Автор Тема: Препорака на добар сервисер?  (Прочитано 6588 пати)

Отсутен affect

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Препорака на добар сервисер?
« на: 05 Октомври 2017, 14:33:12 pm »
Ми треба препорака на добар мајстор кој прави репарација на летви. И како идат цените за репарирана летва?

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
Одг: Препорака на добар сервисер?
« Одговори #1 на: 05 Октомври 2017, 15:07:12 pm »
Репарација на летва е некаде 100-200е со тоа што мајсторите што се бават со тоа даваат 1 година гаранција, ама ко да се програмирани тие после некој месец или максимум година пак се пробиваат.
Па натегања до мајсторите околу гаранцијата, па дојди утре и слично...
2 такви случаи имаа 2 мои другари.
Муабетот ми е таа промена на семеринзи што ја прават при репарација, не е квалитетна колку оригиналната летва.
Јас си ставив половна летва за цена од 200е да чукнам во дрво супер е веќе 6 месеци.
Мој совет стави си половна.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен affect

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 05 Октомври 2017, 19:46:38 pm »
На мојава нема протекување и се функционира океј, туку само на дупки се осекја тропање. Ја носев на автомеханичар и тој потврди дека звукот на дропање кај десното тркало доаѓа од внатрешноста на летвата. Ваљда ке треба и ја половна да зиам.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #3 на: 05 Октомври 2017, 21:22:17 pm »

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #4 на: 06 Октомври 2017, 07:35:15 am »
Ако не ти е протечена вози си ја и не се замарај, јас така на минатата кола ја возев едно 3-4 години без проблем.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен affect

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 06 Октомври 2017, 16:16:59 pm »
Течеше, ја носев на сервис ваљда сменија некој семиринг сега не тече туку само се осеќа тропањето.

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
« Одговори #6 на: 01 Февруари 2018, 18:08:43 pm »
Фербер ги фалеа.

https://www.facebook.com/Reparacija-Na-Prednici-Ferber-207325233009652/

Се согласувам. Еве и јас имав проблем со летвата и отидов кај нив и дечките навистина се покажаа. Кај мене крцкаше при секое вртење (па дури и најмало). Откако бев кај нив, до денес не се појавени никакви проблеми. Премногу сум задоволен. Јас лично ги препорачувам за летва, а за друго не сум бил и не можам да кажам. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #7 на: 02 Февруари 2018, 08:38:38 am »
Колку време помина од кога ти ја репарираа?

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 06 Февруари 2018, 13:09:06 pm »
Па еве веќе седми месец возам без проблеми. Кај нив бев некаде на почетокот на јули. :)

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #9 на: 26 Мај 2022, 21:51:32 pm »
Dojde vreme da se bara lek za letvata :(
Nekoe info od kaj Ferber kaj Morski vo Lisice?
Mislam znam deka go falat, ama ako ima nekoj konkretno iskustvo kolku vreme trae reparacijata.
So polovna isterav 2.5 godini pred da ja smenam kolata, aj sea da probam reparacija.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 28 Мај 2022, 14:01:13 pm »
Mislam znam deka go falat, ama ako ima nekoj konkretno iskustvo kolku vreme trae reparacijata.
So polovna isterav 2.5 godini pred da ja smenam kolata, aj sea da probam reparacija.

Со Фербер барем досега не сум имал некое негативно искуство. Секогаш кога требаше да одам таму дечките ме услужуваа дури и кога немав закажано термин. Конкретно во поглед на летвата, иако измина долго време, мислам дека чекав едно саат-два и после тоа продолжив да ја возам како и вообичаено. Сепак би ти препорачал прво да им се јавиш и да им објасниш во кратки црти за што станува збор и со кои проблеми се соочуваш и секако да закажеш термин пошо ќе треба да чекаш ред кога ќе пристигнеш кај нив.

Инаку што точно имаш проблем со летвата. Осеќаш луфта, крцкање...?

https://www.facebook.com/ReparacijaFerber/
« Последно менување: 28 Мај 2022, 17:12:25 pm corsa-c »

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #11 на: 28 Мај 2022, 17:48:47 pm »

Со Фербер барем досега не сум имал некое негативно искуство. Секогаш кога требаше да одам таму дечките ме услужуваа дури и кога немав закажано термин. Конкретно во поглед на летвата, иако измина долго време, мислам дека чекав едно саат-два и после тоа продолжив да ја возам како и вообичаено. Сепак би ти препорачал прво да им се јавиш и да им објасниш во кратки црти за што станува збор и со кои проблеми се соочуваш и секако да закажеш термин пошо ќе треба да чекаш ред кога ќе пристигнеш кај нив.

Nemav krckanja ili lufta, istece uljeto po vtor pat, pa vidov deka tece od nea. Probiena bese. Ja odnesov tamu, pred toa se javiv za cena, 6000 den reparacija + 2000 den rab raka za se komplet, ja ostaviv.
Klasika majstorski muabet posle toa, uste 500 den za manzetna nekoja (ajde neka e i taka, vgraden e del) mada iskreno nez za kakva manzetna stanuva zbor sto ne vlaga vo reparacijata, pa zgora na toa mi naplati i centriranje 1200 denari!

Mislam ok, treba centriranje? Pa kazi go odnapred, moze mi se broeni parite? Jas sum laik, mene mi bese kazano 8000 denari komplet. Suva para zima 150e za 2 saati rabota i nekoi nikakvi kitajski gumici od 10e + ulje od 10e (cist profit 130e) uste pa mi naplakja 20e za centriranje.....

Ne rekov nisto, mu dadov se komplet, ama sum zavrsil jas vekje so repariranja letvi tamu ili bilo kakvi uslugi, kaj stignam ke gi rugam, skapo ke go kosta toa "centriranje".

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 28 Мај 2022, 20:53:30 pm »

Nemav krckanja ili lufta, istece uljeto po vtor pat, pa vidov deka tece od nea. Probiena bese. Ja odnesov tamu, pred toa se javiv za cena, 6000 den reparacija + 2000 den rab raka za se komplet, ja ostaviv.
Klasika majstorski muabet posle toa, uste 500 den za manzetna nekoja (ajde neka e i taka, vgraden e del) mada iskreno nez za kakva manzetna stanuva zbor sto ne vlaga vo reparacijata, pa zgora na toa mi naplati i centriranje 1200 denari!

Mislam ok, treba centriranje? Pa kazi go odnapred, moze mi se broeni parite? Jas sum laik, mene mi bese kazano 8000 denari komplet. Suva para zima 150e za 2 saati rabota i nekoi nikakvi kitajski gumici od 10e + ulje od 10e (cist profit 130e) uste pa mi naplakja 20e za centriranje.....

Ne rekov nisto, mu dadov se komplet, ama sum zavrsil jas vekje so repariranja letvi tamu ili bilo kakvi uslugi, kaj stignam ke gi rugam, skapo ke go kosta toa "centriranje".
Во мојот случај стануваше збор за олабавена летвата и знам дека тогаш ми зеде пари само за тоа што ја стегнаа (искрено заборавив колку, 1000-ка или две мислам беше нешто). Исто така откако ја стегнаа самите ја испробаа во уличето (зборам за периодот кога се уште беа подоле сместени, баш пред да се преместат кај морски). Искрено ме зачуди што ти зеле токму пари.

Инаку од дамна ми е познато дека често кај летвите меѓу првите работи доаѓа до попуштање на манжетните. Ова што ти истекло масло мислам дека се работи за поголем зафат, но како и да е сепак за репарација и вградување не би требало да кошта толку пошо знам дека и репарацијата и не е којзнае каква научна фантастика, (во зависност од видот на летвата и колку е комплексна) само соодветен алат, добро подмачкување, методичен пристап и трпение. Амо сепак си бара соодветна механичарска рака да фати таква работа.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #13 на: 29 Мај 2022, 10:25:15 am »
@deksa  јас имам репарирано летва кај Фербер, се беше ок во однос на договор, време на изработка и примопредавање,
арно ама финалниот резултат се покажа после 8-9 месеци, си протече и пак на исто дојдов, од немукает никад не му ја рекламирав пошто во гаранција нели!
После некое време си купив репарирана од фирма од Германија, еве ја после 2 години новата нејќе да чуе, се си е како што треба!

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #14 на: 30 Мај 2022, 06:07:29 am »
Da, toa mi e muabetot, 8 bona za nekoi kineski gumici sto ke protecat za par meseci, zgora na toa 1200 den za centriranje.
Kako koga nosis na servis kola za promena na set rebrast, primer 6000 den promena na setot i da ti rece daj uste 1200 za da ti ja sklopam kolata :)
Bezvezen muabet, ama naviknati sme so majstorcinjava nasi na balkanov jbg.... Epten pred odmor mi dojde defektov, inace nova ke stavev za 400 evrikji barem ke sum raat.