Имате ли предлог за некое камерче во кола страшно почнав да размислувам после враќањето од грција, не знам дали таму би важела или не али имав дешавка пред Солун кајшто се две ленти и се возеше во колона 80-90 континуитет и бате со гр табли настрана стоеше и од нигде никаде пред мене тргна да се уклучува од лево коли да го заобиколам немам простор и морав да кочам до 20-30 од 90 и беа милиметри да не го соберам од позади, и цела колона среќа закочија да не настане каранбол, а секако ке бев ја крив вајда зошто ропакот реши да се уклучи од нигде никаде а од позади ја удирам...
Мене ми се случи истово пред 15-тина години на влез накај Охрид од Пештани (помеѓу Свети Стефан и Рача), на тие грдите приклучоци што ги има од лево, од спротивен правец.
Овде некаде.
Престигнував еден исто со 80-90km/h и еден реши на се приклучи баш на нашиве две ленти, конкретно во мојата/брзата. А стоеше, реши да тргне на 50m од нас.
Не успеав да дозакочам, го удрив позади. Не можев да бегам десно бидејќи ќе го соберев тој што го престигнував.
Избега тој, не ни застана. Само продолжи да вози. Колата што ја престигнував застана и се понуди да биде сведок.
Дојде полицаец на мотор, рече и ти си крив и тој е крив ако се одлучиш да го бараме кој е. Тој бидејќи се вклучил непрописно, јас оти сум го удрил од позади.
Никој не успеа да му ги дозапамти таблиците (беа тетовски), инаку ќе покренев постапка. Сега и колата сум ја заборавил што беше

Мене ми беше пукнат радијаторот на Астрата F, некако се подзалепи во Охрид, па истеравме одмор до крај.