Автор Тема: MItsubishi Lancer  (Прочитано 44321 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Одг: MItsubishi Lancer
« Одговори #120 на: 27 Септември 2011, 23:33:14 pm »
со здравје да ги тркалаш бандашите....шо големина се,поголеми или исти со стандардните  ???,според мене чувај ги за летни гуми.....зима со ваков бандаш не го бива,плус ти веќе имаш челични ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #121 на: 27 Септември 2011, 23:37:23 pm »
Ах бе Мече бее.............

Иста големина се со оргиналните. 16ки. Иначе немам челични, оргиналните се алуминиумски. Сега имам 2 пара алу. Ќе треба да одлучам со кој ќе возам на зима.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #122 на: 27 Септември 2011, 23:44:25 pm »

Иста големина се со оргиналните. 16ки. Иначе немам челични, оргиналните се алуминиумски. Сега имам 2 пара алу. Ќе треба да одлучам со кој ќе возам на зима.
ХАХ,се губам бе.....епа требаше да земиш 17ки,вака гледам на сликата голем(висок) профил тие гумата....со 17ки и со летни,пониски гуми добиваше ептен на изглед,без многу загуба во возните карактеристики и сл...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #123 на: 27 Септември 2011, 23:53:19 pm »

ХАХ,се губам бе.....епа требаше да земиш 17ки,вака гледам на сликата голем(висок) профил тие гумата....со 17ки и со летни,пониски гуми добиваше ептен на изглед,без многу загуба во возните карактеристики и сл...

Поправено ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #124 на: 27 Септември 2011, 23:54:46 pm »
Сега за сега додека имам 2 пара нови гуми, ќе оди со 16ки. Нареден пат кога ќе менувам летни, ќе видам за 17ки. И јас сум за 17ки иначе.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #125 на: 27 Септември 2011, 23:56:21 pm »

Поправено ;)
немаше потреба од поправка,ако стави 17ки мора да стави понизок профил,со што ке се осеќа потврда вожња,али не многу

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #126 на: 28 Септември 2011, 00:13:51 am »
Има, пошто зборам од лично искуство. Имам 17ки, со понизок профил, и вожњата се има драстично подобрено, нити е стврдата, нити бутур :)
Претежно е до гумите, пошто фабричките на Лансерот се жив очај и трагедија, а ја турив асолна гума, у спарка со уште поасолен бандаж, па така... Добитна комбинација :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #127 на: 28 Септември 2011, 00:18:22 am »
Веле можиш да ми кажиш тежините како се движат по бандаж? Сакам да видам овие што ги зедов, во која група спаѓаат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #128 на: 28 Септември 2011, 00:19:12 am »
од досегашно мое искуство,на повеќе коли имам менувано повеќе големини на бандаши,и во секој случај со поголем бандаш се добива потврда вожња(макар и за најмала нијанса),е сега во твојот случај тоа е обратно,чудно,али како и да е

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #129 на: 28 Септември 2011, 00:34:57 am »
Веле можиш да ми кажиш тежините како се движат по бандаж? Сакам да видам овие што ги зедов, во која група спаѓаат.

OZ Ultraleggera 17x8, 7,6 kg парче (колку што ми текнува, не можам да го најдам каталогчето сеа :)).
Отприлика, еден ипол ваков бандаж, е колку еден фабрички алуминиумски на Лансер :)

од досегашно мое искуство,на повеќе коли имам менувано повеќе големини на бандаши,и во секој случај со поголем бандаш се добива потврда вожња(макар и за најмала нијанса),е сега во твојот случај тоа е обратно,чудно,али како и да е

Знам, и најчесто се очекува така да реагира колата, арно ама, еве конкретно за овој сетап јас што го направив на Лансерот, резултатите се драстично подобри од фабричкиот сетап (алу 16ки, со 205/60 16 Dunlop SP /ахем/ "Sport" 2050m)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #130 на: 28 Септември 2011, 18:46:19 pm »
So zdravej da si gi tkralas novite bandazi.

da se nadovrzam na Vele, i kaj mene voznjata e nekako podobra, poudobna vo sekoj slucaj, sigurno zaradi sostavot na gumata, i pred se pogolemata sirina.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #131 на: 29 Септември 2011, 02:29:26 am »
8-ца морам замерка да ти најдам издувчето внатре не ти е убаво иcчистено/исполирано :) :) :) :) :) :) инаку супер бандаж клај го да видиме како ќе изгледа :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #132 на: 29 Септември 2011, 14:30:54 pm »
Osmica sakas da ti go prodadam moeto?
Jas od Autostar go zemav, sega ke si stavam Asso izduv najverojatno pa ova ke mi bide vishok.

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #133 на: 29 Септември 2011, 15:47:04 pm »
Osmica sakas da ti go prodadam moeto?
Jas od Autostar go zemav, sega ke si stavam Asso izduv najverojatno pa ova ke mi bide vishok.

Не.
:)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #134 на: 29 Септември 2011, 15:48:34 pm »
8-ца морам замерка да ти најдам издувчето внатре не ти е убаво иcчистено/исполирано :) :) :) :) :) :) инаку супер бандаж клај го да видиме како ќе изгледа :)

Да ти го клам јас тебе. Џабе бараш замерки, пак лансерот ќе биди поарен од твоето и побрз.
:) :) :)

Да, знам дека внатре има уште гнасотии, ама таму немав баш некој пристап. Ќе биди и тоа, со ред.
Фала за бандажите и за тебе да најдиме веќе еднаш. И јас едвај чекам да видам како ќе стојат на кола...