavezno se potis mora najlon da ima, esen obavezno dozd kal, zima isto sneg, sol, prolet pak dozd. fak it, nema vadenje na najlonot aka kondom

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
I kaj mene bea izvadeni ali kako i da e ke gi izvadev vednas.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
Ма какво вадење најлон!

Мониторот мој на десктопот е стар 4 години, во оваа состојба е:

Не знам кај ми е стиропорот, да му го ставам од страните за секој случај...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
@Bender Само те молам немој да размислуваш во правец на суперб или инсигниа, тие две коли се неприкосновени за вредност околу 20000 евра, ама не треба да се спомнуваат во иста реченица со сума од 40000 евра. Ако патиш од статусна недоискажаност во ова наше мало закржлавено општество тогаш предлагам да си земеш млада е класа или а5, ќе ти помогне да се издигнеш во локалните кругови. Ако немаш таков комплекс не бирај ниту волво S60 затоа што новиот модел веќе е на повидок, кога и да е ќе го пуштат во продажба. Јас лично би си земал некое мондео 1.5 екобуст или 2.0 тдци за 27-8 илјади евра и другите пари ќе си ги чувам.
Зини да ти кажу.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
Бараш кола удобна за 27 саати возење со 3 паузи за бензин ? Мене ми личи дека ти требаат авионски летови друже батали кола...

Не ми функционира Wizz/Ryan/Tui според плановите секогаш + често знае да излезе дури и поскап него патување со автомобил, во случај ако патуваш уште некој со тебе или треба да пренесеш габаритни/тешки ствари Филип. Знаеш дека последниве 2 години скапав од летање и боље да се возам у приватна 19ка него да влезам у авион на Визер, но во секој случај некогаш имам неколку пати поефтини летови од Ниш, Приштина, Охрид, Софија, Пловдив, Солун и Кавала па веќе кога се кршам 3 саати во авион, бар до аеродромот да не се кичмам у фиестана :D

Филингот на нова кола трае до првото оштетување, па макар и да е некоја сељандра со шајка/клуч или како во мојот случај стуб во Сити Мол неполни 40 дена одкако ја купив  ;D мислам дека нема стуб у ситимол што не е удрен, едноставно направени се да ни ги јебат колите, али сефте беше пред 6 години и некако ме наместија у гужва да у рикверц му се наместам и пун десно ми влезе у десна врата и праг.

И на најпоследниот, ако ми е за курч колата ќе си купев Мијата тестерот за 27 ми го оставија белиот со тврд кров или можам во секое време да си увезам: https://gocar.be/en/autovlan/second-hand-car-used/BMW/730/d-Gps169-Xenon-Store-Elect-1erMain-Carnet-2clefs-qbbtg95r и да ви кукам за сервис :D сепак, јас пре би за низ град велосипед или мотор, гледам во последно време и електрични тротинети шема се, одколку да си ја кршам колава и да ми ја оштетуваат ко во Грција да сум на паркинзи. Годишно најмалку 4-6 санации имам на Фиестава од естетска гледна точка зашо некој ме плеснал и некој ќош, дури имам и снимки како се залепува, се консултирам со пријатели од МВР ми велат ние неможеме ништо да направиме, треба приватно да си бркаш со адвокат. Да така, да кеширам 30/40.000еур за кола за некој друг да ми се изживува на неа зашо седи на паркинг, не фала.

Прашање до поискусните, дали нивото на опрема игра улога и да е поквалитетно составена колата и да има подобра звучна изолација? За поквалитетна вожња и амортизација од дупки/лоши патишта некои брендови имаат како дополнителен пакет пр. бмв, но другар кој има Голф 7ца со фул опрема приметувам дека автомобилот му има многу попремиум квалитет на возење, бучава и се што барам од еден автомобил одколку еден колега кој има пасат земено на акцијава со 1.6 мотор без опрема :D