Сите што имате iPhone и други i уреди внимавајте има голем проблем со акаунтите.
Хакирани се многу акаунти вклучително денес и мојот.
Го активирале FindMyiPhone и ми го блокирале телефонот.
Имав password со 9 карактери, букви, бројки и специјален знак, никаде не се логирав освен дома и само на еден PC.
Сепак некако успееја да ми го хакираат акаунтот.
Ми го сменаа iCloud password-от и ми ставија Passcode на телефонот со порака прати маил на ahelp @ dmx.com
Откако пратив порака, веднаш ми вратија као уплати 50 USD на оваа BitCoin адреса и ќе ви биде испратен passcode.
Hello!
Your device is blocked for activation of the device:
Pay 50$ for a Bitcoin Address: 1LzbgmJgQU8A2uj1tgdDgDEZgyrBR72rBE
Buy bitcoins online:
How to buy bitcoins?
Inform us about the payment and we will send the passcode.
All your devices will be blocked within 24 hours if not receive payment.
Сменет ми беше password-от и на iCloud.
Сепак успеав да го средам ова, откако го изгубив пола здравје од нервоза.
Значи следете ја процедурава.
Turn off your phone.
Plug your cable into the computer and have itunes up (do not plug into the phone yet)
Press and hold the home key on your off phone (I did mine for about 10 seconds). If nothing happens, plug in the cable into your phone (keep holding the home key)
What you want to see come up is the picture of itunes and cable on the front of the phone
Your itunes should then recognise the phone as an unidentified phone
Select restore factory settings (it should down load some software) ~15 mins and automatically install (тука мене ми се уклучи телефонот, пак го исклучив и држев на Home Button)
The phone should go through some of the standard reset screens (usually black screen with apple icon and loading bar)
You will be prompted to restore the phone.... do this from itunes not the phone
Throughout this process you must not let the phone or computer go into sleep mode.... and don't disconnect.
HINT: Ви ги брише сите слики и видеа на телефонот, ама бидејќи се борите за „виша цел“ помирете се со тоа.
ОК пола битка е готова.
Сега следи ресетирањето на iCloud password-от.
Мене како verified contact ми беше самиот број, па морав на крај да сменам SIM картичка на друг телефон, за да можам да добијам повик од Apple да ми издиктираат код (ова го препорачувам наместо SMS).
Понатаму само си следите процедура за менување на password.
Ставете и нов passcode.
Ако има некој проблем, разгласајте сигурно не сум единствен!
Edit zeroSignal: Ги тргнав линковите кон сајтовите за биткоин. Да не им правиме џабе реклама.