Автор Тема: Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid  (Прочитано 23323 пати)

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 112
Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid
« на: 17 Октомври 2017, 15:11:20 pm »
Еве и јас да се претставам со ново возило, додуша повеќе е од понежната половина, ама ептен ми прави ќеф и мене :) .
Земено е пред една недела ново, многу мислење околу изборот на возилото и немаше, повеќе се мислевме за бојата отколку за возилото, пошто откако излезе новиот свифт знаев дека ќе биде тоа, а и уште еден свифт имаме веќе 15 години и одлично не служи, па дилеми околу изборот немаше.
Моторчето е 1.2 90кс плус електро мотор и батерија која што му помага при тргнување, така да му доаѓа нешто како полухибриден систем, бидејќи возење само на струја јок :)
Од опрема нема што нема ама буквално, дури и работи што не ги очекуваш од кола од оваа класа  :) Еве ќе набројам дел:
- Старт/стоп систем, 4,2 инчен диспеј во боја, 7 инчен екран осетлив на допир, камера за паркирање назад, навигација, key less пристап и стратување без клуч, hill hold, aл.фелни 16", прилагодлив темпомат, радарска подршка за сопирање, автоматска клима, автоматско гасење на долги светла, предупредување за напуштање лента, предупредување за поспаност, ЛЕД фул светла напред назад, грејачи на седишта, затемнети стакла назад...
Викендов тест возење до Солун, па ќе Ви пренесам информации околу потрошувачка, возни особини и слично.
Сликиве не се баш најдобри ама ќе следуваат подобри  :)

https://imgur.com/pRSy8Di
https://imgur.com/VTgKazW
https://imgur.com/jm0lCfT
https://imgur.com/oKmmZxL
« Последно менување: 18 Октомври 2017, 15:59:00 pm Ivoo »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid
« Одговори #1 на: 17 Октомври 2017, 15:17:16 pm »
Со здравје да се вози.

Башка, не е „полухибриден“ системот, туку пак си е хибриден, ама работи на поинаков принцип. Чинам дека истиот принцип беше и кај Honda Insight, пошто и кај нејзе не можеше да се одвои погонот само на електричен да биде, како што може кај системот на Тојота рецимо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #2 на: 17 Октомври 2017, 15:28:21 pm »
Пиши повеќе за аутцето немаме искуство скоро никакво со овие системи и секој збор е добредојден. Верувам многу луѓе ги интересира и ќе почне да ги интересираат ваквите коли со тек на времето.

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 17 Октомври 2017, 15:41:35 pm »
Пиши повеќе за аутцето немаме искуство скоро никакво со овие системи и секој збор е добредојден. Верувам многу луѓе ги интересира и ќе почне да ги интересираат ваквите коли со тек на времето.
Дени, откако ќе поминам некој километар плус ќе пишам, засега има 100-тина километри низ град поминато, има дисплеј во инструмент табла на кој покажува кога батеријата се полни а кога се користи, инаку ако не ти кажат дека има електромотор и батерија нема ни да приметиш :) Декларирана потрошувачка во град е 4,5л на 100, ќе видиме дали е можно да извади толку ниско, иако не ми беше пресудна потрошувачката на колата и немам намера да вајгам рекорди со неа за потрошувачка :) од првите впечатоци, многу лесна за возење низ град, многу тивка, малку крута веројатно поради гумите, но треба и тоа да го проверам кај вулканизер, пошто ми покажува на дисплеј дека се напумпани напред 2,7 бари што мислам дека е премногу, 2,3 стои на вратата. Кажав, викендов малку повеќе возење и повеќе впечатоци :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4 на: 17 Октомври 2017, 15:43:36 pm »
Супер изгледа и добра опрема. Автоматик е?

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 17 Октомври 2017, 15:44:42 pm »
Супер изгледа и добра опрема. Автоматик е?
Мануелен менувач 5 степени.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6 на: 17 Октомври 2017, 15:58:36 pm »
So zdravje da go vozis. Ako te vidam niz oh ke ti svirnam :-P   super izgleda i gumite sekogas da se napumpani kolku sto pisuva, zaso sekogas gi prodavaat poveke napumpani. Kaj mene site 4 gumi razlicno napumpani bea :-D

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 17 Октомври 2017, 16:17:53 pm »
@Inter1  Фала друже поубава да ти се враќа, свирни ќе се начекаме некаде сигурно :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #8 на: 17 Октомври 2017, 16:32:48 pm »
Одличен избор, со здравје да се вози, многу ми се симпатични свифтчињава. За низ град се тамам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #9 на: 17 Октомври 2017, 16:34:56 pm »
Е фала богу конечно, некаков hybrid на форумов. Алелуја :D

Создравје да се вози, интересен избор.  Со среќа да е, и те чекаме со резултати во однос на потрошувачка и слично.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #10 на: 17 Октомври 2017, 18:07:42 pm »
Со здравје возење :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #11 на: 17 Октомври 2017, 18:31:47 pm »
Аууу, браво. Многу убаво количе. Кога би бирал сега, и ја би го одбрал ова.

Со здравје да се вози!

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #12 на: 17 Октомври 2017, 18:35:28 pm »
Swift i Baleno hybrid se mn interesen izbor
« Последно менување: 17 Октомври 2017, 18:44:00 pm Inter1 »

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #13 на: 17 Октомври 2017, 19:30:19 pm »
aj so zdravje da se vozi hibridot i poise struja da trosi :)
oprema ludnica...sam ovaka ja nakrca ili odi po nivoa na oprema?
a ne e tajna cena za ovaka opremen.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #14 на: 17 Октомври 2017, 19:30:58 pm »
Браво, одличен избор, свифт ми бил одсекогаш омилено мало ауто. И мее ме интересира кало ќе се понаже хибридниот систем, би било фино да поминеш и на некоја следна дружба да го видиме во живо.

Како е со цена во однос на стандардниот нехибриден модел?