Автор Тема: Прашања и советување  (Прочитано 217869 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44366
  • Il Moderatore
Одг: Прашања и советување
« Одговори #540 на: 20 Март 2019, 20:28:02 pm »
@vladimir_1 не знам, ги наследив од брат ми :) Ако не го менуваш фабричкото радио, а само звучките, тогаш барај некои што се поосетливи.. Јас би одел на JBL Club 6500c, гледам во догсикјурити се под 5000денари..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1138
« Одговори #541 на: 24 Март 2019, 17:23:08 pm »
На слика ги имаше сликано и твитерите  а и на нив пиши bose си мислев комплет се,инаку во 147ка јас имам слушнато bose систем и грми внатре :)
Само маски се тоа, твитерите се вградени во звучниците. Босе во 147, не е баш нешто „wow“.
Јас имам Alpine јунит, Alpine  предни компонентни (твитери посебни од мид-басовите), задните останаа стандардни (и онака стално терам на фронт биас, не сакам кога звукот ми доаѓа од зад грб), ама твитерите од напред ги префрлив позади, и pioneer актвиен woofer во гепек. Далеку подобро звучи од bose со стандард јунит.
Фабричките на задните врати се катастрофа, на предните и така и така. Имав клаено и јас два вуфери ама немам среќа двата ми се расипваат. Сега овој последниот е активен магнат 300 A ама толки беше и од него 1 месец :D На активен вуфер се поврзва напојувањето и се зема сигнал од звучници или радио  + и - ?

Исти се фабричките напред и назад.
Со тоа што напред горе кај рачките за отворање имаш твитери, а позади на тоа место нема ништо. Има припрема со кабли за твитери ама заштедиле 10евра и не ставиле.
Ако сакаш да ги чуваш фабричките звучки, оди купи некој твитери за таму. Најмали. Голема разлика ќе има.

Најдобро е да ги смениш сите звучки со некој убави 2-3 системски 17см.  + вуфер.

A дали се иста големина задните со предните твитери ? Ако се барем ке најдам предни половни фабрички и ке ги поврзам назад

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #542 на: 24 Март 2019, 18:02:50 pm »
Да, иста големина се! И пасуваат ако добро се сеќавам во предвидените лежишта.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #543 на: 24 Март 2019, 19:21:06 pm »
Ги порачав сега ке видиме ко ке стигнат,и јас мислам исти треба да се  :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #544 на: 24 Март 2019, 19:40:47 pm »
Ако сум грешка, а 99% мислам дека не сум, тогаш со hot-glue gun ќе си ги наместиш ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #545 на: 25 Март 2019, 09:23:08 am »
Исти се скроз предните и задните лежишта.

Слободно монтирај.

Дури и конектори има, се спремно.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #546 на: 27 Март 2019, 20:16:38 pm »
Денес монтирани, дечкото ми ги имаше испратено со се пластиките па немаше потреба да ги преклавам твитерите кај мене само си ги сменав украсните мрежички затоа што мојте се со сребрен прстен од околу  8)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #547 на: 28 Март 2019, 09:21:18 am »
Профи дечкото.

;D

И како е сега? Има разлика?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #548 на: 28 Март 2019, 09:53:15 am »
некаде вакви да се најдат сијалички за фонтана...пола ми исцркаа  :(

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #549 на: 28 Март 2019, 20:39:26 pm »
Профи дечкото.

;D

И како е сега? Има разлика?
Има и то посебно за тие шо седат назад, се изосрти звукот и поубаво е за слушање. Уба промена добив за 300 ден :)

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #550 на: 31 Март 2019, 19:56:27 pm »
Дечки може ли воопшто да се најде звучна самолеплива изолација по нормална цена во МК?

Да не порачувам од интернет ако има овде.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #551 на: 01 Април 2019, 02:06:50 am »
Дечки може ли воопшто да се најде звучна самолеплива изолација по нормална цена во МК?

Да не порачувам од интернет ако има овде.
КлимаКомерц посче Млечен имаше кплку што знам.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #552 на: 02 Април 2019, 00:48:56 am »
Тенк ју.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #553 на: 02 Април 2019, 15:54:53 pm »
Имаме тема за звучна изолација:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,228.0.html

Отсутен Blazhe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #554 на: 29 Мај 2019, 21:26:55 pm »
Здраво, пред некој ден земав радио за во кола од овие што ги продават на фб со комплет маска, е сеа бидејки кај ауди посебно се поврзани предните со задните звучници бев кај еден "мајстор" да го поврза радиото со задните звуцници, правеше шо правеше ги поврза задните звучници но радиото не успеа да го поврзи со изговор дека не е во ред. Кога се уклучува радиото функционира нормално кога се дава контакт на клучот и се пали колата радиото се побркува на цело, се гаси се пали, пишува нешто Reserving и кога сака функционира кога сака не.Дали некој имал сличен проблем или барем да знае што може да е ? инаку радиото е ок, го пробав во друга кола со исто такво кинеско радио. Ви благодарам однаред