Автор Тема: Mercedes W210 E220 CDI Classic facelift  (Прочитано 60344 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
Одг: Mercedes W210 E220 CDI Classic facelift
« Одговори #45 на: 21 Октомври 2017, 18:46:30 pm »
И татко ми зема гумени за Бората спасувајте ме кажете каде да најдам по фабрички димензии платнени.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #46 на: 21 Октомври 2017, 18:49:43 pm »
Би требало да има во АутоЛидер во Чаир, или по нарачка во Самад.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 884
« Одговори #47 на: 21 Октомври 2017, 18:55:40 pm »
Жалосно.
Зошто жалосно? Теписонските ги исправ и ги кренав за пролет/лето. Овие ќе бидат за есен/зима бидејќи времето ќе биде влажно и никакво. Ако ги користам теписонските на такво време постојано ќе бидат мокри...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #48 на: 21 Октомври 2017, 18:57:01 pm »
Така мислиш, ама нема да бидат.

Баш напротив, гумените ќе бидат цело време влажни и никакви. Со теписонски, кога ќе седнуваш во кола, седни прво со гзот, нозете надвор. Тресни ги стапалата едно од друго еднаш-двапати, и внеси ги внатре. Никаков проблем.

Мене гумените патосници ми се извадени од прв ден од кога е купена колата, ене ги стојат во подрум.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 884
« Одговори #49 на: 21 Октомври 2017, 18:59:28 pm »
Така мислиш, ама нема да бидат.

Баш напротив, гумените ќе бидат цело време влажни и никакви. Со теписонски, кога ќе седнуваш во кола, седни прво со гзот, нозете надвор. Тресни ги стапалата едно од друго еднаш-двапати, и внеси ги внатре. Никаков проблем.

Мене гумените патосници ми се извадени од прв ден од кога е купена колата, ене ги стојат во подрум.
Е ајде, ќе покаже времето :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #50 на: 21 Октомври 2017, 19:03:00 pm »
Сакаш треси, сакаш чисти патики пред да влезеш во кола,  истата вода ќе застане и на гумените и на теписонските.
Е сеа се зависи од тоа колку пати во денот ќе влезеш у кола. Што повеќе, теписонската ќе си упива и упива и ќе почне да смрди, ок мал дел ќе испари при вклучено парно како и на гумената. Гумената и да не ги тресеш, извади и истреси ја нема да има вода. Толку е едноставно. А тоа дали се естетски убави или не,  да им ибам, за газење се.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #51 на: 22 Октомври 2017, 12:24:36 pm »
Не само што ќе упива вода и заудура на влага туку влакненцата се упропастуваат, неќат вода, ќе обелат, ќе се искубат и нема на ништо да личат. Особено тие што почесто се газат. Гумена си најдобра за зимно време, чиста работа има ли вода истреси ја а и не мораш, не упива и нема да пробие никаде.  И не е точно дека на платнен патосник помалку се приметува прљаво. Каде бе на снегови, кал, есен, лисја со платнен патосник, пепел ќе ги напраиш.  И јас ги спакував моите платнени до пролет :) Ем гумениве ми се малку пошироки од страна не се типски и никако не може да отиде вода на тапацирот од доле. И со снег да влезам внатре нема гајле.

А тоа дека од естетска гледна точка осетот и ликот на платнени е подобар да, комплетно се сложувам.

И татко ми зема гумени за Бората спасувајте ме кажете каде да најдам по фабрички димензии платнени.
Демикс, Штип.
« Последно менување: 22 Октомври 2017, 12:31:49 pm Allexxander »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #52 на: 22 Октомври 2017, 12:30:15 pm »
Чуството кога влагаш во возило со гумени патосници:

Веројатно се практични и сето тоа фино лепо... ама у мече коа ќе влезам и да ми се поистовети чуството на возење како во лада нива, само ради патосниците? Неее. ако треба текстилни ќе купувам на 3 месеци.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #53 на: 22 Октомври 2017, 14:16:38 pm »
Не се практични. Колата стално личи прљава.

Со теписонски кога е чиста личи чиста.

Теписонот не е волнен персиски тепих па да упива. Туку е синтетички материјал сличен на пластично шише кола-кола. И е предвиден за зима и не упива. Тито умре пред 40 години скоро и со него ги зема гумените патосници.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 22 Октомври 2017, 20:55:50 pm »
Не се практични. Колата стално личи прљава.

Со теписонски кога е чиста личи чиста.

Теписонот не е волнен персиски тепих па да упива. Туку е синтетички материјал сличен на пластично шише кола-кола. И е предвиден за зима и не упива. Тито умре пред 40 години скоро и со него ги зема гумените патосници.
Не се возел Тито со нозете во гумен чамец. Диктатор бил чоекот, имал стил:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #55 на: 22 Октомври 2017, 21:11:31 pm »
Ги продаваш? ;D
Инаку се е до навика, според мене попрактични се гумените кога има дожд и снег,во секој друг случај подобри се теписонските, а и полични се.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #56 на: 22 Октомври 2017, 21:15:15 pm »
И попрактични се теписонските башка. Многу попрактични од гумени. Само ги усисувам еднаш на две недели и се стакло чисти. За разлика од гумени кои мора да се мијат и секогаш изгледаат како у војна да била колата.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #57 на: 22 Октомври 2017, 21:19:59 pm »
И попрактични се теписонските башка. Многу попрактични од гумени. Само ги усисувам еднаш на две недели и се стакло чисти. За разлика од гумени кои мора да се мијат и секогаш изгледаат како у војна да била колата.
Кога има дожд и снег напоменав. Тогаш теписонските треба да ги сушиш, усисаваш или переш, а гумените истреси ги и со крпа помини.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #58 на: 22 Октомври 2017, 21:32:48 pm »
Ги продаваш? ;D
Инаку се е до навика, според мене попрактични се гумените кога има дожд и снег,во секој друг случај подобри се теписонските, а и полични се.

Ако ги најдам, секако.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #59 на: 22 Октомври 2017, 22:30:59 pm »
Пфф Тито го мешаш. Не се возел у тристаќ туку во мерцедес. Имал стил човекот.
Инаку не е само и времето проблем. Има луге работници, кои гепекот им е фул со материјал за работа, па мораме алатите на патосници. Али ок, секој со свое мислење и свои потреби.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.