Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375478 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #13665 на: 12 Јануари 2023, 16:22:04 pm »
Има ли некаде во МК па и настрана да се најде ваков дел? Или јас не знам точно да побарам или нз што.
Се работи за конектор кој јавува кога е отворена хаубата. Треба да има делче горе што го притиска федерот ама има летнато некаде.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако е за VW барај „оил левел сензор“ ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #13666 на: 12 Јануари 2023, 17:59:22 pm »
Auuu ja kjor kolku su bil, pa kjor da si poloso e bilo od pijan da vozish... Dva zarez pet diopter

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #13667 на: 12 Јануари 2023, 18:01:20 pm »
brojkata so si ja slikal e oznaka za tipot na plastika nisto ne znaci

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #13668 на: 12 Јануари 2023, 18:48:07 pm »
Вајда за мене таа работа? :)
Јбг, тоа го претпоставив и јас (работев у дрекслер порано памтам некои работи) ама не најдов друга ознака. :))

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #13669 на: 13 Јануари 2023, 19:22:17 pm »
Другари, да не има некој што живее Бугарија или Грција, а патува редовно до таму и назад?

Ми треба да пратам некои железа до тамошна адреса,
па ако може да ми ги донесе, за соодветен надомест и богата трпеза, се разбира.
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #13670 на: 13 Јануари 2023, 20:37:11 pm »
@loopz
Pisi mu na deckovo. Ide cesto kustendil
071645645
Dalibor

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #13671 на: 13 Јануари 2023, 21:35:45 pm »
Ова стварно ги мине сите граници, ова е трагикомично.

https://youtu.be/KluHYQ7EcYg

Имаше некој пишамо коментар "Разликата меѓу МК и филм е тоа што филмот се развива".

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #13672 на: 14 Јануари 2023, 04:28:35 am »
Да, за Опелот. Ѕвонев кај Кардаш пред некое време, ми вика скини ја црната жица и таман ке биде фабричка грешка била.
Ако е за така, ја или он сигурно не сме попаметни од Германецот, па ако е за така ке го залепам озгоре и цело време ке дава дека е затворено.

https://www.ebay.com/itm/202814750375?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=p_iEOTgfSKW&sssrc=2349624&ssuid=&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Отштекај го сензорот (прекидачот) и испрограмирај со OPCOM во BCM дека не е инсталиран таков сензор. Јака штикла сензор за отворена хауба, глупости живи.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #13673 на: 14 Јануари 2023, 09:05:49 am »
Да, за Опелот. Ѕвонев кај Кардаш пред некое време, ми вика скини ја црната жица и таман ке биде фабричка грешка била.
Ако е за така, ја или он сигурно не сме попаметни од Германецот, па ако е за така ке го залепам озгоре и цело време ке дава дека е затворено.

https://www.ebay.com/itm/202814750375?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=p_iEOTgfSKW&sssrc=2349624&ssuid=&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Отштекај го сензорот (прекидачот) и испрограмирај со OPCOM во BCM дека не е инсталиран таков сензор. Јака штикла сензор за отворена хауба, глупости живи.
Ти благодарам. Доколку не најдам тука таков дел, ке го залепам озгоре и цело време ке регистрира затворено.
Не ми мења мене тоа ама цело време пишува на инфо таблата и ме нервира. Исто не ми работи и старт/стоп од него.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13675 на: 14 Јануари 2023, 16:51:26 pm »
Покрај тој рудник минев со години, а61 автопатот го пренасочи ја да е од другата страна и направија комплетно нова инфраструктура што го обиколува од другата страна, не е од вчера рушењето на таа област…

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13676 на: 14 Јануари 2023, 17:03:16 pm »
Ни прво ни последно.

Здуње — село во Општина Македонски Брод, во областа Порече, во околината на градот Македонски Брод.

Денес, старото село Здуње е потопено со вештачката акумулација Козјак. На жителите им биле изградени куќи над линијата на водата на новото езеро.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #13677 на: 14 Јануари 2023, 18:05:24 pm »
Покрај тој рудник минев со години, а61 автопатот го пренасочи ја да е од другата страна и направија комплетно нова инфраструктура што го обиколува од другата страна, не е од вчера рушењето на таа област…

Колку што знам затвараа рудници, дигаа ветерници...или замајувале јавност со зелена политика и проекти.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13678 на: 14 Јануари 2023, 19:43:03 pm »
Кога „зелените“ се генерално глупи и не сакаат нуклеарна енергија, уште долго ќе се копа јаглен и ќе се цуца нафта...
У наше време коа ќе се кажеше некој дека е „зелен“, тоа имаше баш конкретно значење, недозреан.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #13679 на: 14 Јануари 2023, 20:30:07 pm »
https://360stepeni.mk/fon-der-lajen-tsenite-na-benzinot-vo-eu-se-poniski-otkolku-pred-ruskata-invazija/

Мора ресетирање, не ја бива овака.

Незнам во која Еу живее Вондерлајнар, ама во 2020 јас колку што се сеќавам бензинот беше 1.20, сега е 1.80. Пред 1 недела стигна уште еден бран покачување на цените по маркети и ресторани, 3то веќе од кога сум јас тука. Млекото на пример беше 40 центи, сега е 1.1