Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2764944 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #10800 на: 12 Мај 2021, 11:16:11 am »
Врзан му е под газот, и само го префрла појасот преку рамо.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #10801 на: 12 Мај 2021, 11:33:08 am »

Ќе пробам после ама вака звучи на повеќе замарање отколку да се врзе нормално :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #10802 на: 12 Мај 2021, 11:51:48 am »
Исто мислам и јас.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #10803 на: 12 Мај 2021, 11:56:32 am »
Балканецот е најкреативен кога треба да "преебе" нешто, ќе измисли 1001 начин. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #10804 на: 12 Мај 2021, 12:15:05 pm »
Балканецот е најкреативен кога треба да "преебе" нешто, ќе измисли 1001 начин. ;D
500 години не се играчка.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #10805 на: 12 Мај 2021, 12:40:56 pm »
А ставање само горниот дел за што се смета?Јас 90% од времето кога носам појас го префрлувам само горниот дел. ;D

Ова фејк ставање на појас би те спасило само од евентуална 20еу казна. При недајбоже настан ќе е слично како да не носиш појас. Барем по мое лаичко размислување. Сигурно има еден куп статии и испитувања зошто мора да си и горе и доле врзан, ама балкан е ова и се поминува

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10806 на: 12 Мај 2021, 12:45:48 pm »

Ќе пробам после ама вака звучи на повеќе замарање отколку да се врзе нормално :D
Си седи врзан појасот цело време само го префрлаш горниот дел,полесно поедноставно од откачи/закачи цело време.Мада и ретко кога го префрлувам.
п.с 110£ е казната во Ук,а Де досега ме немаат застанато.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #10807 на: 12 Мај 2021, 12:51:15 pm »
Не е битно колку е казна и 100 денари нека е. Каиш е за сигурност. На времето тестирав каиши на паркинг, тргни закочи наеднаш бла бла такви работи :D се случуваше некогаш еден од каишите горе или доле да не се закочи. На пример тој на стомак те задржува, а другиот не и обратно ... Ако недајбоже се деси такво нешто и ти се погоди к“смет тој горе од било која причина да не се закочи и да не профункционира тогаш џабе што си "врзан".
Во принцип на сите ни смета каишот, мене тој горе ме нервира и ме сече горе стално кај врат ме допира, ама тоа е, немаш избор. Safety first што би рекле твоите во UK  :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #10808 на: 12 Мај 2021, 13:09:34 pm »
Како тоа долниот дел не те задржувал?

На чоновите коли имаш подесување на висината на каишот.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #10809 на: 12 Мај 2021, 13:16:23 pm »
Не задржува во смисла горе за стомак затегнато максимално закочено фактички, а горе лабаво како да немаш каиш и обратно... На 3 коли имам пробувано, така било со 3те... Е сега најновиве какви технологии имаат не би знаел, ама јас не би ризикувал со каишот и кај мене секогаш истиот регуларно се поставува. Импровизации во тој поглед нема. Дури и на паркинг ако треба да ја префрлам колава од едно место на 10м друго знам да ставам каиш од навика, а за пат не станува збор, прво тоа ставам па мора бришачи да пуштам за стакло па после возам :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #10810 на: 12 Мај 2021, 13:27:59 pm »
одредени возила имаа/имаат систем каде доколу не си врзан со појас не се отвараат перничињата при незгода
мислам беше до одредена брзина ама не сум сигурен

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10811 на: 12 Мај 2021, 13:36:56 pm »
Цитат
Safety first што би рекле твоите во UK  :)
Немој не ми ги спомнувај,овие со hi-ves спијат дома и се с*****т со жените.Дебилна работа.
Абе најсигурно е да атавиш тркачки седишта и каиши,рол-бар,па нешто слабо гледам инвестиции во таа насока.Зарем толку малку посветувате внимание на безбедноста ваша и вашите најмили?

Неможам да го подбесам 8-9 саати,па на секое слегување откачи/закачи...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #10812 на: 12 Мај 2021, 13:57:15 pm »
одредени возила имаа/имаат систем каде доколу не си врзан со појас не се отвараат перничињата при незгода
мислам беше до одредена брзина ама не сум сигурен

Ваљда порано тоа. Не е логично доколку не ставиш појас да не ти се отвори перниче. Сега се се прави дамб/идиот прооф или како и да се викаше концептот. Производителов за тебе мисли се до детали зошто претпоставува дека ти не си доволно свесен или недоволно мислиш па тие се прават да те заштитат. Ова особено за американчиња важи :D Во таа смисла мислам дека лошо е да не ти се отвори перниче зошто не си ставил каиш. Испаѓа двоојна казна дека добиваш :)

Цитат
Safety first што би рекле твоите во UK  :)

Абе најсигурно е да атавиш тркачки седишта и каиши,рол-бар,па нешто слабо гледам инвестиции во таа насока.Зарем толку малку посветувате внимание на безбедноста ваша и вашите најмили?

Никој не ти вика да инвестираш во опрема и тенк да ја правиш колата, туку правилно да ја користиш постоечката. Вака испаѓа како во Ск, мин 90% од луѓево не користат жмигавец пардон трепкач и после леле аман што се случи не те видов... Во таа смисла беше сејфти фрст, не да се претерува, туку нормални мерки да се преземат. Ако е за така, никаде не патувај, седи дома 24/7 ке си максимум безбеден.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #10813 на: 12 Мај 2021, 14:06:41 pm »
Беспредметно е во 2021 да се дискутира дали да се става или не каишот.

Јас лично одамна не го перципирам, ниту размислувам на безбедност, ниту за казни, влезено е во навика како ставање клуч во брава.

Толку едноставно.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #10814 на: 12 Мај 2021, 19:51:46 pm »
Kakav pojas kakvi gluposti, pa toa koga ke se izguzva kosulja/maica dzabe sum se oblekuval :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају