Автор Тема: Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid  (Прочитано 23329 пати)

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 112
Одг: Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid
« Одговори #45 на: 20 Октомври 2017, 11:09:02 am »
Neli Ungarija gi pravat Baleno? Ili Vitarata tamu?? Kako i da e Swiftov super izgleda, dobri boi, sega edno vosoce udri mu :) da sveti poveke
Значи дефинитивно во Унгарија Витара и С-Крос, во Индија Балено и во Јапонија Свифт и Игнис.

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #46 на: 22 Октомври 2017, 20:24:16 pm »
Swiftot go povozavme vikendov do Solun, pominavme 570km, potrosi 27 litri benzin, t.e. 1.800 denari. Na bord kompjuter pokazuva 4,7 prosecna potrosuvacka. Sto se odnesuva do motorot, 1.2 90ks, e dovolen za primarnata namena sto ja ima vozilovo, idealno za niz grad i za na avtopat, za sovladuvanje ugornini si bara simnuvanje vo ponizok stepen menuvacot.Koga sme kaj menuvacot , odlicen kratok i precizen, si fali 6 brzina za na otvoreno. Od opremata sto ja ima, prezadovolen sum od LED svetlata i opcijata za avtomatsko gasenje dolgi svetla, sekoja nova kola treba da ja ima. Sistemot za preminuvanje vo druga lenta, spored mene nepotreben, na sekoe pominuvanje vo sprotivna lenta bez zmigavec sveti na instrument tabla, taka da jas go iskluciv :) Pofalbi i za prednite sedista, odlicno drzat, ne zamaraat, sportski profilirani sekoja pofalba. Ona sto mi falese e sredisen naslon za raka, ednostavno sum naucen na takov i mi fali, ne znam zosto pokraj tolku oprema ne stavile i toa. Eve i nekoja slika nova.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #47 на: 22 Октомври 2017, 22:28:58 pm »
Имам свифт унгарски 15 години има, внатре е се како што било и пред 15 години, тврди пластики да, ама ништо не е излижано, се си функционира перфектно.Можеби е и до одржувањето, со што се чисти ентериерот, дали е гаражиран, изложен на сонце итн....

Тоа е тој компромис. Нема штофови, на нивно место пластики ама затоа се трајни. Јас имам Спарк што се вози секој ден, внатре се е пластика ама затоа е како вчера да излегло од салон. Тврдо ама трајно.

Јас ќе бидам искрен, нема да ти правам лице, возилово ич не ми се допаѓа. Не сум имал време ама да сум имал ќе сум го ставел повеќе пати во темата за најгрди аута. Исто и новиот Ignis, дизајнов ми е како некој со сила да сакал да го упропасти. Но тоа е субјективна работа видена низ мои очи, не треба кај тебе тоа да побудува никакви чувства :) За разлика од дизајнот, многу ми се допаѓа хибридниот погон. Треба вакво нешто да оди кај секое ново возило, да стане стандардна опрема.

Со здравје да си го користиш и да го изнавозиш. Сними некое видевце какво забрзување има кога ќе се разработи троа моторот. Сега зимски гумичиња да му накалемиш едни, да го поминеш со восок да го заштитиш за зимата.

А кажи ми, електромоторот има некаква асистенција при забрзување за дополнителна сила или само асистира при тргање?

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 23 Октомври 2017, 08:06:58 am »
@Tischläufer батеријата помага и при забрзување и при тргнување, и сето тоа убаво е прикажано графички на инструмент табла. Е сега колку е "посилен" хибридов од основниот не знам, треба да го повозам и него па да направам разлика. Инаку дизајнот е дискутабилен, некому му се свиѓа, за некого е грд, јас изгледа сум бил во првиве :) а и има други работи кои ми беа поважни од самиот дизајн, пред се тоа што сум имал искуство со Сузуки долги години и знам кои се бенефитите да возиш Сузуки, а кога од нешто си задоволем можеби стануваш и субјективем во поглед на дизајн :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #50 на: 23 Октомври 2017, 10:24:39 am »
Со здравје да се вози, прекрасно количе стварно импресионира.

Полека почнуваат хибридчиња да се возат супер.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #51 на: 23 Октомври 2017, 12:57:53 pm »
@Tischläufer батеријата помага и при забрзување и при тргнување, и сето тоа убаво е прикажано графички на инструмент табла. Е сега колку е "посилен" хибридов од основниот не знам, треба да го повозам и него па да направам разлика. Инаку дизајнот е дискутабилен, некому му се свиѓа, за некого е грд, јас изгледа сум бил во првиве :) а и има други работи кои ми беа поважни од самиот дизајн, пред се тоа што сум имал искуство со Сузуки долги години и знам кои се бенефитите да возиш Сузуки, а кога од нешто си задоволем можеби стануваш и субјективем во поглед на дизајн :)

Многу добар одговор, браво. Членови како тебе да има многу повеќе на форумов.

Иначе не би требало да биде тешко да се каже разлика меѓу 1.2 атмосферец со и без помош од електромотор :)
Умирам од радозналост да го осетам како забрзува.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #52 на: 23 Октомври 2017, 19:53:44 pm »
i glavnite/sobornite svelta se LED, ili samo pozicija?

izvini na sledniov kometar, sekoj si pravi sto saka so svojata kola ama nemozam da ne iskomentiram :).
za mene nema poubav miris od miris na nova kola.
dali toa coveceto belo na ventilacijata levo e samo ukras ili od tie mirislivite?

btw. made in japan e gooolem plus. ja samo radi toa bi go kupil vo tesen isbor so drugi rivali.

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #53 на: 23 Октомври 2017, 21:53:19 pm »
@M3V8 фул лед се светлата, а за миризливото човече, поклон е мора да му најдеме некое место :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #54 на: 23 Октомври 2017, 22:51:39 pm »
Лед кратки и долги има? Машала малиот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #55 на: 24 Октомври 2017, 11:30:17 am »
Спрема Wikipedia се произведува и во Унгарија

https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Swift

ОК, нема врска, сосема небитно.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #56 на: 24 Октомври 2017, 11:38:50 am »
Ivoo, aj ako ne te mrzi procitaj prvite dve tri bukvi od broj na sasija da vidime kaj e rodeno japancevo :)

nekako bas smekersko go lici na esenskive fotki 8)

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 24 Октомври 2017, 11:57:28 am »
Верувајте ми, подоверлив извор Ви сум од Вики за Сузуки :) :) JSAAZC... e шасијата...косооко е гарант :)

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #58 на: 24 Октомври 2017, 12:05:23 pm »
lajk :)
NIPPON e zakon

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #59 на: 24 Октомври 2017, 12:11:48 pm »
абе што е толку битно дали е Унгарија или Јапан, демек унгарските не чинат.

топ си е количено, а и какво јако воланче има, мерак