Автор Тема: Купување на половен автомобил (од еден во друг град,процедура)?  (Прочитано 21651 пати)

Отсутен Beki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
Дечки која е процедурата при купување на половен автомобил нерегистриран и треба да се пренесе  од еден во друг град?

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
Дечки која е процедурата при купување на половен автомобил нерегистриран и треба да се пренесе  од еден во друг град?
od gradot kade kupuvas vadis privremeni tablici (2.3 dena ili povece vazat, kolku ce platis zavisi) i osiguruvanje za tie denovi. potoa odis slobodno vo tvojot grad i vadis novi tablici.
1360 denari tablici vremeni plus 170 denari osiguruvanje plativ pred nepolna godina ,ne se secavam za kolku dena bese vaznosta.

Отсутен Beki

• Почетник
  • *
кога ке вадам привремени таблици дали треба да платам одма целосна регистрација и после во мојот град само правам промена во редовни таблици?

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
кога ке вадам привремени таблици дали треба да платам одма целосна регистрација и после во мојот град само правам промена во редовни таблици?
ne...placas plus doma 😀

Отсутен Beki

• Почетник
  • *
во ред фала

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Значи...не...

Јас како направив.

1) Направив купопродажен договор со сопственикот
2) Направивме копии на нотар
3) Си ја зедов колата си дојдов Скопје (на Кочански таблици)
4) По некој ден ги пратив таблиците и сообраќајната во Кочани да се одјават (Карго)
5) Одев накај Бугарија наредниот ден и поминав си ја зедов сообраќајната во Кочани (иначе беше варијанта пак по карго да ми ја врати)
6) Дојдов Скопје, на МВР шалтер, плаќаш 1900 денари за нови таблици и сообраќајна. Те праќаат во службата на технички да удрат печат дека возилото ти е регистрирано и за 2 минути пак се враќаш на шалтер на МВР.
7) Ти даваат нова сообраќјна со датата со регистрација важечката од претходните таблици.

Дец ит.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Таа е процедурата, така што јас направив.
Само во случајот прашуваат за нерегистрирано возило.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
ЕДИТ: Сега видов дека за нерегистирано.

Нерегистрирано возило, тогаш мора да помине на технички и ти требаат пробни таблици.

Инаку треба да возиш на ризик до својот град и ако те фатат ќе ти швркант 500 евра казна.

Знаааачи не се исплаќа таков ризик за 1200 денари.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Или да си го однесеш со платформа до родното место и да си го регистрираш.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
Тоа е веќе поретка варијанта, ама сосема исправна.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Ризикот е преголем а казната е исто преголема. Подобро на шлеп.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Наједноставно е да ја регистрирате прво таму на негово име со тоа што ќе си лапаш и попуст, после одите на нотар, му даваш копија од нотарскиот, си одиш дома со колата, му праќаш сообраќајна само, он ја одјавува и ти ја враќа, одиш на шалтер и за 1920 денари добиваш нови таблици и сообраќајна. Кога ќе ја земеш новата сообраќајна одиш на шалтерот за полиси и бесплатно ти ја менуваат полисата на твое име и на новите таблици.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
И наредната полиса ти е со или без попуст?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
И наредната полиса ти е со или без попуст?
Секако дека без и почнуваш од 0.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Така знам само многу комбинации и миабети меѓу луѓе се свртеа па да се осигурам.