Така некако отприлика.
Освен последното - "пробале, ама не успеале"
Моментот кога нешто не е во ред, го гледаме, а не реагираме - дали е момент на признавање или иницијатор за "идење у шума"?
Тука паѓа мнозинството. Односно, "останува на форум" 
Додека "модерното" парадира, отпорот тлее сè додека не експлодира и стане многу полошо од све порано видено.
Ама да - без крв нема револуција.
Паради се секојдневие. Немам ништо против педери, христијани, католици, шиптари и останати припадности.
"Сè додека не ми дојдат во двор да ме загрозат" - ова си го вика мнозинството македонци, за сите појави што не им се допаѓаат 
Разликата меѓу македонецот и Миќи Циганот е што Миќи Циганот навистина презема нешто, а богами и добро презема
))
не сум сретнал некој што успеал, осим Мики цигано

секој шо се искачил до некаде, преминал на страна на противникот, изгледа поинаква е глетката озгора.
Колатерална штета има, и некој што се лечи од рак му страда цело тело, сите органи, со надеж да го уништи ракот.
На македонецот му дојдоја в двор и го ебаа. Тоа е факт. Нема отрпр, суперспроводник сме. Да не се прајме херои сега. Може некад имало, ама све што био херојско и револуционерно на крај го сотреле.
Познаник, хрват ми кажуваше за одцепувањето на Хрватска од титославија, за да изборат за сљмостојност изгинале 100.000 луѓе( меѓу кои и татко му, сирак е од 5 год ) ама затоа се држава, кај нас "немој сине ќе те отепаат, од дупење никој не умрел"