Бараш кола удобна за 27 саати возење со 3 паузи за бензин ? Мене ми личи дека ти требаат авионски летови друже батали кола...
Не ми функционира Wizz/Ryan/Tui според плановите секогаш + често знае да излезе дури и поскап него патување со автомобил, во случај ако патуваш уште некој со тебе или треба да пренесеш габаритни/тешки ствари Филип. Знаеш дека последниве 2 години скапав од летање и боље да се возам у приватна 19ка него да влезам у авион на Визер, но во секој случај некогаш имам неколку пати поефтини летови од Ниш, Приштина, Охрид, Софија, Пловдив, Солун и Кавала па веќе кога се кршам 3 саати во авион, бар до аеродромот да не се кичмам у фиестана
Филингот на нова кола трае до првото оштетување, па макар и да е некоја сељандра со шајка/клуч или како во мојот случај стуб во Сити Мол неполни 40 дена одкако ја купив мислам дека нема стуб у ситимол што не е удрен, едноставно направени се да ни ги јебат колите, али сефте беше пред 6 години и некако ме наместија у гужва да у рикверц му се наместам и пун десно ми влезе у десна врата и праг.
И на најпоследниот, ако ми е за курч колата ќе си купев Мијата тестерот за 27 ми го оставија белиот со тврд кров или можам во секое време да си увезам: https://gocar.be/en/autovlan/second-hand-car-used/BMW/730/d-Gps169-Xenon-Store-Elect-1erMain-Carnet-2clefs-qbbtg95r и да ви кукам за сервис сепак, јас пре би за низ град велосипед или мотор, гледам во последно време и електрични тротинети шема се, одколку да си ја кршам колава и да ми ја оштетуваат ко во Грција да сум на паркинзи. Годишно најмалку 4-6 санации имам на Фиестава од естетска гледна точка зашо некој ме плеснал и некој ќош, дури имам и снимки како се залепува, се консултирам со пријатели од МВР ми велат ние неможеме ништо да направиме, треба приватно да си бркаш со адвокат. Да така, да кеширам 30/40.000еур за кола за некој друг да ми се изживува на неа зашо седи на паркинг, не фала.
Прашање до поискусните, дали нивото на опрема игра улога и да е поквалитетно составена колата и да има подобра звучна изолација? За поквалитетна вожња и амортизација од дупки/лоши патишта некои брендови имаат како дополнителен пакет пр. бмв, но другар кој има Голф 7ца со фул опрема приметувам дека автомобилот му има многу попремиум квалитет на возење, бучава и се што барам од еден автомобил одколку еден колега кој има пасат земено на акцијава со 1.6 мотор без опрема
Ааааааа ха, ми требаше време малце да сватам кој си ама добро е запалив на крај
Разгледај исто новото Волво Ѕ60 како изгледа, валда ке дојде набрзо и кај нас, ова што си го ставил е постариот модел, не е ап ту дејт. Е сеа незнам која цена ке му ја шлапнат кај нас.
Маздата ти е убава опција исто, мене ми е многу кул со таа нивна мазда-црвена боја.
Ако сакаш класа + па малце постара да е Мерцедес Е класа, или некој Лексус гледај или Волво Ѕ90, рачунај ова веројатно ке треба да се увезува..
Нивото на опрема за звучна изолација веројатно нема да придонесе ама зависи што има во опремата, имаш некој брендови се доплаќа а воздушна суспенција па ако ја имаш нејзе вожњата ке се смени. Или седиштата се најчесто различни у поскапите пакети и тоа ке придонесе за удобност ИЛИ мотор подобар потивок и гуми подобри потивки па ти изгледа дека звучната изолација е подобра ама уствари има помалце бучава
Јас со толку пари веројатно би заглавил многу Alfa Romeo Giulia, несакам алфи ама оваа некако многу ми е убава
http://www.carclub.mk/2017/07/07/test-alfa-romeo-2-2-jtdm-150-super-vistinski-vrednosti/