Меганот има накај 82000 километри моментално, плинот има 80000 поминато. Истиот мотор го вадат и со плин од фабрика до ден денес , досега единствен дефект бил расплињачата шо ми цркна летоска, горе долу толку им е и рокот и на нив, ама поголемиот проблем беше мајстор сељак шо не ја примети на десет пати одење на сервис за редовни работи за се и ме пушти на пат со неисправна расплињача. Друг проблем не сум имал сериозен, ја скршив капалицата уште одамна, го лепев тоа цевчето сеа се докрши пред некој месец, моментално возам без неа, барам епруветче по димензија, никако да напасирам од нешт,ќе оди назад со укрутено цревце изгледа, ништо трагично, не ни мора капалица на мојот мотор, ама нема зијан ако ја имам.
Колата нема никогаш сецнато топла ладна, на префрлање ниту да троши нешто повеќе драстично, дури побрз ми е одзивот на гаста сеа со новата расплињача него на бензин, како да го понема онај микронскиот лаг на електронската клапна при притискање на гаста, зе заебававе малце со штелкањето, оди гази ја врати се, гибни па, па пак и дојде мераци..
Проблеми со плин има од неисправни бензиски мотори, неписмени мајстори и од двете бранши, и монтирање на системи на мотори на кој шо не им одговара самиот мотор да има такво гориво.
За глуп атмосверец, ил обичен турбо бензинец, плинот е права ствар, освен ако не ти е фетиш да плаќаш дупло повеќе за гориво.
Кај другар во две Волва в70xC и XCv90, двата со 2.5т мотор, в раце не се држат со соодветно наместен плин појачи расплињачи и дизни, за моќноста на тие мотори.
в70ката беше увезена со метан фабрички. Смрт немаат моторите