27 nas gas i ok mi e ...ke go proveram filterot za plin kakov ke bide za nekoj mesec...
и да биде затестен, плински филтер е тоа... како ситна црна прашина е.. истреси, исчукај, издувај со компресор, и терај уште 10.000 км... хехехе
Стандардно полнам бензин и плин на Лукоил. Ме интересира што ќе кажете за плинската станица на НАС ГАС кај Пинтија, препорачливо е да се полни плин таму?
јас стандардно полнам на нас гас... и според мене е ок... чак пат ке се деси по грешка да морам да турам од друго место и АПСОЛУТНО исто ми е... понекогаш мали отстапки, понекогаш дури и од нас гас испаѓа подобро со потрошња... така да како што ти рече фило, субјективен е целиов муабет... иди, тури, пробај, извози 300-400 км па после процени...
да дискутирам за 0,5 литри зголемена или намалена потрошња на возило со 2500цц и 140коња е повеке од смешно... и за 1 литар да има разлика ми е смешно...
разлика имав од 4 литри помеѓу МАКЕДОНСКИОТ и било кој друг од соседиве (грција, албанија, србија, црна гора, косово, хрватска, словенија)... од кај сите нив колата ми троши помеѓу 3 и 4,5 литри помалку... само во МК со нашиот плин од било која пумпа ми троши поише...