Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Нели испадна дека на автопат повеќе од алфата троши матиз? На 150 кмч.
Зарем матизот иде 150?
Јас ставам 95 октански од Макпетрол на 1.6 турбо. И работи солидно моторот.Не сум ставил до сега друго гориво. Има драстична разлика ако фукнам 100 октанско, или само психолошка нирвана даваат тие 5 октани плус?Ако ја билдаат октанажата со етанол, логично би било моторот да има покачена работна температура, односно во гужвите низ Скопје почесто да дува перката на хладњак. Тоа ми се случуваше со Фиестата кога користев 100ка од Шел Супертрејд. Кога се вратив на 95 перката не мрдна, не се вклучи веќе.
500 ден. купуваат 12-13л плин, ваљда. За плин си збори чоекот дека ќе му биде добро
Цитат: Ѓорѓи на 30 Декември 2017, 21:53:44 pmНе е лошо и така, за 500 денари околу 150-60км, малце поскапо од автобус. Со 7,5 литра поминуваш 160км???Sent from my Shoot_1 using Tapatalk
Не е лошо и така, за 500 денари околу 150-60км, малце поскапо од автобус.
Најпрецизно,полниш до крај,ресетираш километражата и возеш 100,150,200км (одредени км) и повторно полниш до крај и гледаш на извозените км колку си потрошил.Sent from my E5603 using Tapatalk