Автор Тема: CARclub Тест: KIA Rio 1.25 Style  (Прочитано 11475 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
CARclub Тест: KIA Rio 1.25 Style
« на: 23 Август 2017, 13:31:40 pm »

http://www.carclub.mk/2017/08/23/test-kia-rio-1-2-84-style-evolucija-na-dokazanoto/

Добар напредок во однос на старото Рио. Многу внимание посветиле на фит и финиш, и онакви ствари као звук кога се затвара врата. Фино склопен ентериер со промашени пластики на вратите и тоа дисплејчето изгледа малку олд-скул. Долгичко меѓуоскино (за класата) па има доволно простор позади. Фино за возење, али мене ми е чекор назад дизајнерски во однос на минатото Рио.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
Одг: CARclub Тест: KIA Rio 1.25 Style
« Одговори #1 на: 23 Август 2017, 13:35:15 pm »
Од цел интереиер тоа дисплајчето ептен ми боди в очи. Доколку има опција за доплата дефинитивно би го сменил со подобар екран.

All in all...looks good.

АМА

13.950 EUR

Хахаха...не.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2 на: 23 Август 2017, 13:40:04 pm »
Едина маана е што почнува да замара звукот од 30-40кмч нагоре од патот и од околината. Малце изолација немало да е на одмет барем до 90кмч да е тивко за оваа класа некој минимум според мене.

Ама другото е се супер.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #3 на: 23 Август 2017, 14:52:55 pm »
Циркуз е дисплејчено. Боље ич да не ставале ништо.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #4 на: 23 Август 2017, 15:51:56 pm »
Во ера кога тач скринот е толку евтин и доаѓа во многу поголеми димензии со релативна евтина цена...срамота е ваков дисплеј да има.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #5 на: 23 Август 2017, 21:05:04 pm »
Срамота е ние што сме народ.
Пакетот и опремата со која што колите ке стигнуваат ги прави импортерот.
Можеш и со кур на седиште да порачаш да ти биде најниско ниво на опрема, ама курот кошта, а муштеријата нема да сака да го плати.
Па така решиле да има оваков дисплеј, не поголем, не помодерен, пошто кај нас таргет муштерии не се луѓе кои ценат опрема него да има клима и централно колата.

Инаку доста добро изгледа колата од надвор.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #6 на: 23 Август 2017, 21:11:12 pm »
Стварно и мене не ми е проблем дисплеј, покажува потрошњи, покажува која песна иде. Друга реална функција дисплеј нема.

Изолација барем основна од друга страна има многу голема функција.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7 на: 24 Август 2017, 09:14:00 am »
Убава е, ама слуша  турбофолк.

Али си има купци КИА.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #8 на: 24 Август 2017, 09:23:34 am »
Можеш и со кур на седиште да порачаш да ти биде најниско ниво на опрема, ама курот кошта, а муштеријата нема да сака да го плати.
Па така решиле да има оваков дисплеј, не поголем, не помодерен, пошто кај нас таргет муштерии не се луѓе кои ценат опрема него да има клима и централно колата.

Така е, ама и не е така.

Кај нас ти ја даваат таа опрема а плаќаш висока цена, во споредба со таа опрема во странство. Додуше во странство нема да се осмелат да ти дадат кола со ваков дисплеј, а разликата е сигурно минимална.

13950 евра за TFT екран, не го бива.

Стварно и мене не ми е проблем дисплеј, покажува потрошњи, покажува која песна иде. Друга реална функција дисплеј нема.

Епа ако е така, можеа како MaxiDot или било кој борд да стават на шалт табла и да го тргнат гемчето од централната конзола.

Да беше ова 2004 година ајде, ОК, ама 2017 со ваков дисплеј на ново возило е резил.

Особено за градско возило за кое бараат 14000 факинг евра, башка КИА.

Да е 9000-10000 евра, ќе го прифатам како евтино возило и ете сакаат да бидат во тренд некаков.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 24 Август 2017, 09:31:52 am »
Колата е 12.990, додадени се алуминиумски тркала, старт-стоп и металик боја, за да стигне до 13.950.

Основната варијанта е 11.890.

(Не дека оправдувам, само дообјаснувам.)

И да, конкуренцијата станува ептен јака. Треба наскоро (in a matter of days/weeks) да стигне новата Fiesta. Ќе видиме како ќе биде поставена ценовно, ама сегментот станува многу, многу, многу компетитивен, со одлични продукти.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #10 на: 24 Август 2017, 10:03:11 am »
Па тој е проблемот, што алуминиумско тркало го третираат како дополнителна опрема.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #11 на: 24 Август 2017, 10:48:01 am »
Не сум знаел дека почнале вакви да ставаат на централна конзола

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #12 на: 24 Август 2017, 10:58:07 am »
А кој во оваа класа дава голем екран во боја и алуминиумски тркала во основно ниво на опрема?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #13 на: 24 Август 2017, 11:12:56 am »

Така е, ама и не е така.

Кај нас ти ја даваат таа опрема а плаќаш висока цена, во споредба со таа опрема во странство. Додуше во странство нема да се осмелат да ти дадат кола со ваков дисплеј, а разликата е сигурно минимална.

13950 евра за TFT екран, не го бива.

Епа ако е така, можеа како MaxiDot или било кој борд да стават на шалт табла и да го тргнат гемчето од централната конзола.

Да беше ова 2004 година ајде, ОК, ама 2017 со ваков дисплеј на ново возило е резил.

Особено за градско возило за кое бараат 14000 факинг евра, башка КИА.

Да е 9000-10000 евра, ќе го прифатам како евтино возило и ете сакаат да бидат во тренд некаков.

Моторот е главниот проблем. Да направеле пакет со 1.0 турбо, без металик боја, алуминиумски фелни и старт стоп за таа цена барем за мене би било одличен избор.
Зини да ти кажу.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #14 на: 24 Август 2017, 12:18:42 pm »
А кој во оваа класа дава голем екран во боја и алуминиумски тркала во основно ниво на опрема?
Абе и голф 7 иде со чивичан за 16000€ ама јебига, не смета.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk