Автор Тема: Совет и препорака за возило до 5000еур.  (Прочитано 69863 пати)

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 173
Одг: Совет и препорака за возило до 5000еур.
« Одговори #120 на: 27 Септември 2017, 11:31:45 am »
Не го барајте овај од Гостивар. Не се јавува. Или не го продава Бравото.
Нешто е чудно со огласот.
Јас баце сум решил  никад да не купувам кола од Тетово и Гостивар поготово не од брачата ;D со нив никад не си на сигурно и нема разбирачка е сега ако е некој наш може да се подлажам и да отидам да ја ѕирнам.

Грешка си голема тука, браќата од Гостивар и Тетово појше ги одржаваат колите него жените :):) Јас лично ти потврдувам тоа а може и некој член тука од Гостивар или Тетово.
Добро нека биде така.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #121 на: 27 Септември 2017, 14:53:53 pm »
Eve druze vidi ova, sluchajno mi izleze na reklama5, jes da e od plac ama pisi deka dava garancija I broj na shasija ima ostaen da si proveris
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2614519

Sent from my A1-810 using Tapatalk

Убава е колата, ама слаба опрема. Поарно нека даде уште 500 евра и нека си земе од спорт моделот ако се најде нормално. Тие имаат и темпомат и аутоматска двозоноска клима, пошироки гуми итн.
Тука продавачов малку и се заборавил лажејќи. Да не ја направиле специјално од фиат можеби за плацот негов во Струмица :D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #122 на: 27 Септември 2017, 15:06:17 pm »
Eve druze vidi ova, sluchajno mi izleze na reklama5, jes da e od plac ama pisi deka dava garancija I broj na shasija ima ostaen da si proveris

Неможам да сватам како кола стара 10 и кусур години нема ама баш ниедна гребнатинка или вдлабнатинка на лимот на овие од увезениве. Мојата бре е целата изгребана од куртони што на паркинг ги шибаат вратите небаре врата од трезор отвараат.
Заклучокот е дека сите се шминкани, титрани, китирани итн итн.... јас лично не би ваква кола.
Mене ми е јасно дека купувам половно возило и сум свесен дека нема да биде како од салон сите знаеме како доаѓаат половњаците од горе шминкани, шминкани до степен на непредпознатливост и они мора да живеат од нешто. :)

Тоа е проблемот кај половниве коли по плацевиве, сите изгледаат како нови, сеа од лента извадени :):)

Па не би рекол дека е баш така. Оној што има око си познава што е убаво и ги двои убавото од шминканато. Јас кога сум одел по плацеви сосема спротивна слика сум гледал. Излижани рачки на менувач, излижани волани, излижани дугмиња на радио системот, излижани на рачка за светло и жмигавци. Колку и да е овие работи тешко се маскираат, а и не им се исплати,
Тоа што е измиена или помината со туш за да се прикријат гребаници е веќе друго и треба гледање. Но како што реков внатре во голем дел од случаите се познава до каде е работата.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #123 на: 27 Септември 2017, 15:18:37 pm »
Bi te sovetival da dojdes da o zirnes mojot golf kako izgleda so 175k pa da si imas reper za toa kako treba da izgleda kola so taa kilometraza. I na tukasnite vozila posle garancija im vrakjaat kilometri, nemoj da mislis deka site sme poshteni i kazuvam sve kako bilo so kolata :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #124 на: 27 Септември 2017, 21:32:05 pm »
Bi te sovetival da dojdes da o zirnes mojot golf kako izgleda so 175k pa da si imas reper za toa kako treba da izgleda kola so taa kilometraza. I na tukasnite vozila posle garancija im vrakjaat kilometri, nemoj da mislis deka site sme poshteni i kazuvam sve kako bilo so kolata :)

За каков Голф станува збор?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #125 на: 27 Септември 2017, 21:39:25 pm »
Mk5

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #126 на: 27 Септември 2017, 23:17:54 pm »

Неможам да сватам како кола стара 10 и кусур години нема ама баш ниедна гребнатинка или вдлабнатинка на лимот на овие од увезениве. Мојата бре е целата изгребана од куртони што на паркинг ги шибаат вратите небаре врата од трезор отвараат.
Заклучокот е дека сите се шминкани, титрани, китирани итн итн.... јас лично не би ваква кола.
Mене ми е јасно дека купувам половно возило и сум свесен дека нема да биде како од салон сите знаеме како доаѓаат половњаците од горе шминкани, шминкани до степен на непредпознатливост и они мора да живеат од нешто. :)

Тоа е проблемот кај половниве коли по плацевиве, сите изгледаат како нови, сеа од лента извадени :):)

Па не би рекол дека е баш така. Оној што има око си познава што е убаво и ги двои убавото од шминканато. Јас кога сум одел по плацеви сосема спротивна слика сум гледал. Излижани рачки на менувач, излижани волани, излижани дугмиња на радио системот, излижани на рачка за светло и жмигавци. Колку и да е овие работи тешко се маскираат, а и не им се исплати,
Тоа што е измиена или помината со туш за да се прикријат гребаници е веќе друго и треба гледање. Но како што реков внатре во голем дел од случаите се познава до каде е работата.
Само што се вратив од Крива Паланка мој колега отиде да гледа едно Фиат Стило Мултиџет 1.9 88кw 120ks 2006 год му се засвиѓало го видел на Реклама5 се јавил и се договориле за денес да појде да го види.Отидовме го гледавме заедно со наш мајстор напраивме пазар и колегава го зема иако знаеше какви коли се продаваат на тие плацови таму и од секогаш збореше дека моја нога на тие плацови таму не стапнува.Муабетот сега беше друг колегава има братучед од Кр. Паланка кој е многу добар другар со газдата од плацот од каде што ја земавме колата иначе се работи за автоплац Авангард  одма 2-ри плац на влезот од градот од десна страна појдовме спремни со човек што се разбира и по детална проверка на целото возило се испостави дека е добро.Без никакви маани и проблеми не удирано, не гребено, признаа дека е полирана затоа и не се познаваа гребаниците не китирано, здраво подвозје, моторот работеше одлично без никакви шумови или штракања на што мајсторот даде зелено светло и рече дека е добра.Цената беше 3000евриќи но бидејќи како што кажав на плацот отидовме со човек кој стои добро со газдата се пазарија за 2800 при муабет и детална проверка на возилото се испостави дека е добро по што и газдата  кажа  од сите коли што ги имам на плац ова ми е најдобро најзачувано и не е чепкано ништо на него симната дирекно од   камион и паркирана тука на плац донесена како за мој човек. Додека колегава отиде да средат работа со документи јас се решив малце да се развртам по плацевите со мајсторот пошто нели и јас сум за зимање кола не дека сакав од таму да  купам по толку негативни и лоши муабети за тие плацеви викам и онака сум тука чекај ке ѕирнам на истиот плац седнавме во Пежо 307 и Опел Астра караван при нивно гледање и тест вожња каросериски не беа лоши не беа префарбувани со мали гребнатинки али на тест вожњата и двете подфрлија со еден куп забелешки од страна на мајсторот.Поготово за Опелот а ептен го испофали го запаливме го провозевме толку јака бучава и пропање се слушаше од моторот што мислевме дека во секој момент ке се одвои од шасија штракањата што доаѓаа од моторот не престанаа и по 20 мин цело време се слушаше и некакво тропкање од лева предна страна очигледно армортизер, стабилизатор, или некој друг дел од  предница задните врати при затварање исто така многу чудно се затвараа ептен чкрипеа и кога ке ја затвориш како да затвараш врата од Фичо.КРШ  НЕВИДЕН дечкото уста не затвори не ни даде збор да кажеме  и онака требаше да чекаме па отидовме и до другите плацови и да конечно седнав во Форд Фокус,  и Фиат Браво кај Фокусот имаше само една каросериска забелешка корозија на лев праг одма до крилото односно над левата возачка врата додека при тест констатиравме дека на колата и треба центрирање бега во лева страна и има мала луфта во волан најсериозно беше тоа што од 4-те дизни едната беше многу мрсна очигледно подмочува додека другите беа суви барут.Најмногу од сите ме разочара Бравото една посериозна и видлива голема гребаница на лева задна врата и неколку други гребаници по крила и браници ентериерот беше катастрофааа доста излижан волан исто така и навлаката од мењачот пластиките и тапацирот од вратите ептен крцкаше и нервираше искршени пластики од самите отвори од каде што лади климата и многу тешко запали со многу верглање очигледно не била палена подолг период најстрашно беше што штракаше самиот мотор како трактор одкако се загреа штракањето не престана за цената не прашувајте 4700.Во сите коли што ги тестиравме сите беа сакајте верувајте сакате не на РЕЗЕРВА    све на све погледнав уште неколку коли кој исто така подфрлија по што констатирав дека ако немаш некој познат кој се знае со газдите од плацевите и доколку не се разбираш и немаш познавање ке ти ја увалат како од шала пошто ептен добро знаат да те убедат и ако си лесен на памет толку ти треба за да се подлажеш.Само си ги потврдив сомнежите и муабетите за тие плацеви кршеви нашминкани до непредпознатливост со цена до плафон фалени и возвишувани од продавачите небаре го зимаш од салон старо за ново жива трагедија!!!! али барем на колегава гарантираа дека не е перена  ни моторот ниту па внатре само пребришана   и дека немал никави удари и посериозни дефекти  моторот бидејќи и не можеа да лажат свој близок човек нели.Во вожња до Скопје при константна брзина од 120-140  не се запали ниту една сијаличка на шал табла ниту моторот да почне да вади некакви чудни звуци испробана и дури на 180 од наплатната рампа Романовце на излез од Куманово до наплатна рампа Миладиновци исто без никакво тропање или проблем на шал табла стабилна,  пробана на повеќе дупки ;D со поголема брзина.Све на све  се надевам дека ке се погоди пошто газдата гарантираше за нејзе и кажа дека му е најсаглам и најзачувано возило моментално кое го имал на плацот белким ке биде исклучок од сите тие возила што ги има по плацевите таму моментално.  ТHE END OF STORY :)

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #127 на: 27 Септември 2017, 23:26:40 pm »
Еве со што се вративме од Паланка
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2610132

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
« Одговори #128 на: 27 Септември 2017, 23:33:36 pm »
Нешо интерпункциски знаци, делење на текст во параграфи, ова-она......? Или не е веќе во мода тоа?

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #129 на: 27 Септември 2017, 23:39:10 pm »
Нешо интерпункциски знаци, делење на текст во параграфи, ова-она......? Или не е веќе во мода тоа?
Ептен набрзина беше и ме мрзеше белким се разбира колку толку. :-\

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #130 на: 27 Септември 2017, 23:51:25 pm »
Со здравје да ја вози другарти, али глеј како лаже камера, ми делува како да се фарбани преден и заден браник.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3927
« Одговори #131 на: 27 Септември 2017, 23:57:20 pm »
140.000 км имала во 2010 година
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #132 на: 28 Септември 2017, 00:07:40 am »
Со здравје да ја вози другарти, али глеј како лаже камера, ми делува како да се фарбани преден и заден браник.
Kако што ја гледавме, а ја гледавме бајаги на нас не ни се видеа како фарбани имаше по некоја гребнатинка иако беше исполирана како што си кажаа.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #133 на: 28 Септември 2017, 00:20:14 am »
140.000 км имала во 2010 година
На огласот ако не се лажам пишува 140 000да али иначе колата во моментов има 158 000 за километрите си кажа чоекот не сакам да ве лажам незнам дали се реални моторот навидум се покажа како добар доста го измалтертиравме до Скопје не светна на шал табла  ништо нит па да шкрипне или тропне нешто околу мотор на таа вожња.До Скопје ја возевме на пробни таблици извадени во Паланка кој важат 6 дена    внатре ентериерот е доста сочуван, каросериски има на 4 места по некоја гребаница али не до толку приметлива, дисковите се сега пред брзо време мењати, иначе  ја зема со 4 нови зимски гуми производство 2016год со добра шара единствено само останува да се регистрира и да се направи редовен сервис на возилото.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3927
« Одговори #134 на: 28 Септември 2017, 00:29:51 am »
Епа супер со среќа да ја тркала
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)