Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 174047 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3231
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #645 на: 28 Август 2025, 17:17:55 pm »
@Jimny go znam eden od deckite i vo princip deckoto ima dobri koli ,raboti so koli koi se prodavaat i dosta koli prodava

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3518
« Одговори #646 на: 28 Август 2025, 17:22:42 pm »
@Jimny go znam eden od deckite i vo princip deckoto ima dobri koli ,raboti so koli koi se prodavaat i dosta koli prodava
Баш затоа скоро се му се понови коли,и вака на око се океј за каптур пријателов се мисли фала што јави дека се океј дечки ако биде крчма и тебе ке те вклучиме во частење
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1919
« Одговори #647 на: 29 Август 2025, 13:12:46 pm »
@Jimny куцни ги на Чат ЏПТ, ќе даде ваљда нешто.

Отсутен ViktoriusPrimus

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #648 на: 30 Август 2025, 20:49:38 pm »
Дечки мислење за Auto Uno на булевар Србија?

Отсутен Roki5

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #649 на: 21 Октомври 2025, 12:14:44 pm »
Искуство со авангард славе?

Отсутен ViktoriusPrimus

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #650 на: 22 Октомври 2025, 18:38:58 pm »
Мислење за SKENDEROVSKI?

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 368
« Одговори #651 на: 25 Февруари 2026, 13:41:31 pm »

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7105
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #652 на: 25 Февруари 2026, 14:05:11 pm »
Не ми е јасен делот со проверката во Пежо, сигурно има временска дупка кога ги направиле тие екстра 100,000km плус од последниот сервис во пежо.

Се убо пишано, освен деталите за возилото, кое претпоставувам беше земено испод цена колку шо одеа Франција, па уште и 1.2 ако испадни моторот ете зошто толку поправки.  :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2758
« Одговори #653 на: 25 Февруари 2026, 15:00:02 pm »
Црвено знаменце требало да биде кога не им била дадена сервисната книшка во моментот на гледање на возилото. Го чекале две недели да им ја даде сервисната, па како да платиш кола 18к евра а не си сигурен за километража.

Најчесто се случува (барем што гледам слики од сервисни книшки) во период од 4-5 години колата да има поминато околу 150-200к км а да има само 3-4 печати во сервисна, затоа што менуваат масло еднаш годишно а поминуваат скоро по 30-40к км годишно. После имало зачестени трошоци за сервисирање и поправки, е ќе има.

Не знам дали луѓето биле пред дилема 18 к евра за половно Пежо со сомнителна историја или 19к евра за нова Корола лименка и од овој временски аспект што би одбрале.
Своерачен потпис ;)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6206
« Одговори #654 на: 25 Февруари 2026, 15:10:41 pm »
Ќе знаат за другпат дека 5 евра за кар вертикал се плаќаат пред да го земиш возилото, а не по 2 години сопственост.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #655 на: 25 Февруари 2026, 15:14:41 pm »
Црвено знаменце требало да биде кога не им била дадена сервисната книшка во моментот на гледање на возилото. Го чекале две недели да им ја даде сервисната, па како да платиш кола 18к евра а не си сигурен за километража.

Најчесто се случува (барем што гледам слики од сервисни книшки) во период од 4-5 години колата да има поминато околу 150-200к км а да има само 3-4 печати во сервисна, затоа што менуваат масло еднаш годишно а поминуваат скоро по 30-40к км годишно. После имало зачестени трошоци за сервисирање и поправки, е ќе има.

Не знам дали луѓето биле пред дилема 18 к евра за половно Пежо со сомнителна историја или 19к евра за нова Корола лименка и од овој временски аспект што би одбрале.
Абре ќотек само, пена на уста фативме неколкумина тука да објаснуваме зошто...

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3518
« Одговори #656 на: 25 Февруари 2026, 15:41:44 pm »
Постои една стара поговорка дека во куче, гола жена и половно возило човек никогаш не може да има целосна доверба. Ова особено важи за увезените автомобили. Често сугерирам на многуте неправилности кај нив и апелирам да ги отворите очите пред да биде предоцна. Жално е, но оштетените купувачи не се ни први, ни последни речиси сите сме биле измамени барем еднаш во животот.

Бидејќи нема секој пари за ново возило, кога веќе се избира половно, подобро е да се купи од познат човек. Иако тоа не е 100% гаранција, сепак влева поголема надеж дека возилото е одржувано. Да бидеме реални, кај автомобил стар 5 или повеќе години, мора да се појави некој дефект. Проблемот е што кај нас често завршуваат возила од Италија или Франција кои се купени на лицитации со јасно наведени каросериски или механички фалинки. Нашите трговци ги купуваат евтино бидејќи во Европа не се исплати да се поправаат, а кај нас се продаваат како 'нови' тука ги посредат и ајде на продажба ново *** **** **** unikat И слично.Да било добро тоа возило и таму горе ке си го возат.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 368
« Одговори #657 на: 25 Февруари 2026, 16:16:25 pm »
И јас сум на стилот кога би имал 18К за половно +  5К дале за поправки тоа се 23К има кинески коли за таа цена со фул опрема ако нејќат веќе стандардна корола.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
« Одговори #658 на: 25 Февруари 2026, 17:28:31 pm »
Јас веќе одам со оваа мисла кај половни возила: се што е пишано е лага, без разлика дали од плац, од препродавач, сеедно. Твоја работа е сам да провериш реална километража, сам да процениш дали е сервисирана, сам (мајстор) да ја процени состојбата итн. Па дури и основни работи како тип на мотор, опрема и се друго е некогаш лага по огласите. За жал од моето искуство и општо колите во Македонија така е.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7708
« Одговори #659 на: 25 Февруари 2026, 17:38:04 pm »
Некој да имал искуство со овие момци?

https://www.instagram.com/autoplac_harbinkompani_struga/?hl=en