Автор Тема: CARclub Тест: KIA Stinger 2.2 CRDi  (Прочитано 60669 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: CARclub Тест: KIA Stinger 2.2 CRDi
« Одговори #180 на: 07 Декември 2017, 16:03:50 pm »
52.000€ ? Многу дрога излезе на виделина во државава...

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #181 на: 07 Декември 2017, 16:06:17 pm »
Една можи ќе успеат да продадат. Ова тест возилово ќе го шитнат за 26к и толку ќе биди.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #182 на: 07 Декември 2017, 16:09:47 pm »
Зафатен е просторот со маркетинг материјали во кои ја оправдуваат цената.

Океј ми е Стингеров, али овој конкретно е 52 бона. Извини друже судија, али и да би имал пари на препат, не би ги фркнал за ова возило.
Бенѕинецот со стандарден пакет (све има) и крај. GT пакет не ти треба, дизел ти треба ако возиш главно отворено и тоа над 15к годишно (2% од нашево население).

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #183 на: 07 Декември 2017, 16:47:51 pm »
Еве го и тестот!

http://www.carclub.mk/2017/12/07/test-kia-stinger-2-2-crdi-advance-awd-korejska-interpretacija-na-germanskata-formula/

Мораше "Германска" да има во насловот нели?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #184 на: 07 Декември 2017, 17:14:41 pm »
Па германците први почнаа. :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #185 на: 08 Декември 2017, 19:29:51 pm »
Зафатен е просторот со маркетинг материјали во кои ја оправдуваат цената.

Океј ми е Стингеров, али овој конкретно е 52 бона. Извини друже судија, али и да би имал пари на препат, не би ги фркнал за ова возило.

Ok ќе беше за малце. Вистински волан, лажен издув и цена ко добро напукано Мондео (35k).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #186 на: 08 Декември 2017, 19:37:32 pm »
У принцип, како и секоја нова кола, пренапумпана е цената во прво време. Трпение, ќе иде надоле и каталошки, а соодветно на тоа и цената во салон ќе биде значително подобра.

Како и да е, Стингерот е сериозно, сериозно добро ауто. Само да се заобиколи со шиииииииииииииииииииирок лак белата боја. Има подобар build quality и значително подобри материјали и fit & finish од SUV што го возевме неодамна што беше скоро дупло поскап. Така да...

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #187 на: 08 Декември 2017, 19:57:32 pm »
Kia  да се упука во друштво на премиум играчи ти е исто ко у средно на полагање со три кеца да добиеш три петки. Не е немогуќе, али само теоретски. Гаарант ќе мораш да покажеш многу повеќе знаење од одликашите, додека оние што те испитуваат ќе те толчат дур не ти најдат место каде што не си баш сигурен.

Реално, најарно КИА да си смисли друг бренд и да се праат ко да се од Финска. Да најдат добри и иновативни дизјанери и да не личат моделите на веќе видени комбинации. Сето ова иако квалитетно склопено (со видливи прпусти), а и релано ќе се завртиш и ќе ја загледаш колата, не е некоја возбудлива играчка која би си ја купил да ја чуваш.

А КИА нека се с'сне накај Мондрео/Пасат/Инсигнија. И нека се држи таму две три децении па после ќе видиме како ќемо, шта ќемо.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #188 на: 08 Декември 2017, 20:00:24 pm »
Смешно за 52000€ и премиум класа.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #189 на: 08 Декември 2017, 20:04:30 pm »
Kia  да се упука во друштво на премиум играчи ти е исто ко у средно на полагање со три кеца да добиеш три петки. Не е немогуќе, али само теоретски. Гаарант ќе мораш да покажеш многу повеќе знаење од одликашите, додека оние што те испитуваат ќе те толчат дур не ти најдат место каде што не си баш сигурен.

Реално, најарно КИА да си смисли друг бренд и да се праат ко да се од Финска. Да најдат добри и иновативни дизјанери и да не личат моделите на веќе видени комбинации. Сето ова иако квалитетно склопено (со видливи прпусти), а и релано ќе се завртиш и ќе ја загледаш колата, не е некоја возбудлива играчка која би си ја купил да ја чуваш.

А КИА нека се с'сне накај Мондрео/Пасат/Инсигнија. И нека се држи таму две три децении па после ќе видиме како ќемо, шта ќемо.

Они таму и циљаат. Према Артеон, да речеме. Споредбите со Авди, Мерцедес и Бемве се прават највеќе ради формата на колата - пошто само они прават такво нешто, а и ради RWD моментот.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #190 на: 08 Декември 2017, 20:13:02 pm »
Сеа... не знам темава е колата или цената на колата. Некако наместо да се дискутира за дизајн, кавалитет, управливост , дрн-дрн....темава отиде у value for money што у старт е негативен муабет. Али у секој случај треба да се поздрави храброста на Киа да направи едно вакво возило со делумно атрактивен дизајн горе доле спортски карактеристики (во смисол на секојдневно-шмеќерско а не ултимативно спортско возило). Во секој случај од некаде треба да се почне и јас како љубител на автомобили генерално, ги поддржувам во намерата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #191 на: 08 Декември 2017, 20:14:13 pm »
Ах, за жал, скоро секогаш се сведува муабетот на цената и на тоа каква мечка се носи од германија за тие пари.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #192 на: 08 Декември 2017, 20:14:43 pm »
У VW  кога разбрале дека се трка со Артеон:

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #193 на: 08 Декември 2017, 20:24:51 pm »
VW Arteon R-LINE 2.0 TDI 190 DSG 4Motion со сите нишани е 54.234 по каталог. Ух.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #194 на: 08 Декември 2017, 20:25:11 pm »
https://cc.porscheinformatik.com/cc-bg/bg_BG_VW/V/detail/217/3H749T14/5K5K/OH/KA2@WLH@W17@PXZ/@?BNR=20110

Има уште фора за трупање на опрема ако артеонот е директен конкурент