Имаме бааги стручни судии, али тоа што им лепи рачето е друга работа
Ovde probuvame da najdeme najdobro resenie za mirno resavanje na spor koj e iracionalen, zaso na nekoj ludak mu teknalo da pravi steta bidejki toj nema kola a drug ima ...
Eve ti vo realnost sto se desava od praksa ...
Ludakov najmuva dobar advokat, i sleduva ova ... ovde svesno ili nesvesno se vrsi k d pottiknuvanje, od tipot istepaj go i t.n., soizvrsitelstvo i pomaganje (barem dvajca bidete i imajte nesto so vas) neovlasteno snimanje, potencijalna fizicka povreda ...
Da funkcionira pravna drzava, prvo ako se najde koj e toj ke odgovara prekrsocno, 500-1000 eu nebitno, ako vrsi povtoruvanje na delo go prijavuvas soglasno Член 243 - Оштетување туѓи предмети (1) Тој што ќе оштети, уништи или стори неупотреблив туѓ предмет, ќе се казни со парична казна или со затвор до три години ( ti go pravi predmetot neupotrebliv, dupenje guma, ti namaluva vrednsot na kola ( steta imas) imas psihicki stres i tn. sto e uste poloso delovo e povtoruvanje na kd so ist isli slicen predmet sto znaci moze i 3 god zatvor da mu se dade ...
Po mene nishto ne e tolku naivno ni sitno kolku sto izgleda ... se nadevam sega ok e i ti ima logika logikata moja poso ova go imam videno. Moze vi e smesno, ama iskreno se nadevam deka nikogas nema da imate bilo kakov problem ili problem povrzan so sud. Pozdrav