Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 578964 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #780 на: 20 Декември 2013, 23:17:40 pm »
Stavi 100 za zimava jas pocnav veke. Kao bolje bil.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #781 на: 20 Декември 2013, 23:21:31 pm »
Ќе ставам утре, лани и адитив ставав за во зима и немаше никаква мака. :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #782 на: 20 Декември 2013, 23:24:24 pm »
Терајте 100 нонстоп. Препорака.
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #783 на: 21 Декември 2013, 00:06:43 am »
На бензинската пумпа не и` значи могу дали бутка вода или бензин... Како и да е, се` е можно, не викам не. Од која бензинска тоа?

на -10 битно е дали е вода или бенЅин... ако е она првото, значи ке замрзне и прегори... толку е едноставно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #784 на: 21 Декември 2013, 00:25:59 am »
Шо знам.. дденес полнев, ќе видиме колку ќе истера.. :)

на наш гас имаат добра тура плин

а и еве веќе истерав 100км строго град,скоро и да не се мрднала стрелката позади на боца,што ја сметам за точна

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #785 на: 21 Декември 2013, 11:56:26 am »
На бензинската пумпа не и` значи могу дали бутка вода или бензин... Како и да е, се` е можно, не викам не. Од која бензинска тоа?

на -10 битно е дали е вода или бенЅин... ако е она првото, значи ке замрзне и прегори... толку е едноставно...

Видиш, не помислив на момемтнот -10 :) Мада не се спушти во скопје -10, али имаш право. Водата ќеибе матер кога ќе смрзне.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #786 на: 22 Декември 2013, 01:03:14 am »
во скопје последниве 6 дена, сабајле во 4 часот се спушта до -10. во четвртокот беше -12. што мислиш од каде она снегулкине испосмрзнати по дрвата, листовите и цела останата (сува и полусува) вегетација? таа влага од маглата, така се лепи од -7 па натака.

еве и нека не било -10... на -7 па и на -5 водата во резервоар замрзнува преку ноќта, а пошто е потешка од горивото паѓа нај доле, и точно кај што е пумпата уствари ја замрзнува... и нормално ке ја укочи, и тоа е тоа... збогом пумпичке... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #787 на: 22 Декември 2013, 09:30:31 am »
Сакам ова...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да ми се освежи малку колата, како летоска...

за брзо време ке можеш. за 1 месец ке се отвори на шел бензинската...

Od kaj ova so na shell vistina e?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #788 на: 22 Декември 2013, 09:52:42 am »
во скопје последниве 6 дена, сабајле во 4 часот се спушта до -10. во четвртокот беше -12. што мислиш од каде она снегулкине испосмрзнати по дрвата, листовите и цела останата (сува и полусува) вегетација? таа влага од маглата, така се лепи од -7 па натака.

еве и нека не било -10... на -7 па и на -5 водата во резервоар замрзнува преку ноќта, а пошто е потешка од горивото паѓа нај доле, и точно кај што е пумпата уствари ја замрзнува... и нормално ке ја укочи, и тоа е тоа... збогом пумпичке... :)

Како што реков, прифаќам дека ниската температура може да ја заебе пумпата. Ама дека било -12 и -10 не ти прифаќам:

http://www.accuweather.com/en/mk/skopje/227397/december-weather/227397

Најниска измерена -7 за Скопје. Снегулките (кристализацијата на влагата во воздухот) зависи од температурата и релативната влажност (точка на кондензација - dew point). Ако точката на кондензација е под 0 ќе се појават кристали, ако е над 0 ќе биде влага.
Еве ти калкулатор, да видиш како иде тоа: http://www.dpcalc.org/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #789 на: 22 Декември 2013, 10:48:56 am »
јас друже сум лично затангиран со температурите. имам мерни инструменти поставено на повеке места. мерни инструменти со меморија за нај висока и нај ниска температура. ѓорче, центар, аеродорм по еден и ново лисиче 3.
еве ноќеска беше -9 степени, во 4:12ч сабајлево. моментално е -6. не ми треба линк од некаде за да ми каже колку било.

а на линкот колку само не се точни температурите. за вчера пишува дека нај висока била 7 степени... да имаше 7, ама во скопје не. вели дека моментална е 5 степени, што благе везе нема... -5 т.е. -6 е моментално.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #790 на: 22 Декември 2013, 11:35:22 am »
Климава гајле нема на -9..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #791 на: 22 Декември 2013, 11:40:13 am »
У реду је. Баш ми е драго што имаш баждарени и верфицирани мерни уреди поставени по стандарди пропишани за метеорологија.

Јас сепак ќе верувам на официјалните од УХМР и на ориентационите од Accuweather (сателитски мерени)

Accuweather за Скопје кажува -4 степени http://www.accuweather.com/en/mk/skopje/227397/current-weather/227397

Не верувам дека пред саат време кажувало 5 степени.

Иста температура кажува и Wather Underground. УХМР вика дека најниска температура во последните 24 часа била -8 во Скопје. Исто вика и accuweather. Не гледам зошто не би им верувал, со оглед на тоа дека и ти ми потврдуваш дека била -9 (ова ќе го земам како толерантна грешка на твојот мерен инстурмент).
Како и да е, историските податоци на УХМР кажуваат дека во Скопје немало -11 степени минатата недела. За потврда, можеш да земеш било кој дневен весник од цела мината недела и да ги провериш измерените температури.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #792 на: 22 Декември 2013, 11:46:11 am »
Сателитските мерат на километар квадратен, така да не се секогаш најточни :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #793 на: 22 Декември 2013, 11:51:05 am »
temperturite se vadat od sredna vrdnost, na zajcev rid -5 vo karpos nula co ajrodrom:-)  -3 i voala, kaj mene vo KV imam merac nadvor digitalen ne otisla nad -4 na 2 - ri kat....

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #794 на: 22 Декември 2013, 12:01:52 pm »
Нека не ви кажуваат прикаски у сервис имало вода у горивото, вода и бензин не се мешаат.

Препорака и од мене за 100ката.