Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2371812 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15825 на: 02 Март 2024, 20:00:59 pm »
Никад за никого немам гласано одам само го поништувам ливчето..

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Исто ти е, не гласаш ама на тој начин пак одлучуваш. Без разлика, ми ја сфаќаш поентата, еве не мора конкретно ти или јас, туку ние-народот, си ги гласаме и им даваме право така да се понашаат. Па после ќе бегаме, зошто не нѝ чинело.
Се разбираме, се додека не искочиме сложно на улица вака ке биде
Дека за другите да гласаш нешто ќе смени. Видовме 11 години како тие ја водеа државата па...

Јас апстинирам од гласање од 2017 навака би рекол. Нит имам волја ни желба нит надеж дека нешто ќе се смени, ниту очекувам.

Имаше некој елан 2016, бар така го перцепирав со млади луѓе да се мрдне од мртва точка, ама џабе е сè.

Капата на криво и то е то. Не вреди веќе ништо.
На третиот шанса да се даде...
Ти бегаш од овие, некој друг од другите... А ние си ги гласаме. И оваквите и онаквите....
Од сите бегам, ама овие се дно дна.. Се што можеа уништија! Никад за никого немам гласано одам само го поништувам ливчето..

Пријателе од тука се бегало уште 70ти и до ден денеска и тоа нема никогаш да престане не сакам да паламудам и филозофирам но само едно знај дека подобро никогаш нема да дојде ни со овие ни со оние а животот тече како река со нас или без нас.Единствено нешто што можеш да направиш е да веднаш и што побрзо да спакуваш куфер и паљба јбг тешко е (но цена на напредок е да се осмелиш)  се му се собере на човек и ова се многу многу тешки ситуации разочарувања  очекувања и етц, само едно знај колку побрзо заминеш толку полесно ти е бидејки си тргнал едно гајле од глава а како со останати ке хендалаш тоа најдобро на сопствена кожа ке осетиш се додека човек е слободен има многу повеке избори одколку во заедница и плус деца. Целосна подршка за сите што сакат да се иселат! бидејки тоа чуство докажување на себе дека заслужуваш  подобро никој неможе да ти го одземе тука или било каде во светот да си!
Не дека ми е лошо тука, ама нејкам некој да ме прави будала, башка и децава со кој ке израснат...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15826 на: 02 Март 2024, 20:08:41 pm »
Дали си гласал за едните или другите исто се фаќа, ама да не гласаш, поубо му се фаќа на албанците.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #15827 на: 02 Март 2024, 20:17:34 pm »

Од сите бегам, ама овие се дно дна.. Се што можеа уништија!

Никад за никого немам гласано одам само го поништувам ливчето..

Сам си одговори каде е проблемот.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15828 на: 02 Март 2024, 21:05:49 pm »
Ќе преќинете сите со процентиве или да вадам цицки, процедурално, додека е време?
Колку проценти треба за да извадиш добра цицка? (Не твојата).

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #15829 на: 02 Март 2024, 23:00:53 pm »
Значи за ДУИ си гласате години наназад. :D
Барем имате доблест да признаете :D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15830 на: 02 Март 2024, 23:08:07 pm »
"Зајеби све то, све је то пичкин дим."
- Џони Деп

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15831 на: 02 Март 2024, 23:15:00 pm »
"Имаш право да гласаш, а и треба. Твое уставно право е самиот да одбереш како сакаш да бидеш манипулиран."
- Мејнард Џ. К.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15832 на: 03 Март 2024, 05:01:10 am »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #15833 на: 03 Март 2024, 08:51:38 am »
Цитат
Danas ipak živimo u doba znanosti i odavno smo nadišli spoznaje koje su postojale prije više stoljeća.

Цитат
Ako jaje tog para želite nazvati kokošjim jajetom, u tom slučaju jaje je ipak došlo prvo. Ako ne, kokoš je došla prva jer je prvo kokošje jaje moralo čekati da ga snese prva kokoš. U biologiji je sve savršeno jasno.

Најново научно сознание ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15834 на: 03 Март 2024, 13:42:34 pm »
Idejata za jajceto bila prva - sokrat naj verojatno.
Bidete vie tie shto gi prat drgugite budali, ovaj rotok narot greota e da ne go povedesh vo tvoja korist.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15835 на: 04 Март 2024, 07:46:59 am »
барав нешто во врска за стаклени огради по нет,и по аутоматизам одма ме префрла на тоа што барам да извади пари од џеб и најдобри понуди ми излезе ова куќа  лепота не видена куќава е во тетово преубаво значи има уште квалитетни мајсторинки

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #15836 на: 04 Март 2024, 09:14:58 am »
Дека за другите да гласаш нешто ќе смени. Видовме 11 години како тие ја водеа државата па...

Јас апстинирам од гласање од 2017 навака би рекол. Нит имам волја ни желба нит надеж дека нешто ќе се смени, ниту очекувам.

Имаше некој елан 2016, бар така го перцепирав со млади луѓе да се мрдне од мртва точка, ама џабе е сè.

Капата на криво и то е то. Не вреди веќе ништо.
Имало некој елан во 2016? Велиш млади луѓе се кренале? Единствената работа за што се кренаа малдите (претежно студенти од УКИМ) на еден поголем протест пред тогашната власт беше Законот за високото образование, поконкретно воведување на државен испит за сите дипломци во Македонија (државни и приватни факултети). Почнаа да плачат дека имале многу испити и дека државата сакала да ги мачи со уште еден испит. Дибеци, па уште од УКИМ залетани. Тоа да заживееше, немаше Мерко, Славјански и др да продаваат дипломи, немаше Штулов и Тетовски да штанцаат толку дипломи, или ќе штанцаа ама немаше да го положат тој испит. Од младите се офајдија наркоманот Богоевски и Туфегиќ, што ги организираа младите да бојат, шараат, режим рушеле, со прирачник од Сорос.

Сакам да кажам, можеа за 100 работи да протестираат а они излегоа за еден факинг испит, а имаат по 35-36 испита во текот на (тогаш) 4 години.
Интелектуалата не можеше да ја прочита онаа дијабола Заев со компанија, што е спремна се да направи. Се палеа на СЈО, носеа маички, правда. Имаа само 1% издржани предмети, се друго беше политика за уцена на луѓе за промена на Уставот и попат бришење на се македонско.

Правдата изгледаше вака, еден пример, му доаѓаат на осомничен/обвинет со 2 пресуди напишани, ако признаеш ќе легаш 2 години, ако не признаеш ќе легаш 5 години, па ти бирај. (ова е за обичен смртник, не беше дечкото политичар, ниту пак некој тешкаш во финансиска смисла).

Дали стварно може да се каже дела било исто до 2016 и од 2016 наваму? Далеку од идеално дека било до 2016 година, ама гледаме што е изградено, колку фабрики се изградија, 2 автопата, а овие не можат да го завршат Блаце - граница во должина од 2 км. Имаше постапка и склучен договор со итлијанска фирма за нов клинички на место на постојниот, ама не, овие сега ќе градеа нов до тетово со 500 милиони евра (до ден денеска уште локација немаат утврдено), ама затоа ќе плаќаме пенали на италијанската фирма поради рањскинување на договор без основ.

Како можеше муртинецот да го фарба народот со глупости и такви лаги, секоја чест. Најгроморозно беше дека невини легаат за Смилковско, Груевски со службите бил вмешан, па шарените гниди вадеа муабети дека Трајко Вељановски бил вмешан во ликвидација на децата.

Личевме на држава до 2016, сега ни на протекторат не личиме, ни на колонија не личиме. Исто било, ку*ац исто било.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15837 на: 04 Март 2024, 09:24:57 am »
Се, си има кажано човекот нема не сам знаЈала и тоа на време кажано очигледно треба да се црта тука друго нема спас

https://www.youtube.com/watch?v=PocghQoz70o

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15838 на: 04 Март 2024, 09:26:29 am »
Се, си има кажано човекот нема не сам знаЈала и тоа на време кажано очигледно треба да се црта тука друго нема спас

https://www.youtube.com/watch?v=PocghQoz70o

https://www.youtube.com/watch?v=liSc995tSQM

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #15839 на: 04 Март 2024, 09:27:07 am »
Дечки, ја само културно ќе ве замолам да олабавите од политички муабети, барем тука на форумов. Нека има барем едно место каде што нема да се дрви секојдневно за овакви, онакви, наши и ваши. Ене, во темата за документи се вергла веќе подолго време. Не ви збоктиса?