Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2380866 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #14716 на: 02 Септември 2023, 01:33:05 am »
Чичо, овај некој форумаш е од тиа шо нолгу се разбират од коли, нити е СтојАн нити па Стефанија... :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #14717 на: 03 Септември 2023, 09:18:14 am »
Некој случајно да се разбира од закони и правни работи да ми даде совет(најдобро во ПП)?
Конкретно се работи за судски случај каде осомничениот добива 5 условни казни, а најверојатно денес има пристигнато и 6тата условна(се работи за закани по живот, искористени се случаите што се случија во Грачаница(Србија) и во Македонија пред некој ден како пример, тешки кражби, оштетување на имот и лажна пријава против друг кој не е вклучен во делото и слични дела) . Дали вреди да се отповика условната казна со цел со наредното кривично дело осомничениот да биде осуден на казна затвор?
Мислам дека најдобро е да се дискутира во пп, а случајот го напишав за да се има некоја слика за што се работи и за што конкретно ми треба помош.
Благодарам.

Лаички коментирам ...нели ако има условна казна и го повтори делото, треба автоматски да оди затвор?!?
Очигледно човекот има дебели врски во Основниот суд или некого уценува, се прашувам дали е истиот судија што му носи такви смешни пресуди?!?
Јас лично би испратил пресуда, патем истата треба да се објави од Судот, до сите медиуми, обавезно и ИРЛ и некои невладини, со убаво срочен текст па би барал да го објават сторија во рок од 48 часа инаку после тоа ќе сметаш декамсе на страната на насилникот
Искористи го и моментумот што го спомена со несреќите што се случија за жал поради вакви реакции.
Тоа е жално, што додека нема медиумско внимание, работите се забошотуваат...чист пример како успеаја одма да го најдат крадецот на лаптопите од кај дечкото Борче од Донирај додека сите други се "во истрага"

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14718 на: 03 Септември 2023, 13:41:04 pm »
Чекам малку да се потсредат работите, да добијам повеќе информации (официјални и неофицијални) и сето да се документира и објави по социјални медиуми и социјални мрежи. Тука на форумот пробав да проследам еден таков пример, но за жал бев обвинет дека лажам и измислувам со цел да добијам внимание иако за сѐ што кажав имам писмен доказ и може слободно да се провери и во институција и стојам позади сѐ што имав кажано и напишано тука.
Осомничениот е надвор од државата и по втор пат одбива да се појави на суд со изговор дека е заминат да работи странство, додека тука нема пари, а вози џипови и се плетка со сомнителни лица кои се осудувани за дрога, разбојништво и тешки кражби и тие му го штитат грбот, исто така крадените пари ги користи за подмитување во јавните институции.
Фала ти за одвоеното време и советот што ми го даде.
Мора да се размислува за такво нешто.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #14719 на: 03 Септември 2023, 14:18:51 pm »
Дечки да не има некој што иде од Англија навака да може да ми донесе мала пратка?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #14720 на: 03 Септември 2023, 16:57:01 pm »
Ја од Шведска барам, крос да ми донесе 🤣

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #14721 на: 03 Септември 2023, 17:07:07 pm »
Тесла за осум месеци ги намалиле цените за една третина... Се игра некоја игра.

Sent from my...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #14722 на: 03 Септември 2023, 18:03:57 pm »
Se igra, site proizvoditeli namalen broj na vozila prodadeni, a rekordni profiti...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14723 на: 03 Септември 2023, 18:10:56 pm »
Па фала Дени дека рекордни профити,екран од 5€ внатре,Поло-то 20К € 1.0 тси.
Од пред 3-4-5г маржа 100%. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #14724 на: 03 Септември 2023, 23:17:28 pm »
Дали некој има искуство со чистење на смола? Ми  капело смола на шаторот, па да пробам да ја тргнам...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #14725 на: 04 Септември 2023, 00:42:15 am »
Lak za nokyi probaj so pusul.. mitro ja rastvara ama da ne go rastvori i shatorot.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14726 на: 04 Септември 2023, 09:02:31 am »
Некој случајно да се разбира од закони и правни работи да ми даде совет(најдобро во ПП)?
Конкретно се работи за судски случај каде осомничениот добива 5 условни казни, а најверојатно денес има пристигнато и 6тата условна(се работи за закани по живот, искористени се случаите што се случија во Грачаница(Србија) и во Македонија пред некој ден како пример, тешки кражби, оштетување на имот и лажна пријава против друг кој не е вклучен во делото и слични дела) . Дали вреди да се отповика условната казна со цел со наредното кривично дело осомничениот да биде осуден на казна затвор?
Мислам дека најдобро е да се дискутира во пп, а случајот го напишав за да се има некоја слика за што се работи и за што конкретно ми треба помош.
Благодарам.
Секоја недела по 1 условна, вукојебино моја једина...
Не за по медиуми, ова за цел свет да види треба..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #14727 на: 04 Септември 2023, 09:32:27 am »
Дете јас мислам дека среќата треба да си ја најдеш далеку од овде. Земи си ја мајката и што подалеку од овде.
Долго широко да не ти објаснувам, послушај ме. Имаш пасош. Барај си ја среќата.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
« Одговори #14728 на: 04 Септември 2023, 10:17:17 am »
преполни се затворите па затоа даваат условни а на веќе затворените им се намалува или се пуштаат,
а за ова не им вреди да некој лежи за ситно.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14729 на: 04 Септември 2023, 10:24:52 am »
За нив ситно, за мене 6та условна.
Ај да беше кон мене само во ред, но има доста други проблеми направено и ни таму се нема појавено на суд, туку само условна има.
Едит: А и секогаш тоа ништо за нив, за некого во одредени случаи кошта живот, сепак осомничениот се заканува по живот, масакри и не знам што, јавен пренос на убиство, едноставно е за да се прибере во институција и да не излезе од таму.
« Последно менување: 04 Септември 2023, 10:32:11 am nestor04 »