Добар ден момци и девојки(?),
Веќе некое време барам половна кола. Затоа што сум тотален лаик за автомобили стварно не знам што да гледам и како да гледам па ми треба помош. Прочитав старите теми што ги имате тука, и сфатив дека ако сакам половна германска кола, да си отидам сам у Швајцарија и да си ја купам сам. Тоа најверојатно нема да се случи пошто и да отидам до таму нема да знам што купувам.
Фондот за кола ми е 2000-3000 евра со тоа што оставам 500-1000 евра за сервисирање.
Барам кола што не е постара од 2000. Колата планирам да ја возам до работа, одмор.
Затоа што сакам да ја возам на подолги дестинации би сакал нешто по комотно ама и со тоа ќе се помирам и ќе стегнам малце заби затоа што очекувам да си купам подобро нешто за 5-6 години.
Тоа што ми фаќа око се Seat Ibiza, Golf 4-5, Opel Astra/Vectra (оние постарите што се 2000-2002 негде). Го видов и ова пунто додека разгледував па ми фати око.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2572189Значи преферирам бензин/плин (колку имам прочитано полесни се за одржување а не планирам да возам не знам колку)
1.6 cm3+ (би бил идеален мотор но сепак ако се работи за потешка каросерија 1.8 е прифатливо)
Може и дизел, тие 1.9 JTD мотори на фиат имам слушнато дека се одлични.