Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: N0naMe на 11 Октомври 2017, 10:53:12 amПотрагата по возилце заврши помина цел месец во нервози шетање по плацеви, 24/7 висење на интернет по огласи и една убава телефонска сметка од 1100ден не успеав да најдам солидно зачувано возило од погоре наведените овдека кај нас па како последна опција ми остана да се јавам кај другарче во Швајцарија.За да побарам помош од него да се разврти по плацевите, и огласите и да ми побара некое од двете горенаведени возилца по што ми кажа не е проблем али ке помине време додека да се најде некое ептен добро кое што вреди да се купи пошто таму ги има на купишта јас се согласив си реков толку чекав ке почекам уште малце.По 3 дена ми се јави за да ме праша дали можеби сум заинтересиран за VW Bora колата е од неков комшија ептен зачувана, гаражирана од малце повозрасен човек редовно сервисирана и му стоела 2 години во гаража затоа што на човекот му истекла возачката и не сакаат да му ја продолжат бидејќи сметале дека човекот не е способен повеќе да вози, неговиот син веќе имал поново возило и во план биле да го продаваат.Другарчево ми прати слики од Бората и се зачудив колку беше сочувана и однадвор а и одвнатре со некој ситни неприметливи гребнатини, по детални проверки од мајстори кој што ги најде другарчево се испостави дека е добра па направивме пазар и се решив да ја купам со сите давачки све, на све ми искочи околу 4100е иначе Бората е 2005г во регистрација влегува 2004 од последниот модел редизајн со лајсните.Носи мотор 1.9 74kw 101ks PD подадов документи за регистрација и сега моментално ке ги чекам таблиците 10 дена кога ке имам пожност ке ставам слики да видите за што се работи поздрав другарчиња и фала ви на сите, за сите совети, препораки што ми ги дадовте и се извинувам на гњавење и замарање поздрав. Јас ти пратив број, ја виде ли таа воопшто. Без лутење Финти од швајцарија ти продале само. И на еден братучед исто му збореле кога пред 6-7 месеци купи рено од овие грандсеник. Абе дедото бил болен слеп, глув и незнам уште што и не можел да ја вози. Па и срце го болело кога ја давал уште. МОже и умрел човекот до сега од инфаркт.Смешни се веќе тие работиНе сум се видел со него, но мислам дека нема проблеми. Но има една мана. Далеку е од ново и нормално со километража која ја имало пред 10 години. Туку пиши ја километражата баш овде ако не ти е проблем. aко е под 350.000км отвори си autodna . Moже ќе испадне изненадување. Како и да е со здравје да те тера и без дефекти
Потрагата по возилце заврши помина цел месец во нервози шетање по плацеви, 24/7 висење на интернет по огласи и една убава телефонска сметка од 1100ден не успеав да најдам солидно зачувано возило од погоре наведените овдека кај нас па како последна опција ми остана да се јавам кај другарче во Швајцарија.За да побарам помош од него да се разврти по плацевите, и огласите и да ми побара некое од двете горенаведени возилца по што ми кажа не е проблем али ке помине време додека да се најде некое ептен добро кое што вреди да се купи пошто таму ги има на купишта јас се согласив си реков толку чекав ке почекам уште малце.По 3 дена ми се јави за да ме праша дали можеби сум заинтересиран за VW Bora колата е од неков комшија ептен зачувана, гаражирана од малце повозрасен човек редовно сервисирана и му стоела 2 години во гаража затоа што на човекот му истекла возачката и не сакаат да му ја продолжат бидејќи сметале дека човекот не е способен повеќе да вози, неговиот син веќе имал поново возило и во план биле да го продаваат.Другарчево ми прати слики од Бората и се зачудив колку беше сочувана и однадвор а и одвнатре со некој ситни неприметливи гребнатини, по детални проверки од мајстори кој што ги најде другарчево се испостави дека е добра па направивме пазар и се решив да ја купам со сите давачки све, на све ми искочи околу 4100е иначе Бората е 2005г во регистрација влегува 2004 од последниот модел редизајн со лајсните.Носи мотор 1.9 74kw 101ks PD подадов документи за регистрација и сега моментално ке ги чекам таблиците 10 дена кога ке имам пожност ке ставам слики да видите за што се работи поздрав другарчиња и фала ви на сите, за сите совети, препораки што ми ги дадовте и се извинувам на гњавење и замарање поздрав.
Јас сериозно би се подразмислил да земам нова кола седена 2 години на плац а камоли пак половна од 2004 ама па ти си знаеш....
Цитат: Ford Fikus на 12 Октомври 2017, 09:19:31 amЈас сериозно би се подразмислил да земам нова кола седена 2 години на плац а камоли пак половна од 2004 ама па ти си знаеш....Богами подобро 100 000км плус отколку стоена кола со години, од некористење страдаат многу работи, како на пример семеринзи, акумулатор, пумпи и слично, па откажуваат серва, па летви итн. дефекти кои се многу скапи за поправање.Со здравје да си ја возиш!Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Цитат: deksa на 12 Октомври 2017, 11:09:08 amЦитат: Ford Fikus на 12 Октомври 2017, 09:19:31 amЈас сериозно би се подразмислил да земам нова кола седена 2 години на плац а камоли пак половна од 2004 ама па ти си знаеш....Богами подобро 100 000км плус отколку стоена кола со години, од некористење страдаат многу работи, како на пример семеринзи, акумулатор, пумпи и слично, па откажуваат серва, па летви итн. дефекти кои се многу скапи за поправање.Со здравје да си ја возиш!Sent from my Redmi Note 3 Pro using TapatalkЧленот нека ја престави во гаража здравје коа ќе ја увезе, па не би било лошо хронолошки да не известува околу евентуални проблеми кои би ги имал (се надевам дека нема да биде ништо плус од она што е вообичаено). Да биде кејс стади дали држи нашава теорија или не
Убава кола е Бората со здравје да ја возиш,го возев тој мотор во Фабиа и доста добро потегнува.Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Цитат: N0naMe на 11 Октомври 2017, 10:53:12 amПотрагата по возилце заврши помина цел месец во нервози шетање по плацеви, 24/7 висење на интернет по огласи и една убава телефонска сметка од 1100ден не успеав да најдам солидно зачувано возило од погоре наведените овдека кај нас па како последна опција ми остана да се јавам кај другарче во Швајцарија.За да побарам помош од него да се разврти по плацевите, и огласите и да ми побара некое од двете горенаведени возилца по што ми кажа не е проблем али ке помине време додека да се најде некое ептен добро кое што вреди да се купи пошто таму ги има на купишта јас се согласив си реков толку чекав ке почекам уште малце.По 3 дена ми се јави за да ме праша дали можеби сум заинтересиран за VW Bora колата е од неков комшија ептен зачувана, гаражирана од малце повозрасен човек редовно сервисирана и му стоела 2 години во гаража затоа што на човекот му истекла возачката и не сакаат да му ја продолжат бидејќи сметале дека човекот не е способен повеќе да вози, неговиот син веќе имал поново возило и во план биле да го продаваат.Другарчево ми прати слики од Бората и се зачудив колку беше сочувана и однадвор а и одвнатре со некој ситни неприметливи гребнатини, по детални проверки од мајстори кој што ги најде другарчево се испостави дека е добра па направивме пазар и се решив да ја купам со сите давачки све, на све ми искочи околу 4100е иначе Бората е 2005г во регистрација влегува 2004 од последниот модел редизајн со лајсните.Носи мотор 1.9 74kw 101ks PD подадов документи за регистрација и сега моментално ке ги чекам таблиците 10 дена кога ке имам пожност ке ставам слики да видите за што се работи поздрав другарчиња и фала ви на сите, за сите совети, препораки што ми ги дадовте и се извинувам на гњавење и замарање поздрав.Со здравје да си ја возиш, јас го имам истиот мотор кај мене во пасатот.
Цитат: BigBull на 13 Октомври 2017, 23:56:59 pmЦитат: N0naMe на 11 Октомври 2017, 10:53:12 amПотрагата по возилце заврши помина цел месец во нервози шетање по плацеви, 24/7 висење на интернет по огласи и една убава телефонска сметка од 1100ден не успеав да најдам солидно зачувано возило од погоре наведените овдека кај нас па како последна опција ми остана да се јавам кај другарче во Швајцарија.За да побарам помош од него да се разврти по плацевите, и огласите и да ми побара некое од двете горенаведени возилца по што ми кажа не е проблем али ке помине време додека да се најде некое ептен добро кое што вреди да се купи пошто таму ги има на купишта јас се согласив си реков толку чекав ке почекам уште малце.По 3 дена ми се јави за да ме праша дали можеби сум заинтересиран за VW Bora колата е од неков комшија ептен зачувана, гаражирана од малце повозрасен човек редовно сервисирана и му стоела 2 години во гаража затоа што на човекот му истекла возачката и не сакаат да му ја продолжат бидејќи сметале дека човекот не е способен повеќе да вози, неговиот син веќе имал поново возило и во план биле да го продаваат.Другарчево ми прати слики од Бората и се зачудив колку беше сочувана и однадвор а и одвнатре со некој ситни неприметливи гребнатини, по детални проверки од мајстори кој што ги најде другарчево се испостави дека е добра па направивме пазар и се решив да ја купам со сите давачки све, на све ми искочи околу 4100е иначе Бората е 2005г во регистрација влегува 2004 од последниот модел редизајн со лајсните.Носи мотор 1.9 74kw 101ks PD подадов документи за регистрација и сега моментално ке ги чекам таблиците 10 дена кога ке имам пожност ке ставам слики да видите за што се работи поздрав другарчиња и фала ви на сите, за сите совети, препораки што ми ги дадовте и се извинувам на гњавење и замарање поздрав.Со здравје да си ја возиш, јас го имам истиот мотор кај мене во пасатот.Како се покажа кај тебе моторчето до сега тераш само со редовен сервис и тури вози или си имал и некој посериозен проблем да знам на што да внимавам.
Ми улета Борава иначе и ми падна во очи ептен да не беше ке го побарав чоекот иначе Бората има поминато 243 000 сега чекам таблици послем тоа сум во план еден голем сервис па што и даде Господ тоа.