ене со мене сите што работат, работат или псоле работа или за време на работа. Ок, кој зелки, кој форматирал, кој вештачел кој цртал проекти, кој местел тендери,кој орифлејм, која нокти праела, али ич малу никој не е само со платата.
Многу се жалат дека градинките и образованието е многу скапо. Брат ми бркаже социлајнен стан( значи нај ефтин), испод 500-600 еу немат( подрум), плус да измрзниш зимава. Башка бате ко ќе го збуча 80 низ градм само за казни ќе работа, едноставно не сакама таков начин на живот, ама ене на брат ми глеам му одговара ( иако штотуку даде 50-че за плус 20 тина км ). Да бида ја под камери, под надзор нон стоп, па ќе ода велики брат, барем ќе клецна нешто. За доктори мисла дека е исто, тамо е скапо, овде мито бараат, со тоа што овде за 6000-10000 еу ќе те оперисат некој ко венков вилипче, тамо некој приучен индиец. Не знам, не сум бил ама.... Башка не мојло демек уље да мењаш пред зграда, па да бог да не да ако ти капнит уље еден куп казни имало... Кај нас помнам пред некоја год се итури уље од градски бус на рекор, ко покрија со песка, никому ништо. Па дпф ако исвајш или мито на регистрација или казни. И што, да работа цел жиот ја за BMW да работит, за тенеќина. Не знам, не ми фаќа око некако, али ете има човеци што им одговара. Не мора да се сите со исто мислење.