Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2748450 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1156
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19140 на: 27 Април 2026, 13:05:48 pm »
https://autowelt.mk/vehicles/057910-audi-s6

Која е исплатливоста на колава и кој би ја купил ? Зарем некој би дал толку пари за 300к ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #19141 на: 27 Април 2026, 13:06:42 pm »
@Tommy - Астигматизам. Јебига. Мора на добра контрола да се отиде, за да го погодат цилиндарот. Огромна разлика прави.

За преку ден, крајно време е веќе да си напраам очила за сонце со диоптер. Пошто иначе ко пензионер возам со два пара наочари.

За навечер, без наочари никако.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 976
  • The best or nothing.
« Одговори #19142 на: 27 Април 2026, 13:37:19 pm »
Се надевам мислиш на диоптерски наочари со магнет за сончев клип.
Јас пробував такво нешто и интересно е. Лошо е (за мене) што нема дополнителни сончеви клипови да купиш. А јас ги оштетувам брзо наочарите.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2815
« Одговори #19143 на: 27 Април 2026, 13:48:16 pm »
https://autowelt.mk/vehicles/057910-audi-s6

Која е исплатливоста на колава и кој би ја купил ? Зарем некој би дал толку пари за 300к ?
Има ли шанса да е „печатна“ грешка во делот за километражата, инаку стварно нема логика, барем мене
Своерачен потпис ;)

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3638
« Одговори #19144 на: 27 Април 2026, 14:05:14 pm »
Најарогантни продавачи на половни возила никогаш не би им оставил ни цент, а камоли нешто да купам од кај нив. Страшно
И не се печатни грешки имаат возила и со 180,200,250 илјади км али дефинтивно видов какви се ужасни класични препродавачи со никаква култура и етика.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
« Одговори #19145 на: 27 Април 2026, 14:31:51 pm »
Гледај ги копчињата за прозорите, ќе да си е реална километражата. Има заборавено да ги врати километрите.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #19146 на: 27 Април 2026, 14:37:09 pm »
Километрите не се вратени, сите коли им се со реална километража. Повеќе прашањето ми беше кој би ја купил оваа кола со таа цена на таа километража.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19147 на: 27 Април 2026, 14:48:08 pm »
Како фрла дизни овој мотор,таман на таа километража е сега.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #19148 на: 27 Април 2026, 15:11:48 pm »
Километрите не се вратени, сите коли им се со реална километража. Повеќе прашањето ми беше кој би ја купил оваа кола со таа цена на таа километража.

Некој кој мора да има А6 3.0 ТДИ не постаро од 5г а нема 100к за ново. Реално многу мала таргет група :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #19149 на: 27 Април 2026, 15:22:09 pm »

Некој кој мора да има А6 3.0 ТДИ не постаро од 5г а нема 100к за ново. Реално многу мала таргет група :D

S6 е моделот и би имало смисла да има до кај 150к, па да се истера некој мерак некоја година. :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7787
« Одговори #19150 на: 27 Април 2026, 15:46:46 pm »
@Tommy - Астигматизам. Јебига. Мора на добра контрола да се отиде, за да го погодат цилиндарот. Огромна разлика прави.

За преку ден, крајно време е веќе да си напраам очила за сонце со диоптер. Пошто иначе ко пензионер возам со два пара наочари.

Кај мене е малку посериозна работата, јас имам кератоконус. Астигматизам е всушност lite верзија на кератоконус. Затоа на стакла обично не штедам, и последниот пат доста се намачив да најдам правилно стакло, цилиндар и агол. Затоа и гледам секое подолго патување да е преку ден и со преспивање каде што се може.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #19151 на: 27 Април 2026, 15:53:34 pm »
Јас пробував такво нешто и интересно е. Лошо е (за мене) што нема дополнителни сончеви клипови да купиш. А јас ги оштетувам брзо наочарите.

Не бе, може да им однесеш во оптика рамки од наочари за сонце, и они да ти изрежат и да ти стават темни стакла со соодветниот диоптер. Цвикери за сонце, ама со диоптер. И одлично е. Малку поскапо, околу 100-тина Евра по стакло беше последен пат кога прашував, ама ОГРОМЕН проблем си решаваш.

Кај мене е малку посериозна работата, јас имам кератоконус. Астигматизам е всушност lite верзија на кератоконус. Затоа на стакла обично не штедам, и последниот пат доста се намачив да најдам правилно стакло, цилиндар и агол. Затоа и гледам секое подолго патување да е преку ден и со преспивање каде што се може.

Ах, стварно посериозно. :/

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7787
« Одговори #19152 на: 27 Април 2026, 15:54:55 pm »
Како фрла дизни овој мотор,таман на таа километража е сега.

Интересно, никаде немам наидено дека дизните знаат да бидат проблем. Да не е бензинскиот модел? 

Овој мотор има други етаблирани проблеми. Алтернаторот обавезно цркнува од 100-150к, имаа и factory recall за ова, замена надвор од гарантен рок е 2500-3000Е, и вториот проблем е timing chain, не знам како е точно преводот на Македонски. Делот сам по себе не е скап, проблемот е што мора целиот мотор да се вади надвор за да се смени, па целиот зафат чини 3-5000 евра.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2363
« Одговори #19153 на: 27 Април 2026, 17:35:00 pm »

Не бе, може да им однесеш во оптика рамки од наочари за сонце, и они да ти изрежат и да ти стават темни стакла со соодветниот диоптер. Цвикери за сонце, ама со диоптер. И одлично е. Малку поскапо, околу 100-тина Евра по стакло беше последен пат кога прашував, ама ОГРОМЕН проблем си решаваш.

Мене обичинте стакла ме коштаат поскапо од 100 евра по стакло...

Инаку решение мене за астигматизмот за возење навечер ми беше возило со адаптивни ЛЕД светла со high beam assist. Друго ништо не ми помагаше, ова ми ги балансира светлата од спроти.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #19154 на: 27 Април 2026, 17:39:27 pm »

Мене обичинте стакла ме коштаат поскапо од 100 евра по стакло...

Инаку решение мене за астигматизмот за возење навечер ми беше возило со адаптивни ЛЕД светла со high beam assist. Друго ништо не ми помагаше, ова ми ги балансира светлата од спроти.
Читам за наочари, отварм и ми искача ова од нигде никаде... Шпиуни су меџу нама...

https://www.instagram.com/reel/DXUbSSNiGbQ/?igsh=bDVsdmp2YXR2NHE=