Автор Тема: Мислење и совети: Alfa Romeo 159 SW  (Прочитано 37557 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Мислење и совети: Alfa Romeo 159 SW
« Одговори #31 на: 23 Ноември 2017, 10:59:46 am »

Не тврди чувства молам ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 23 Ноември 2017, 11:36:59 am »

И ова за Симо......
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2695407
:)

@Simo - Carrier159 ако не ја зимаш, кажи ;D

У опасен ризик ме ставате, хочу ал не могу :D 20L/100км е тешко за варење дури и за мене.  Зимај слободно, па ќе праиме пазар за џулиетката ;)

@MSiPy, не му се секирај на автоматикот. Добар си е, иако има као уље „фор лајф“, згодно е да се смени на одредено време. Во алфа е добро сетиран, само барај со педаљки на волан, доста поинтересно е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #34 на: 23 Ноември 2017, 11:44:28 am »
@Simo - Carrier159 Имаш ПП.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #35 на: 23 Ноември 2017, 12:13:31 pm »
159 2.4 200кс автоматик  се убаво,ама имаш филинг како да возиш 120кс.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 23 Ноември 2017, 12:16:17 pm »
Не знам, јас кога ја возев на Мики, не ми делуваше така. Поготово во Спорт мод. Ем звукчето на петакот е ептен супер.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #37 на: 23 Ноември 2017, 12:27:16 pm »
Мене па не ми се бендиса. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #38 на: 23 Ноември 2017, 16:03:18 pm »
ja iako ne ljubam dizel uvek bi idel na 2.4 Q4 pred ovoj letargicniov V6, ednostavno ne se isplati potrosuvackata za performansite

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 23 Ноември 2017, 23:19:03 pm »
После добар разговор со сервисер од Алфа Ромео околу колата што ја постирав тука, ме предомисли...Сега бидејќи нема ништо друго асално тука кај нас, на мислење сум и да појдам до Германија и да разгледам. Дефинитивно треба да барам строго 1.9 120/150кс, мануелец и тоа е тоа. Ова јас што го сакав е спротивното...Доколку нешто има во меѓувреме ќе пишам во темава. Дечки фала ви за советите, па ако “налетате“ на нешто добро слободно постирајте тука! :) Само мора да е вагонче! :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 23 Ноември 2017, 23:23:01 pm »
Сервисер од овластен сервис?

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 23 Ноември 2017, 23:33:55 pm »
Сервисер од овластен сервис?
Ахам...Истото ми го кажа и Жарко. Многу ми легна на срце таа, ама ете не била за мене.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #42 на: 23 Ноември 2017, 23:56:31 pm »
Пред неколку месеци направив тема 147/Голф...меѓутоа во меѓувреме се сменија некои работи + добив и бебенце, па така сега барам нешто поголемо и поубаво.

Нема поубаво од Голф

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #43 на: 24 Ноември 2017, 08:35:34 am »
После добар разговор со сервисер од Алфа Ромео околу колата што ја постирав тука, ме предомисли...Сега бидејќи нема ништо друго асално тука кај нас, на мислење сум и да појдам до Германија и да разгледам. Дефинитивно треба да барам строго 1.9 120/150кс, мануелец и тоа е тоа. Ова јас што го сакав е спротивното...Доколку нешто има во меѓувреме ќе пишам во темава. Дечки фала ви за советите, па ако “налетате“ на нешто добро слободно постирајте тука! :) Само мора да е вагонче! :)

120 кс моделот е преслаб за таа шасија.
159 е тешка кола, мин му требаат 150кс.

За мене најдобра опција е 2.0 jtdm
Новиот дизел кој е одличен и е 170кс.
Башка тоа си повлекува дека ќе биди фејслифт колата, каде има доста промени од првиот модел.

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 24 Ноември 2017, 08:46:51 am »

120 кс моделот е преслаб за таа шасија.
159 е тешка кола, мин му требаат 150кс.

За мене најдобра опција е 2.0 jtdm
Новиот дизел кој е одличен и е 170кс.
Башка тоа си повлекува дека ќе биди фејслифт колата, каде има доста промени од првиот модел.
Абе сервисери...кога ќе почнат да зборат малце повраќам у уста. Според нив најубаво трактор да си купам и да си терам. Пошто кај нас е слаб изборот, ќе видам Германија/Италија. Ќе пробам и тука да разгледам некоја. Многу ми е битно интериерот да е сочуван и да има некое ниво на опрема.