Затоа се богати во Австрија, ем високи плати ем 3л на 100 им трошат колите 
Горивото кошташе 1.5 еур/лит
Немам јас 15 год за да докажувам на некој, имало и ќе има "невероватни" типчиња.
Нека одврзат ќесе,наполнат резервоар кај мене, па ќе им правам ќеиф (не мора до Австрија, може и кај соседиве). Ако испадне по мое, ќе частат и кафана
Пријави во инбокс 
Друже, у реду е. Чичко Кумплунг причиве се више милион пути слушнати.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Ајде сега продужите да млатите празна слама.
Ова е мерено до Дубровник, со клима,со чекање на граници, со наше гориво. Тие што биле,знаат каков е патот
Одличен просек браос.
Нели гледаш дека бордот лажел 1лит, дека 470км удолница било, дека ветер у грб сум имал, дека позади камион сум возел....све стручњаци, ама ниеден со муда
Фала ти друже, мене џебот ми е пун,кучињата лаат карванот (шкодата) си врви
Повели прочитај го хајпермајлинг тестот на Карклуб:
https://www.carclub.mk/2016/06/29/test-volkswagen-passat-2-0-tdi-150-comfortline-hypermiling-so-golemiot-germanski-sedan/
Ова е хајпермајлинг колку што е “Шутинг Брејк” секој караван на Мерцедес, или колку што е “Турбо” Порше Тајкан.
За споредба, 1.6 тди : со наше гориво 5.2, со гориво од Австрија 3.6 л/100км, возење 130км/х, фино товарен.
Пријател со 2.0тди, со полн резервоар од тука -800км, а со полн резрвоар од Франција 1100км
Нема да навлагам у детали што и како си возел, ама еве, јас на пример повеќе пати сум го поминал тој пат, со различни коли, горива, степени на товареност итн итн. Разликата помеѓу македонското и европското гориво (со исклучок на плинот), не ми била повеќе од 100 км плус на досег. На пример, ако со европско возам у просек 1150 км со едно полнење, со македонското сум возел отприлика помеѓу 1050 и 1100.
Колку што ме држи сеќавањето за просеците при последните возења, просекот со македонско гориво не беше повеќе од 0,8 л/100 км повеќе во однос на просеците на европско гориво. Зборам за Инсигнија караван, во едниот случај со 2.0 ЦДТИ со 130 КС, во другиот со 1.6 ЦДТИ со 136 КС.
Разликата што ја кажуваш е преголема за да биде реална, па претпоставувам дека некои фактори се изземени, или несоодветно претставени при калкулацијата.