Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 578933 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #570 на: 08 Август 2013, 18:27:26 pm »
Значи Лукоил нешто го хејтате кај Палас што е? :)

Koга ќе ја симне цената на плинот која договорно ја качија со МП, тогаш нема да го хејтаме. Па уште се курчат со пола денар до денар, негде можда и два (Мариово ако имаат пумпа) поефтин плин по другите градови... Која патетика само. Колку им е набавна знае некој? Колкав им е ќарот? Ги боли патлак што Маѓарска нема море, ама па од кај се разбирам ја у војна музика ???
Во Октомври ќе симнат нешто ситно, демек ете у знаку добре воље, патриотизам и не знам што све не - море ќибрит само у пм за такви. Логично е дека со покачувањето на цената на бензините, побарувачката за плин ќе расте, ама НЕ Е логично да си прифаќаме реално неосновано покачување на цената и тоа така ладни, а бе запали една пумпа-две, ќе размислат дали пак така САМОВОЛНО ќе дигаат цена. На државата и одговара ова ради даноците  и акцизата, нормално е дека нема да застане позади потрошувачот, а и не сме нели социјална држава туку капиталистичка, се ближиме кон империјализмот, браво - секој владетел би посакал ваков народ. Ах, Хитлер златен ... да и он бил националист, ама социалист - исто е, ама не е исто! Тоа што ептен забегал ради славата што му удрила у глава (дежа ву???) е друга прича. Ги молам децата што немаат појма, да не ги мешаат работите со комунизам кој нормално никад не ни постоел, пошто е нели идеално општество, а идеално нешто не постои :) До душа Шведска таква каква што е преку ноќ можеше да го докаже спротивното, ама ...
Ај да не забегувам, само сакав да го искажам револтот за одобрувањето на енормното покачување на цената по пат на премолчување на истото. Не бива од нас народ ниту пак држава, ме чуди само кај е оној наш познат дух за тероризам, киднапирање, атентати ... ???
Kвалитетот на горивата во МК е сомнителен и нестабилен, исто како и се друго - ако имаш среќа да ти се погоди (пред да му се измочаат) супер, ти си среќник, а ако си дошол пред да им снема, тоа е она кога слушаш шуштење и вртење на бројчаникот, а нигде на новиве пумпи не можам да го пронајдам флоу метарот кој се наоѓа во стаклен проѕирен дел, си го наебал као Грчка :D
Eте затоа некад е добро горивото, а некад тиња - не е до бензинските станици, до нас е и нашиот биоритам ;)  

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43707
  • Il Moderatore
« Одговори #571 на: 08 Август 2013, 18:42:20 pm »
Ни случајно! Често кога сум на крај, а далеку ми е нас гас, тоа ми е прва станица.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #572 на: 08 Август 2013, 19:11:35 pm »
Ни случајно! Често кога сум на крај, а далеку ми е нас гас, тоа ми е прва станица.

и тураш за 100-че.. евентуално 200 ама тоа колку за да стигнеш до наш гас :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #573 на: 09 Август 2013, 10:00:37 am »
која е цената на нас гас на плинот? Тоа е онаа бензинкса на патот накај Драчево од лева страна и не примаат картички него само кеш така?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #574 на: 09 Август 2013, 10:08:56 am »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #575 на: 09 Август 2013, 11:07:04 am »

Коа ќе застанам, пунам до крај. Не можам ја на 6 бензински да точам у еден ден. 100 денари ќе потрошам за да стигнам до нас гас и назад до дома, нема есап у тоа 100-200 па после оди до нас. Ако застанам фул до крај, и тоа точење ќе ми биде со загуба. Ништо страшно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #576 на: 09 Август 2013, 11:15:51 am »

Коа ќе застанам, пунам до крај. Не можам ја на 6 бензински да точам у еден ден. 100 денари ќе потрошам за да стигнам до нас гас и назад до дома, нема есап у тоа 100-200 па после оди до нас. Ако застанам фул до крај, и тоа точење ќе ми биде со загуба. Ништо страшно.
Исто, исто... Секогаш до крај.

Само на стража сега не им работеше тоа за картички, па за прв пат ставив 400 денари аутогас - зошто толку имав кеш во новчаник. :) Исто Лукоил.

Бензин по 500 ставам кога ставам, за да не ми скапе во резервоар.

П.С. А баш полнам на тој Лукоил па затоа и прашав.
« Последно менување: 09 Август 2013, 11:47:32 am Deni »

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #577 на: 09 Август 2013, 11:40:42 am »
Еден колега ми кажуваше дека многу повеќе му трошела колата на таа бензинска, наводно бил полош плинот. Јас сум тазе не сум стигнал да ја пробам, ама за 33ден би ја тестирал :). Инаку ставав во сервис петрол на триангла беше 35ден, сега е 36ден и мислам дека е добар, сега се моите на викенд кога ќе се вратат ќе дополнам за да видам точно колку ќе троши. За лукоил сум тестирал на ново лисиче 9Л на отворено ми троши и 11Л во град.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #578 на: 09 Август 2013, 11:46:02 am »
Често точам на нас-гас и понекад на лукоил. Не можам да приметам разлика ниту во потрошувачка, ниту во карактеристики при работа на моторот. Можеби мојот систем/мотор/уред е поотпорен на некои разлики во горивото.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #579 на: 09 Август 2013, 11:52:05 am »
^^
Ниту јас кај мене заприметувам разлика ако наточам на нас гас, па потоа на лукоил или макпетрол. 90% точам на нас гас и сосема ок си работи колата.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #580 на: 09 Август 2013, 12:21:45 pm »
која е цената на нас гас на плинот? Тоа е онаа бензинкса на патот накај Драчево од лева страна и не примаат картички него само кеш така?

не.. таа е марија трејд. ке ја поминеш нејзе и наш гас е 50 метри понатака и се врти десно по едно уличе уште 200-300 метри... и примаат картички без проблем...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #581 на: 09 Август 2013, 14:32:18 pm »

не.. таа е марија трејд. ке ја поминеш нејзе и наш гас е 50 метри понатака и се врти десно по едно уличе уште 200-300 метри... и примаат картички без проблем...

Јас у последно време си ставам од марија трејд.. Сосема сум си задоволен, не ради 1 денар разилаката од нас гас, туку ради работата, и убрзувањето, исто ко да сум стаил од лук-оил, макпетрол.. А од нас гас додека ставав, осеќав промена, и во работа на моторот и во убрзување.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #582 на: 09 Август 2013, 14:44:10 pm »
^^
Твојот форд е исклучок ;D

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #583 на: 09 Август 2013, 14:47:08 pm »
И јас ставам на Марија Трејд, и супер им е плинот, два три пати имам ставено на Нас Гас,  полош ми изгледаше.

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #584 на: 09 Август 2013, 14:47:23 pm »
^^
Твојот форд е исклучок ;D

Trolling: One Level UP!! ;D