Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2755887 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18360 на: 22 Септември 2025, 23:48:54 pm »
Од Македонија мислиш да избегаш до кај април.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #18361 на: 23 Септември 2025, 07:09:16 am »
Тоа е најдобар избор, секако.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3640
« Одговори #18362 на: 23 Септември 2025, 07:21:36 am »
Македонија

Под Шар Планина зори се будат,
Вардар тивко ја носи песната,
низ полиња зелени, низ лозја зрели,
срце се чува – татковината света.

Сонце огреј, златна слобода,
од векови борба и вера,
крв и љубов, солзи и радост,
сè е вплетено во нашето небо сино.

Македонијо, земјо на душа,
во тебе корените ми растат,
и кога далеку патот ме носи,
во срце твојот глас одекнува.

Планини горди, езера бистри,
народот твој со песна живее,
и во таа песна сила се крие –
што никогаш нема да згасне.

О Македонијо, мајко вечна,
во тебе љубовта ми цвета,
да живееш, да светиш, да блескаш,
засекогаш моја заклетва!

-Џемс 9/23/2025
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #18363 на: 23 Септември 2025, 19:33:10 pm »
Скопје е заложник на инаетчии, блокирачки и партиски послушници.

Кога мајката на градот ќе предложи нешто (дали автобуси, дали камиони за кхс), една поголема група на советници го блокира тоа.
Епилог : Мајката на градот е крива... И пола народ, слепи послушници, верува во тоа.

Симо, немаат добиено плата. (барем ваков одговор слушнав за преку вардар). Кај нас скоро 23 дена стоеа кантите на сред пат.
Шта речи, коју поруку послати.

Затоа реков, град-заложник. И секојдневно ги гледаме последиците. Со таа разлика дека пред минати локални избори, забрзано се градело и се чистело. Сега уште повеќе се усерува, намерно.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18364 на: 23 Септември 2025, 23:18:27 pm »
Дечки градоначалник на центар не да е вреден како чисти ѓубре гарант сака да се докаже да го примат после избори👌👌😂😂
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2524
« Одговори #18365 на: 23 Септември 2025, 23:42:25 pm »
Вреден е, сите градежни дозволи ги потпиша.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #18366 на: 23 Септември 2025, 23:55:07 pm »
Прашање е дали воопшто имаат каде да ги однесат лајната...
Дрисла 2 недели нема престанато да чади.
Додека не видам лично, ќе велам којзнае што по ѓаволите се случува таму.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18367 на: 24 Септември 2025, 00:06:09 am »
Еве го у зелен елек собира ѓубре без лопати со голи раце ,факт дека знаат да работат и друго осим да лежат и кршат столици.Вемероиди нека пунат канти комуњари нека чистат.Како беше она од чистачка се почнува да се стигне до позиција 😂😂😂сите етапи да се поминат

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18368 на: 24 Септември 2025, 00:11:52 am »
Пазете се поготово најмалите дечиња врие од луталици

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18369 на: 24 Септември 2025, 07:59:51 am »
Кој неписмен го пишувал ова во Инфомакс...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #18370 на: 24 Септември 2025, 08:37:10 am »
Божем во некој од ваквите портали има писмени...

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18371 на: 26 Септември 2025, 14:25:58 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #18372 на: 29 Септември 2025, 10:26:14 am »
Последен пат ѓубре е собрано на 10 септември (среда, чисто да се запази распоредот). Да, пред 12 дена. И ова не им е прв пат, туку кажете чаре, кај да им го истресам ѓубрето дома, за да се освестат?!
Секаде во Скопје е ужас со ѓубрево, дефакто КХС е одговорна. Зошто они не си ја работат работата не знам но ние сме поише криви што не им фрламе ѓубре пред канцеларии.

Oва! Треба да се огранизираме куп луѓе, и да им го однесеме ѓубрето пред општина, или пред фирмите за собирање ѓубре (не сум на чисто кој е директно крив, дали се плаќа и не се работи, или не се плаќа па затоа не се работи).

Друг проблем е што нема кој да организира протест. Обично џаболебари од НВО-а имаат време и ресурси за организирање на такви работи, ама они се зафатени со бранење права на џукели, промовирање лгбт и слични „благородни“ цели. Јас а верувам и повеќето навистина немам време да организирам протести, а ако земам сам со пример - да фрлам ѓубре пред надлежните, истиот момент ќе бидам уапсен.

едит: Најмногу не зaeбаа со групирање на сметките. Сега треба да не им плаќаме за услуга која не ја добиваме, ама како?

Има пункт за кабаст отпад. Бесплатно е.
Каде има бесплатно да одложиш кабаст отпад? Во Карпош кај Борис Трајковски знам дека се наплаќаше.

Има сега деновиве некоја акција во Аеродром, ама тоа е времено (за избориве пропаганда).

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18373 на: 29 Септември 2025, 10:53:35 am »
Факт е дека криви се оние кои земаат пари од нас, граѓаните. Да ги појасниме работите: ние плаќаме секој месец за услуги, а ако не платиме, ни се активира присилна наплата преку извршител, со камата која почнува од 500 денари и многу брзо може да достигне 7.500 денари.

Но, што добиваме ние за тие пари? Несоодветни услуги, неспособен кадар, вработени кои ништо не придонеле за подобрување на претпријатието. Ние не сме криви за тоа – тие што не си ја вршат работата, ке си сносат одговорност, исто како што ние одговараме ако не ги исполниме нашите обврски.

Што се прави со парите кои ги плаќаме? Колку нови камиони се купени? Колку контејнери има? Дали се наменети за тоа за што се плаќаат? Каков фидбек добиваме? Какви услуги имаме? Ние сме совесни граѓани, плаќаме редовно, а одговорност нема. Јас, ако направам прекршок, казни ме – го прифаќам. Но ако претпријатието го загрозува својот имот или не си ја врши работата, зошто нема одговорност?

Не ме интересираат политички партии – сите ние, граѓаните, заслужуваме отчетност. Чистачите се клучни за секое општество. Имам пријател во Цирих кој како чистач заработува над 5.000 франци, облечен во професионално одело, со обезбедени услови. Кај нас? Тие луѓе се потценети, а условите за работа катастрофални и бог знае на кој начин ја работат таа работа.

Каде е одговорноста? Потребно е да се мобилизираме и организираме. Ние нема да живееме 200 години, секој што плаќа треба да добие квалитетна услуга. Почнувајќи од ЕВН, Телеком и ред по ред, сите до еден, мора да се стави ред и отчетност.

Плаќаме најскапи домаќински сметки во Европа, а просечната плата е 22-23 илјади денари. Без разлика дали некој има 150.000 или 24.000 денари, сите сме во исто срање. Зошто? Од трпење, премолчување и негрижа на институциите.Буквално поглеми душмани на својот народ од тие на власт нема, ја стварно не знам со сила те тера да си одиш ,струја,вода,телефонија,и остали чуда не стига плата за тоа а камоли за храна...Најскапи сметки за домаќинства плаќаме најјскапи ние лагано си плаќаме струја за аустрија што тие во беч си ја користат лупај по сиротиња 150 евра сметка со еден фрижидер и 2 сијалици на некој у Драчево.За да тој аустирец у беч сега го грее клима , а ти бутај дрва во шпорет и умирај....

Во 21 век дискутираме за ѓубре наместо за културни настани, модни и уметнички саеми, авто саеми, туризам и развој. Наместо тоа, се препукуваме дали зараснале стазите со трева и ѓубре, а камионите не доаѓаат да го изнесат. Срам и беда од невидени размери, резултат на неколку стотини луѓе кои не ја вршат својата работа.

Доста е! Време е институциите да одговараат, време е за ред и отчетност. Ние сме граѓани кои плаќаат и заслужуваат резултати, не празни зборови.Поголемо зло од избори нема не постои човек или партија кој јас би го дал и рекол да ти имаш визија или можеш да смениш нешто.Ова не е политика ова е циркус на неиживени луѓе кои ги трпиме веќе пола век!!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #18374 на: 29 Септември 2025, 14:27:39 pm »
Каде има бесплатно да одложиш кабаст отпад? Во Карпош кај Борис Трајковски знам дека се наплаќаше.

Има сега деновиве некоја акција во Аеродром, ама тоа е времено (за избориве пропаганда).

Многу пати сум носел кабаст отпад во пунктот на Комунална Хигиена позади Макпетрол на Илинденска, претпоставувам за истиот зборуваме. Никогаш не ми побарале пари, а сум носел и поголеми работи.