Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2380925 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18060 на: 28 Јули 2025, 11:20:49 am »
Имате ли предлог за некое камерче во кола страшно почнав да размислувам после враќањето од грција, не знам дали таму би важела или не али имав дешавка пред Солун кајшто се две ленти и се возеше во колона 80-90 континуитет и бате со гр табли настрана стоеше и од нигде никаде пред мене тргна да се уклучува од лево коли да го заобиколам немам простор и морав да кочам до 20-30 од 90 и беа милиметри да не го соберам од позади, и цела колона среќа закочија да не настане каранбол, а секако ке бев ја крив вајда зошто ропакот реши да се уклучи од нигде никаде а од позади ја удирам...

Мене ми се случи истово пред 15-тина години на влез накај Охрид од Пештани (помеѓу Свети Стефан и Рача), на тие грдите приклучоци што ги има од лево, од спротивен правец.
Овде некаде.

Престигнував еден исто со 80-90km/h и еден реши на се приклучи баш на нашиве две ленти, конкретно во мојата/брзата. А стоеше, реши да тргне на 50m од нас.
Не успеав да дозакочам, го удрив позади. Не можев да бегам десно бидејќи ќе го соберев тој што го престигнував.

Избега тој, не ни застана. Само продолжи да вози. Колата што ја престигнував застана и се понуди да биде сведок.
Дојде полицаец на мотор, рече и ти си крив и тој е крив ако се одлучиш да го бараме кој е. Тој бидејќи се вклучил непрописно, јас оти сум го удрил од позади.
Никој не успеа да му ги дозапамти таблиците (беа тетовски), инаку ќе покренев постапка. Сега и колата сум ја заборавил што беше :)

Мене ми беше пукнат радијаторот на Астрата F, некако се подзалепи во Охрид, па истеравме одмор до крај.
« Последно менување: 28 Јули 2025, 11:29:13 am balanar »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #18061 на: 28 Јули 2025, 12:08:27 pm »
VIOFO A119

немам, ама планирам да земам, за 80€ со гпс сензор е доволно за мене, ама имаш од VIOFO и други модели понови со 4к, со задни камери, со паркинг мод итн... ама крева цена сето тоа.
Најголем бонус е што е мала, нема ни да се заприметува до ретровизор, ја имаше и еден член само не знам кој беше, можи и 118 моделот да беше.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18062 на: 29 Јули 2025, 01:10:54 am »
Штедете вода и пријавете див приклучок - скопски „Водовод“ со секојдневни апели

Ѓорѓиевски: Кисела Вода доби модерен, затворен базен – инвестиција за здрави генерации

Кисела Вода доби модерен, затворен базен

Ѓорѓиевски: Кисела Вода доби модерен базен, спортот повторно станува приоритет

(Фото) Пуштен во употреба базен во Кисела Вода, до крајот на летото се најавуваат уште четири

---------------

Сам себе го убиел, веснициве...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #18063 на: 30 Јули 2025, 10:34:51 am »
Сакам да споделам со вас клабери дека одамна идеа што ми се вртеше во глава послем година дена се решив да ја официјализирам. Конкретно се работи за кожни новчаници кој се 100% ти рачно изработени https://www.instagram.com/purepellis/ сите детали ги има на страницава која ја креирав.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #18064 на: 30 Јули 2025, 10:39:39 am »
Сакам да споделам со вас клабери дека одамна идеа што ми се вртеше во глава послем година дена се решив да ја официјализирам. Конкретно се работи за кожни новчаници кој се 100% ти рачно изработени https://www.instagram.com/purepellis/ сите детали ги има на страницава која ја креирав.

Браво паше, со среќа да е!

Имам гледано еден тон видеа како ги прават и еве еден совет. Никогаш не е доста од прегради и џепче каде се чуваат картички и ситни пари.

Сите гледам новчаници продаваат само за картички, ко да не се користи веќе ќеш или не ти враќаат кусур со железни. До перална да одиш ти треба кеш или железни.

Башка, МИЛИОН картици имам што ги користам редовно.

Имам новчаник од Mona и баш има се што ми треба и се чудам зошто не се користи тој дизајн само во полуксузно handmade издание.

Едит: RFID блокер обавезно :D

Отсутен kire95

• Редовен
« Одговори #18065 на: 30 Јули 2025, 10:48:47 am »
Фала ова е прв модел здравје боже имам веке спремни неколку дизајни па еден по еден ке искачаат, желбата ми е да ги задоволам сите од нај минимален со пар картици до класичен новчаник со прегради банкноти и монети, кожава која ја одбрав е од италија нарачана преку фирма од хрватска што тоа и е дејноста и некако нај мека погодна за работа ми е и мирисот е нешто што те тера само да го душкаш нема никаква хемија и затоа остава послем х време старост патина итн.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18066 на: 30 Јули 2025, 11:27:02 am »
Давај ајде модели да одбериме.
Обрни внимание на делот кај картичките и ситните пари како ќе го изведиш,нај често таму се распарталуваат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #18067 на: 30 Јули 2025, 11:47:34 am »
Многу успех ти посакувам.
Баш додека бев во МК ми требаше нешто за подарок да го донесам тука во Германија, ова ќе беше идеален подарок. Те промашив временски за 3-4 недели :) Здравје следна прилика, таман и нови модели да извадиш. Цената е пре-коректна, да не речам ниска, ти посакувам многу продажби и добар профит.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #18068 на: 30 Јули 2025, 12:17:20 pm »

Ако направиш ваков модел, земам. Моментално имам ваков самсонајт, слабо квалитет некако..

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3152
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18069 на: 30 Јули 2025, 12:42:10 pm »
И за мене еден таков новчаник колку пачки собира на преклоп?

Отсутен kire95

• Редовен
« Одговори #18070 на: 30 Јули 2025, 13:22:19 pm »
Фала ви дечки на подршката, чим ги изработам одредени нови модели ке направам една тема тука па ке ги презеентирам.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #18071 на: 30 Јули 2025, 13:25:23 pm »

Не е за тебе овој, 500ка € штрчи не ја собира ;D

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18072 на: 30 Јули 2025, 13:27:08 pm »

Не е за тебе овој, 500ка € штрчи не ја собира ;D

И да има за железни преграда, да не тропат ко дајре на свадба по џебови ..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18073 на: 30 Јули 2025, 14:31:53 pm »

Ако направиш ваков модел, земам. Моментално имам ваков самсонајт, слабо квалитет некако..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Брат за тебе ранец, појачан, на таа пара…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18074 на: 02 Август 2025, 09:15:46 am »