Nego pazi glupost:
Si nosis kabli za palenje vo gepek.
Ti crknuva akumulator skroz.
Ne mozes da si gi zemes kablite bidejki bravata na gepek e elektronska.
Денес го преместив акумулаторот од 159 на 147, пошто жена ми требаше да брка работа со малата алфа, а јас со 159 ќе се е*аам со акумулаторот.
У меѓувреме го натоварив и точакот на син ми у кола, да го однесам на точкар да му смени осовина. Како паркирав на улица, оставив позициони и 4 жмигавци, 4 минути до точкарот да му остаам точакот и назад - оп! не запали! Ај викам, јебига... позади мене таксиста еден ко поручен се нацрта „шефе, да запалиме со кабли, имам кабли имам све“, „нема гајле“. Е нема гајле ама трт! гепек не се отвара!
Ја у десна лента на партизанска, такситов у средна лента, двајцата со дигнати хауби! Среќа ми текна сајлица дека имам под задно седиште, потегнав сајлица и си се отвори гепек. Како ми олесна, да не се брукам, немаш поим!
Сакам да кажам, знам како ти било
Епилог, запалив, и правац у дуќан по акумулатор:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7047.msg1108256.html#msg1108256159-чето си доби нов дурацел со 30 месеци гаранција. Ваљда е доста...
Клуч во брава нема.Нема ни брава.
Гепек отвараш или со стискање на дугме од клучот за колата или стискаш на Опел логото на гепек кога колата е отклучена.
Еве го и акумулаторот.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ексајд а? Со среќа
Сеа баш ќе видиме што е боље, ексајд или дурасел, у исто време купени
За 2-3 години ќе дознаеме што е боље