Автор Тема: Совет и препорака за возило до 5000еур.  (Прочитано 69914 пати)

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 173
Одг: Совет и препорака за возило до 5000еур.
« Одговори #225 на: 31 Октомври 2017, 21:16:03 pm »
@noname не губи надеж одма бре. Може 99% на форумов да викаат дека е продуван, имај си ти надеж дека тој 1% ќе смени нешто. Посети 2/3 различни мајстори, ако е продуван у тетово имаш купишта од моторов, ако не е напрај фулсервис накриви куро и свиркај си. Не се откажуј одма.
Фул сервис е направен денес комплет филтри, каиши, ролер, затегач, водна пумпа сменив и дискови предни, задни и плочки остана само уште термостат  работна температура кај vw  е 90 кај мене варира сказалката стои на 70 80 од ова пофул сервис здравје. него ова ми е во ум сега и ме мачи мајсторчето вика не е никаков проблем  други викаат е продуван мотор и јас се размислував за истото да ми предложи некој тука мајстор што добро ги работи Германциве па да видам и тој што ке каже не сакам да ја враќам кај мајсторот кај што бев ке испадне дека го правам ретардиран.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #226 на: 31 Октомври 2017, 21:42:43 pm »
@noname не губи надеж одма бре. Може 99% на форумов да викаат дека е продуван, имај си ти надеж дека тој 1% ќе смени нешто. Посети 2/3 различни мајстори, ако е продуван у тетово имаш купишта од моторов, ако не е напрај фулсервис накриви куро и свиркај си. Не се откажуј одма.
Фул сервис е направен денес комплет филтри, каиши, ролер, затегач, водна пумпа сменив и дискови предни, задни и плочки остана само уште термостат  работна температура кај vw  е 90 кај мене варира сказалката стои на 70 80 од ова пофул сервис здравје. него ова ми е во ум сега и ме мачи мајсторчето вика не е никаков проблем  други викаат е продуван мотор и јас се размислував за истото да ми предложи некој тука мајстор што добро ги работи Германциве па да видам и тој што ке каже не сакам да ја враќам кај мајсторот кај што бев ке испадне дека го правам ретардиран.

Абе вози док вози. Продуван не продуван тоа е. Не си купил нова кола па да му се секираш до толку. Ког аќе пушти душа тоа му е, до тогаш фурај и помалку стискај на гас помалку да загадуваш

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #227 на: 31 Октомври 2017, 22:23:21 pm »
Мотор не смее така да дува ниту да фрла масло, ништо од тоа не е нормално за никој мотор.
За жал тие симптоми се за продуван мотор.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Оди отвори капаче на 530 дизел ама тро поднаведни се.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #228 на: 01 Ноември 2017, 08:40:29 am »
Да кажевте како да прикачам видео па да видите поубаво за што станува збор???

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #229 на: 01 Ноември 2017, 08:47:14 am »
Измери ниво на уље при загреан мотор само остави го 5 минути да падне уљето скроз. Запамти го нивото. Повоси 500-1000км и повторно провери го нивото. Ако е исто, тогаш не се замарај. Не си ги зимај при срце луѓево што пишуваат на форум како ти е отиден моторот незнам што. И да прска уље и да дува не значи дека е готов моторот, особено ПД мотор.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #230 на: 01 Ноември 2017, 09:44:59 am »
Измери ниво на уље при загреан мотор само остави го 5 минути да падне уљето скроз. Запамти го нивото. Повоси 500-1000км и повторно провери го нивото. Ако е исто, тогаш не се замарај. Не си ги зимај при срце луѓево што пишуваат на форум како ти е отиден моторот незнам што. И да прска уље и да дува не значи дека е готов моторот, особено ПД мотор.
да не го пишам истово ако не ти троши масло нема потреба со да се замараш, не оди по мајстори повозија колата

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #231 на: 01 Ноември 2017, 09:49:06 am »

@vlatko.klp е во право. Ако моторот не троши масло, влече солидно, немаш потреба да бидеш загрижен. Мењај уље на време и терај.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #232 на: 01 Ноември 2017, 10:37:16 am »
Друже вчера ја земав од сервис и правев голем сервис филтри каиши, уље,водна пумпа и итн сакав чисто да ставам видео за да можете поубаво да видите за што станува збор  што се однесува до мерењето на уље ке проверам уште денес фала и поздрав.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #233 на: 01 Ноември 2017, 10:38:46 am »

@vlatko.klp е во право. Ако моторот не троши масло, влече солидно, немаш потреба да бидеш загрижен. Мењај уље на време и терај.
За масло треба да проверам пошто вчера си ја земав од сервис со тазе сменето уље а за влечење убаво си влече.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #234 на: 01 Ноември 2017, 12:49:33 pm »
Друже, значи нека не те паничат.

Имаш мал милион YouTube Клипчиња со PD мотори кај што го покажуваат истото. Дали 1.6, дали 2.0.

Овие дијагностиката ти ја даваат од Југо, кога уберлауфот (така се вика тоа цревцето) го вадеа од карбуратор и го оставаа надвор кога ќе се заебеше моторот.

Иначе, до 1970-ите овие гасовите што ги гледаш се враќаа во карбуратор за догорување :) ама после со смената на правилата за заштита на животна средина го забранија тоа.

Застава нормално си продолжи да ги следи старите правила ;D

Long story short.

Не се замарај, ако ти е толку шубе, следи си го нивото на масло во моторот почесто (на 1000км да речеме) и бичи машко.

Јас мислам дека немаш никаков дефект кога вќее е пријавен како „проблем“ на илијадници други мотори.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
« Одговори #235 на: 01 Ноември 2017, 13:03:37 pm »
Ај после ќе го повозам пасатот и ќе ти кажам кај мене дали дими, го имам потполно истиот мотор.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
« Одговори #236 на: 01 Ноември 2017, 18:27:21 pm »
Проверено, кај мене нема ни најмалце дим од кај шипката.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #237 на: 01 Ноември 2017, 19:56:26 pm »
Загреан мотор?

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
« Одговори #238 на: 01 Ноември 2017, 21:10:11 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #239 на: 01 Ноември 2017, 23:16:58 pm »
Проверено, кај мене нема ни најмалце дим од кај шипката.

I rest my case :D
Нормално било за PD мотори, абе вие нормални ли сте? :D
Да има уста да каже моторот кујзнае што ќе ви речит.