Автор Тема: Скијање  (Прочитано 105529 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Скијање
« Одговори #555 на: 25 Јануари 2023, 20:54:59 pm »
dobro e i mavrovo natrupa sneK .... se ke bide isto kako i minatite godini ne se zamarajte ;)

Уште не може да поверувам дека во последниве 30 години инвестицијата за Шапка е 0 (нула) денари, ...
ne e 0, poslednite dvajca direktori davaa po 50 iljadarki za da nacrtaat "proekti" so ultra luksuzni h oteli, i parkinzi i Helio dromii :) i to se investiciisi od koi si se ofajdija oni , sekako nie ne...
« Последно менување: 25 Јануари 2023, 21:00:37 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #556 на: 30 Јануари 2023, 15:47:58 pm »
Дечки, сакам да се пробам со скијањево ама немам никаква опрема. Е сега, можни варијанти ми се да изнајмувам ски опрема или да купам некоја половна. Повеќе би сакал да купам половна, да ја имам, па можеби ќе му дадам повеќе шанси на скијањето.

Дали знаете некој што продава ски опрема низ Скопје/Прилеп/Битола? Може и варијанта да појдам до Врање/Лесковац, ако знаете некој конкретно да препорачате. Значи да има се што ми е потребно, да појдам и да се опремам целосно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #557 на: 30 Јануари 2023, 16:17:43 pm »
Дечки, сакам да се пробам со скијањево ама немам никаква опрема. Е сега, можни варијанти ми се да изнајмувам ски опрема или да купам некоја половна. Повеќе би сакал да купам половна, да ја имам, па можеби ќе му дадам повеќе шанси на скијањето.

Дали знаете некој што продава ски опрема низ Скопје/Прилеп/Битола? Може и варијанта да појдам до Врање/Лесковац, ако знаете некој конкретно да препорачате. Значи да има се што ми е потребно, да појдам и да се опремам целосно.
Ски опрема ама без скии. Скии ќе си изнајмиш на лице место. Ретко кој мкне скии во денешно време.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5690
« Одговори #558 на: 30 Јануари 2023, 16:28:54 pm »
За сто евра можеш да земиш и скии и чизми доволно добри за да му го земиш редот, па и за понатака. Има Битола некој, да најдам линк ќе постирам, ми излегуваше еден sponsored цело време.
Исто имаме и Outdoor brands, second hand prodavnica која е фулл со вентијаги пантолони од солидни марки, практично без знаци на користење.  Јас дека често кампирам на отворено со денови или по риба или печурки се имам опремено со Fjallraven vida pro i fljallraven Keb панталони ,  и двете се 200/300 фунти од парче,  а немаа гребаница,  исто имам неколку Fjallraven, Mamut и Colmar горни земено од истата продавница  за 20/30 евра од парче, без некои знаци на користење.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
« Последно менување: 30 Јануари 2023, 16:37:16 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #559 на: 30 Јануари 2023, 16:29:33 pm »

Skii na staro mozes da si kupis za ~100e, so golemina do brada treba da ti se... ti trbaat i cizmi niv podobro rentajgi i dokolku prodolzis so skijanje kupisi po merka, za bezbednost kaciga...
trgni poleka so skijanjeto, trpelivo da ne se iskrsis ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 57
« Одговори #560 на: 30 Јануари 2023, 16:35:51 pm »

https://www.facebook.com/groups/177727338935257/?ref=share&mibextid=NSMWBT

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #561 на: 30 Јануари 2023, 16:39:32 pm »
Еве еден,  ама не е тој шо ми излегуваше, ќе побарам ќе ти постирам уште некој.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088882571947&mibextid=ZbWKwL

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #562 на: 30 Јануари 2023, 16:42:36 pm »
@Deni таму каде што би одел најчесто (Вигла Грција) не знам дали воопшто изнјмуваат скии. А башка, ако би имал свои претпоставувам покомотно ќе ми биди.

@vladic3110 ако ти излези линкот прати го овде, ќе му се најде и на друг некој.

@RedEco зошто да изнајмувам чевли, а да не купам одма половни што ќе ми одговара големината?

@mac_mk фала, ќе разбарам во групава.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #563 на: 30 Јануари 2023, 16:53:47 pm »
15е работен 17е викенд е во Вигла годинава, имаш x3 за скијање, чист пат,  нема нерви  за  паркинзи спрема Маврово/Шапка, и остала безвредна скапотија кај нас. Одат од друштвото скоро секој ден неделава.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43922
  • Il Moderatore
« Одговори #564 на: 30 Јануари 2023, 17:58:05 pm »
За проба, прво изрентај све. Ама изрентај со помош на инструктор/познавач. Да не изренташ глупости. Ако те „завлече“ спортот, почни да вложуваш во сопствена опрема. Да не ги фрлиш парите џабе у опрема. Ако купиш нешто несоодветно, ќе ти се види 3 пати потешко скијањето него што стварно е. Затоа прво рентање, тест-драјв, па после инвестирање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #565 на: 30 Јануари 2023, 20:10:32 pm »
Bibaj sport во Урошевац ми спомнаа имало се и сешто за скијање по добри цени.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #566 на: 30 Јануари 2023, 20:31:45 pm »

Во склоп на темата

Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #567 на: 30 Јануари 2023, 20:48:55 pm »
Абе зееми тамо буклињата, златен гепек имаш, 100 собира.
На скијање ќе ми ишол...

Ако не да палам патиките ја на југ  :D
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #568 на: 30 Јануари 2023, 23:00:53 pm »
Пониква неделата...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #569 на: 30 Јануари 2023, 23:15:22 pm »
Пониква неделата... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Чистат ли угорницата редовно?
Ми недостига коленицата во Конак...
Добра плата.
Прав скопјАнец.