Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: bear на 21 Јануари 2024, 12:45:41 pmЦитат: Luki Junior на 21 Јануари 2024, 12:09:47 pmКај мене невестата е мн зиморлива, ама јас сум многу саклетчија.Разумен компромис? Ти шеташ по кратки ракави, а парното пука. Луки, колку е просек м2, стан/куќа во твојата населба,и дали државата помага со проекти, (макар и рурални за село), како кај нас купи куќа- купи стан.Скапо е кај мене. Од 6000 евра па нагоре е квадрат стара градба. Нова градба оди до 10-11к по квадрат за стан. Куќите двојно поскапи. Сигурно има субвенции од државата, ама не знам како се користат. Не сум размислувал да купувам стан/куќа. Сеуште не знам каде точно сакам да живеам и затоа си плаќам кирија.
Цитат: Luki Junior на 21 Јануари 2024, 12:09:47 pmКај мене невестата е мн зиморлива, ама јас сум многу саклетчија.Разумен компромис? Ти шеташ по кратки ракави, а парното пука. Луки, колку е просек м2, стан/куќа во твојата населба,и дали државата помага со проекти, (макар и рурални за село), како кај нас купи куќа- купи стан.
Кај мене невестата е мн зиморлива, ама јас сум многу саклетчија.
Комшијата ми спомна дека сака да го продава станот,зградата е градба 1975г,станот е 86 квадрати,реновиран пред 2г,цена како шо ми кажа 170-180К.Ме става во мисла да му го земам и да го давам под кирија,сам ќе се плаќа.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100079738070296&locale=de_DEМирно чисто со 2.3 илјади лајка на странава што е околу 8% од популацијата на градчето. Не знам колку мирно ќе биде за 25 години кога ќе стигнат до 30 проценти. И германија не е тоа што беше тури и пепел за 25 години.
Цитат: kimi makedonski на 21 Јануари 2024, 20:23:38 pmhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100079738070296&locale=de_DEМирно чисто со 2.3 илјади лајка на странава што е околу 8% од популацијата на градчето. Не знам колку мирно ќе биде за 25 години кога ќе стигнат до 30 проценти. И германија не е тоа што беше тури и пепел за 25 години.Ако бараш место во Германија каде што нема Турци или други доселеници незнљм дали ќе најдиш.А и незнам зошто би ми било проблем ако имало 10% од населението муслимани,па и 20-30%.Додека законите важат исто за сите е ок.Како ќе биде за 25г незнам,ќе видиме,јас за 25г се гледам во куќа на крајбрежјето на Шпанија,баш на рутата на овое шо ќе идат за Германија.А дотогаш ако не ме чепка никој арно,ако ме чепка ќе му сокршам нос како и до сега.😂