Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2042250 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15405 на: 20 Јануари 2024, 18:21:03 pm »
Kaj мене последна година испод 10 илјади нема порано плаќав околу 5,мах исто се бунев и нема што не правев и броило сменив и документи и со адвокат консултации бев и на баждарење едноставно ЕВН неможеш да го добиеш плус со новиот сат.броило плакам повеке, и толку по мое убедување и сите маки што ги поминав со нив пишуваат како нив ке им текне струја , човече неможе сосед до мене со 2 клими и се скоро исто како јас и не ги гаси лето зима топло ладно да плаќа 4,илјади и тоа со години јас пута два нема разбирачка не ме изненадува и 100 илјади да направат сметка нема спас и тоа е , се додека немаме избор за бирање од кој ке купиме струја а да не е само на пазарот ЕВН, кај сосед со две клими лето зима нон стоп вртат сметка 4000 илјади кај мене 10
 3 месеци се бунев и се ебавав по тие лавиринти со евн и ништо на крај се платив, дури и фирма викнав да испита цела инсталација да не се губи струја и друго нема едноставно евн каде сака дели сметки и штелува кој колко ке плати друго не знам што да кажам јас лошо поминав еве нека каже некој дали го има добиено евн?
Некој од Слуплане ?
сега можат колку сакаат на броило да ти пишат отаде, затоа ставаат акви броила.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2086
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15406 на: 20 Јануари 2024, 19:08:15 pm »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15407 на: 20 Јануари 2024, 19:22:31 pm »
што се хоштаплери евн е едно, а дека ќе ги третираат како луѓе џерманија... мало морген, има ко пилци да измрзнат.
Лани им јавил брат ми, оти се радијаторите 22 степени и одговорот би „колку сакаш ти“.

Него мотките в рака и се знајт како со евн.
не поминале на време и сета струја ќе ти ја начукаат по 16 денари.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15408 на: 20 Јануари 2024, 22:02:28 pm »
На 90% од Германците после 22 часот,парното им е штеловано да се гаси или да "тлее" на 15...

Ете и лани кај мене кога монтираа ново парно го гледам дечкото го штелова така,му викам тргни се малку другарче,си го наместив на 23 нон стоп и гледа и се чуди дечкото.

А инаку ќе си платиш колку ќе си потрошиш,јас плаќав за минатата година секој месец по 150е(шо е многу малку) и сега ми дојде да доплатам уште 1000е за цела 2023.
Од оваа година ќе плаќам по 220-250 месецот(но ова е за се,значи гас,струја,вода,отпадна вода)...
Комшијата плаќа по 440е за иста квадратура.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #15409 на: 20 Јануари 2024, 22:07:26 pm »

Форумџија?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15410 на: 20 Јануари 2024, 22:29:55 pm »
На 90% од Германците после 22 часот,парното им е штеловано да се гаси или да "тлее" на 15...

Ете и лани кај мене кога монтираа ново парно го гледам дечкото го штелова така,му викам тргни се малку другарче,си го наместив на 23 нон стоп и гледа и се чуди дечкото.

А инаку ќе си платиш колку ќе си потрошиш,јас плаќав за минатата година секој месец по 150е(шо е многу малку) и сега ми дојде да доплатам уште 1000е за цела 2023.
Од оваа година ќе плаќам по 220-250 месецот(но ова е за се,значи гас,струја,вода,отпадна вода)...
државно парно ? Како се штеловат ?

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #15411 на: 21 Јануари 2024, 11:17:59 am »

Немам проблем да плаќам ни 250 евра сметка(и) кога знам дека загарантирани ми се 12 еур пер hour ин џерманија, така да дерење кожа е тука со струја  во северџистан каде 400 евра е плата за 25 работни денови а сметка за струја 200евра, заклучок Бежи док си млад или моли бога на лотарија да те извлечат ако немаш блгарски/

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15412 на: 21 Јануари 2024, 11:59:48 am »
@Bicikle
Јас сум преку тоа како "државно" да речам,инаку имаа опции да си одбериш преку кој дистрибутер сакаш да земаш.Си го штеловаш на апаратче во дневната,собна температура,температура на вода за капење,кога да се уклучи-исклучи и сл.

@Jimny  Јас не се жалам,само споделив информација од прва рака дека и тука кој како троши така плаќа. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #15413 на: 21 Јануари 2024, 12:01:56 pm »
Јас си го штелувам така. Од сабајле од 7:30 до 21:00 на 21степен. Од 21:00 до 7:30 на 17 степени. Пробував да го направам парното на 22 степени преку ден, ама ми беше премногу топло и пак го намалив на 21 степен.  Вчера ми дојде порамнување на сметката за гас (за топла вода во ВЦ и парно) 1236 евра за 12 месеци. Кое му доаѓа по 100 евра на месец (станот е околу 100 квадрати).

Станот си има парно на гас и има изолација, ама прозорците се срање у боја.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #15414 на: 21 Јануари 2024, 12:03:59 pm »
@Bicikle
Јас сум преку тоа како "државно" да речам,инаку имаа опции да си одбериш преку кој дистрибутер сакаш да земаш.Си го штеловаш на апаратче во дневната,собна температура,температура на вода за капење,кога да се уклучи-исклучи и сл.

@Jimny  Јас не се жалам,само споделив информација од прва рака дека и тука кој како троши така плаќа. :)

Још фали и да се жалиш па да игра мотка хахах, спасен си ти од тука со тоа што не си на ова т(д)но :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15415 на: 21 Јануари 2024, 12:04:53 pm »
Секој како му одговара,кај мене малиот и сопругата се бањаат со врела вода,јас неможам таа вода да ја издржам на рака да ми течи.
За спиење ако е жешко нема шанси да спијам.
Се зависи од тоа колку луѓе,колкава квадратура и така натаму.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #15416 на: 21 Јануари 2024, 12:09:47 pm »
Кај мене невестата е мн зиморлива, ама јас сум многу саклетчија.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15417 на: 21 Јануари 2024, 12:10:20 pm »
С'штото.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #15418 на: 21 Јануари 2024, 12:45:41 pm »

Разумен компромис? Ти шеташ по кратки ракави, а парното пука.  :)

Луки, колку е просек м2, стан/куќа во твојата населба,и дали државата помага со проекти, (макар и рурални за село), како кај нас купи куќа- купи стан.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #15419 на: 21 Јануари 2024, 14:50:43 pm »

Разумен компромис? Ти шеташ по кратки ракави, а парното пука.  :)

Луки, колку е просек м2, стан/куќа во твојата населба,и дали државата помага со проекти, (макар и рурални за село), како кај нас купи куќа- купи стан.

Скапо е кај мене. Од 6000 евра па нагоре е квадрат стара градба. Нова градба оди до 10-11к по квадрат за стан. Куќите двојно поскапи.  Сигурно има субвенции од државата, ама не знам како се користат. Не сум размислувал да купувам стан/куќа. Сеуште не знам каде точно сакам да живеам и затоа си плаќам кирија.