Pogore bese spomnato deka za 14k kilometri filterot za gorivo bil karastrofa prljav zatnat...
Sto znaci uste na 10k trebal da go smeni. Toa normalno e?
Odnosno posto vo nemacka menjaat na 30k ulje, znaci vo meguvreme 3 pati menjaat filter za gorivo?
Кај мене филтерот за бензин е напред кај моторот, онакви малецки филтерчиња што се, во проѕирна пластика. Не ја возам на бензин, ама бензинот нонстоп ми кружи затоа што пред карбураторот има мал пластичен сад, едниот излез е према карбуратор (на тоа црево е прекинувачот за бензин), а другиот излез од тој сад го враќа назад бензинот во резервоар.
Веќе после околу 1500 км филтерчето почна да ја менува бојата, станува потемно.
Она што го приметував после неговата промена е дека во некои случаеви кога ќе ми затребаше бензин, префрлувањето беше малку потешко, односно и требаше нешто подолго време да повлече убаво бензин. После неговата промена, за помалку од 2 секунди е префрлувањето.
Истото и после промената на филтерот за плин. Пред промената колата не влечеше на плин ако усисот не ми беше редуциран иако и ставив нови мембрани (више од половина го затнував со селотејп). После промената (патем стариот филтер беше толку црн што на 1 цм од сијалица кога го доближував, не поминуваше светлина низ него) и сега со новиот филтер за плин, колата влече одлично на плин без да имам редуцири на усисот, се е во фабричка состојба.