Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2768479 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6864
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #16350 на: 01 Јуни 2024, 10:24:53 am »
Е да си жив, тоа ми беше поентата. Да не цитирам толкав цитат. Последната реченица - или ќе учиш или ќе работиш. Ако ти кажам дека 50% се запишаја на факултет моја генерација, а 50% си ги возат од тато џиповите (тој што има) и бараат на мама и тато пари за да излезат со девојката. Денешнава пепси генерација е таква што е реткост некој на 18-19 години да работи во фабрика. Јас средно немав завршено кога работев во фабрика.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5232
  • The Spartan General
« Одговори #16351 на: 01 Јуни 2024, 10:26:43 am »
Браво Несторче мало палаво.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #16352 на: 01 Јуни 2024, 11:10:32 am »
Колку се сменаа времињата...
Во мое време на 20 години се пијаневме и дрогиравме по паркој, ко сите нормални во тоа време (освен тие по штабој што беа, сеа тие пратеници и министри се), а сега младината работи во 3та по фабрики. Со ваква младина не треба да се грижиме за иднината :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #16353 на: 01 Јуни 2024, 11:35:15 am »
Во мое време на 20 години се пијаневме и дрогиравме по паркој, ко сите нормални во тоа време (освен тие по штабој што беа, сеа тие пратеници и министри се), а сега младината работи во 3та по фабрики. Со ваква младина не треба да се грижиме за иднината :)

Ама за иднината на Германија и Хрватска. Пошто цела младина отиде таму.  ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #16354 на: 01 Јуни 2024, 12:45:27 pm »
По кој штабој, можда не е касно и за мене да си стана министер :) абе не само министри и се оженија в штаб. Можит и деца им напраја, нареден животот. Не ја, поштен ќе се пра.
Ја на годините од Нестор имав 22 год. 
« Последно менување: 01 Јуни 2024, 13:46:08 pm Bicikle »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #16355 на: 01 Јуни 2024, 14:20:40 pm »

Ни клаваја дрога во сокчето во Висаж

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3640
« Одговори #16356 на: 01 Јуни 2024, 17:47:59 pm »
На таа тема би кажал само кратко нешто што сум го видел.
Бивша моја - се омажи на 18, по неполна година се разведе. По неполн месец замина со Германец (таму живее). Друг случај - ја запроси во емисија по неполни 3 месеци врска (не кажувам детали), моментално девојката е со друг. И уште мал милион примери низ Прилеп со девојчиња кои се омажија во 3та година средно. Убаво рекле - Брзата кучка слепи кучиња раѓа.
А Вевчани е друга држава.
кај лила во се или нешто ја запроси или па кај Драган Вучиќ 300лошка? 😂😂😂😂
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #16357 на: 01 Јуни 2024, 18:15:13 pm »
Дур терам мајтап за младина или за германија и хрватска.
Не сте свесни кој хаос е во болниците и во амбулантите. Едноставно нема персонал. Дали средно медицинско, или медицински факултет, нема студенти/ученици. И тој кадар што работи, дел се непријавени, дел со кратки договори, со мали плати. Едноставно приморан си како лекар, да отвориш своја ординација, да влезеш во приватниве клиники, или странство. За жал, голем број се одлучуваат за странство.
Се надевам после септември, или после одмориве, да почнеме со некоја промена, инаку отидовме во небрано.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #16358 на: 01 Јуни 2024, 18:16:47 pm »
Кој очекуваш да почне со промени?

Ти лично, за себе, можеш... Друг кој? Власта? Минатата или иднава? Зар стварно има уште некој кој очекува или се надева на такво нешто?

Sent from my Xiaomi 13T
« Последно менување: 01 Јуни 2024, 18:21:52 pm KaZaN »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
« Одговори #16359 на: 01 Јуни 2024, 19:28:37 pm »
Има луѓе шо се радваат дека Македонија рекла прецедателката кога земаше заклетва а не северна, убедени се дека сеа е то то со ова власт :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #16360 на: 01 Јуни 2024, 20:18:13 pm »
Каков народ - таква држава.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #16361 на: 01 Јуни 2024, 20:43:25 pm »
Pa iskreno,da me iritirat nekoj da si igrat majtap. A daleku deka misla deka ova blast e to to. Vidovme kolku e to to ushte odamna. Ali na fora "patriotizmot" ushte SE lazat. Mislat deka patriotizam e da mrazish lugje od drugo nacionalnosti, a ne da naprajsh Neshto shto e za opshto dobro, shto bi go odneslo opshtestvoto na edno ponapredno nivo.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #16362 на: 01 Јуни 2024, 20:52:42 pm »
Се уште ме ми јасно зошто во Вевчани нема Матично/Матичар за склучување бракои да се поработи на тоа да се најде Матичар ⚡️🤠
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #16363 на: 01 Јуни 2024, 20:55:32 pm »
По кој штабој, можда не е касно и за мене да си стана министер :) абе не само министри и се оженија в штаб. Можит и деца им напраја, нареден животот. Не ја, поштен ќе се пра.
Ја на годините од Нестор имав 22 год.
штабовите кога се избори локални вонредни парламентарни било какви како пуфови станаа не се знајт кој кого пердаши сом душа чекат нови избори 🤣🤣🤣

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #16364 на: 02 Јуни 2024, 15:48:03 pm »
H21W BAY9s LED canbus некаде низ Скопје има?

Исто PY21W BAU15s?

@Deni ако имаш некој предлог и од некаде да се порача.
« Последно менување: 02 Јуни 2024, 15:56:29 pm DarthJe5us »