Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 134412 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #435 на: 27 Мај 2023, 07:55:07 am »
@AUUU имаш искуство со аутомилано?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Не, не сум ни помислил да влезам кај било кој од тие.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #436 на: 27 Мај 2023, 08:00:36 am »
Добри коли имаат колку шо имам еднаш разгледано,можам да кажам може и се најдобри таму у мала дупница.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #437 на: 27 Мај 2023, 08:06:50 am »

2 коли се прегледани на кар вертикал и двете се со точна километража,дечкото носи коли од лизин или што се оставени старо за ново ...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #438 на: 27 Мај 2023, 08:14:54 am »

2 коли се прегледани на кар вертикал и двете се со точна километража,дечкото носи коли од лизин или што се оставени старо за ново ...

Супер, и на крај купи од таму?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #439 на: 27 Мај 2023, 08:47:51 am »

Јас не,другар купи се вози веќе 2 години...Може имал среќа му се погодила ама како и да е нека си го провери мондеото чим му фајка око...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #440 на: 27 Мај 2023, 08:56:06 am »
Ау што ми направивте бе, мислев Аутомилано се од подобрите плацеви според некои мислења наназад. Возилото мора да биде или на фактура, или јас лично да го увезам бидејќи треба да искористам повраток на данок што следува за лица со попреченост. Купување од физичко лице отпаѓа автоматски. Да се нафатам сам да увезувам не можам.
Со аутовелт пробав да искомуницирам ама на крај остана мејлот неодговорен, а Кочани не е блиску до Струга па да ги посетам за да се договориме.
Инаку меракот е ставен на Мондео мк5...

Сподели повеќе информации околу повратокот на данок ако сакаш.

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #441 на: 27 Мај 2023, 09:36:33 am »
Ау што ми направивте бе, мислев Аутомилано се од подобрите плацеви според некои мислења наназад. Возилото мора да биде или на фактура, или јас лично да го увезам бидејќи треба да искористам повраток на данок што следува за лица со попреченост. Купување од физичко лице отпаѓа автоматски. Да се нафатам сам да увезувам не можам.
Со аутовелт пробав да искомуницирам ама на крај остана мејлот неодговорен, а Кочани не е блиску до Струга па да ги посетам за да се договориме.
Инаку меракот е ставен на Мондео мк5...

Сподели повеќе информации околу повратокот на данок ако сакаш.
Секоја година МТСП објавува оглас за поврат на ДДВ, царински трошоци и данок на моторно возило за лице со попреченост (слепи, луѓе во инвалидска колички и сл.). Доколку возилото се купи локално на фактура, тогаш повраќаат само ддв.
Основната цена на возилото мора да биде максимум до 10 илјади евра без данок (основица), значи максимум што може да се поврати за ддв е 1800 евра. Доколку возилото е поскапо од тоа, тогаш автоматски те одбиваат (ова им е без врска, ако сакаш нешто подобро да купиш приморан си на купување нешто поевтино, па да ги повратиш средствата, па да ја продадеш колата и да си купиш тоа што сакаш :) ).
Доколку во возилото треба да се инсталира специјализирана опрема, како рампа, гас/кочница на волан, тогаш возилото може да биде до 20 илјади евра. Ги повраќаат средствата и за таа опрема, но вкупниот повраток не може да биде повеќе од 3000 евра вклучувајки го и данокот.

Еве линк до огласот (тука не е нагласен лимитот до 10000 евра, но ова го потврдив кога ги прашав директно):
https://mtsp.gov.mk/content/pdf/2023/programi_socijala/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%202023.pdf
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #442 на: 27 Мај 2023, 09:48:31 am »
Другарка зема више едно 4 коли од таму, задњо Х1 2016+ и Голф 7 и ко што гледам они чим си земаат од таму а не е дека не се разбираа од коли значи не се уопште лоши.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Присутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 311
« Одговори #443 на: 27 Мај 2023, 10:26:49 am »
Другарка зема више едно 4 коли од таму, задњо Х1 2016+ и Голф 7 и ко што гледам они чим си земаат од таму а не е дека не се разбираа од коли значи не се уопште лоши.

За кој плац зборуваш?

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #444 на: 27 Мај 2023, 10:29:01 am »
Auto Milano

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
« Одговори #445 на: 27 Мај 2023, 10:30:25 am »

Јас не,другар купи се вози веќе 2 години...Може имал среќа му се погодила ама како и да е нека си го провери мондеото чим му фајка око...

Само што го проверив на сајтот. За жал нема детални информации. Само еден податок има за километражата во 2016та, 10км. Потеклото на колата е точно, Франција.
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #446 на: 27 Мај 2023, 14:09:13 pm »
Јас имам во фамилија кола земена од АутоМилано во 2017. Колава е супер зачувана, ден денес се вози. Е сеа, како што реков во неколку постови наназад, се знае што може да се зезне и тоа беше средено.

Затоа викам, од сите зла, Аутомилано е најдобро. Башка во последниве 2-3 години дава 6 месеци гаранција. Што опфаќа таа гаранција не знам, тоа ќе видите.

Јас кога барав кола за лепша половина, бев доста импресиониран од колите.

За разлика од другиве плацеви овде беа добри.

Овде и Ауто Барон накај Сопиште што е плацот. Од 6-7 коли што имаа имаа 2 добро зачувани.

Километри кај Барон беа вратени. Пример ми продаваше BMW 116i FL E87 со 120 000км. На CarVertical излезе 203 000km што не е лошо. Колата си беше зачувана и спушти на цена.
Сепак не се решив за тој мотор бидејќи има доста проблеми.

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
« Одговори #447 на: 27 Мај 2023, 15:20:09 pm »
Јас имам во фамилија кола земена од АутоМилано во 2017. Колава е супер зачувана, ден денес се вози. Е сеа, како што реков во неколку постови наназад, се знае што може да се зезне и тоа беше средено.

Затоа викам, од сите зла, Аутомилано е најдобро. Башка во последниве 2-3 години дава 6 месеци гаранција. Што опфаќа таа гаранција не знам, тоа ќе видите.

Овде и Ауто Барон накај Сопиште што е плацот. Од 6-7 коли што имаа имаа 2 добро зачувани.

Километри кај Барон беа вратени. Пример ми продаваше BMW 116i FL E87 со 120 000км. На CarVertical излезе 203 000km што не е лошо. Колата си беше зачувана и спушти на цена.

Им побарав да ми пратат сервисна историја да видам тие што имаат. Вака изгледа регуларно, регуларни сервиси се правени според упатство, на 30 илјади км или 2 години. Голем сервис има на 90 илјади. Последен чек е на 159 и кусур (на фб имаа пишано 154 илјади али океј е тука се некаде :) ). Гледам на овој мотор ребраст каиш се менува на 200 илјади според упатство. Е сеа зошто колава воопшто не се појави на car vertical не знам, иако според местава каде што е сервисирана треба сите да се овластени локации според гугл.
Ќе видиме колку се спремни да спуштат на цена.
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 705
« Одговори #448 на: 27 Мај 2023, 23:28:37 pm »

Им побарав да ми пратат сервисна историја да видам тие што имаат. Вака изгледа регуларно, регуларни сервиси се правени според упатство, на 30 илјади км или 2 години. Голем сервис има на 90 илјади. Последен чек е на 159 и кусур (на фб имаа пишано 154 илјади али океј е тука се некаде :) ). Гледам на овој мотор ребраст каиш се менува на 200 илјади според упатство. Е сеа зошто колава воопшто не се појави на car vertical не знам, иако според местава каде што е сервисирана треба сите да се овластени локации според гугл.

Здраво.
Идеа, оди земи вин од колата, сликај од хауба, и прашај од каде е увезена. Пример, Франција, и прати емаил на Форд Франција за информации за колата.
Сервисните интервали се на 30.000 км, 2 мали па еден голем, итн...
Ако си мераклија на мк5, пм, имам малку искуство (https://forum.carclub.mk/index.php/topic,24667.0.html)
Јас, се јавив директно во Форд во САД, и од таму земав информации каде е продадена и сервисирана. После ги исконтактирав сервисерите, кој за неколку дена ми пратија цела сервисна историја, заедно со честитки за купување возило и препораки за наредни сервиси.

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
« Одговори #449 на: 28 Мај 2023, 01:10:11 am »

Здраво.
Идеа, оди земи вин од колата, сликај од хауба, и прашај од каде е увезена. Пример, Франција, и прати емаил на Форд Франција за информации за колата.
Сервисните интервали се на 30.000 км, 2 мали па еден голем, итн...
Ако си мераклија на мк5, пм, имам малку искуство (https://forum.carclub.mk/index.php/topic,24667.0.html)
Јас, се јавив директно во Форд во САД, и од таму земав информации каде е продадена и сервисирана. После ги исконтактирав сервисерите, кој за неколку дена ми пратија цела сервисна историја, заедно со честитки за купување возило и препораки за наредни сервиси.

Веќе го имам VIN-от, со него го проверив на кар вертикал. Еве и слика што ми пратија од сервисната историја, али фала за идејата да се контактира самата локација. Ќе испратам еден мејл да видам што ќе ми кажат. Ќе видиме понеделник каква ќе биде колата на лице место, ако падне договор обавезно ќе те контактирам за препорака за сервис/делови :).
Исто така благодарност и до другите членови што напишаа искуство за плацов!

https://ibb.co/y00nQd3
Honda Civic 1.7 CDTI '05