Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2381557 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #6285 на: 27 Март 2019, 12:52:00 pm »
Претпоставувам дека матичните броеви им се за да ја вкрстат базата со МВР за тоа кога лицето излегло од државата, инаку која е поентата...
Не е за да се исполни квотата од 24%?

Не знам каква е намерата. Логично е да проверат дали изјавата дека лицето НН е во странство со тој матичен број е одреден број на месеци.

На една друга тема се разглаба сличнава дискусија со бројот на ученици во основно образование и се виде дека овие вториве да не ти биле баш 14-15% него доста повеќе. Јебига луѓе, повеќе дупење помалце јадење трици по форуми!

Ние дупиме во странство ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6286 на: 27 Март 2019, 17:42:59 pm »
Kje si ne naprast kosova ko ne rupime i to e.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #6287 на: 27 Март 2019, 17:50:49 pm »
Moџо.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #6288 на: 28 Март 2019, 10:09:56 am »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6289 на: 28 Март 2019, 11:26:18 am »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #6290 на: 28 Март 2019, 11:40:41 am »
https://kajgana.com/kako-se-gasi-opozhareno-elektrichno-bmw

што е сигурно сигурно е  ;D ;D ;D ;D  8)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #6291 на: 30 Март 2019, 12:32:05 pm »
Moџо.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Браво, јас тек денеска ја пуштив песната.. незнам кој им е филмот со глумење патриотизам во 21ви век на продадена држава?.. До толку ли да се нема ум да направат некоја нова добра песна.. Башка на крај кога ќе се подразмисли текстот, македонија више не постои па останува прашање за кого и за што се жртвувале...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #6292 на: 30 Март 2019, 16:48:01 pm »
https://g.co/kgs/ACSYZJ

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6294 на: 01 Април 2019, 15:22:39 pm »
У право е жената, Бањанска река на времето беше стакло се бањавме ко деца риби, ракчиња еден куп. Сега е угнетена да ти се згади живот ..

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #6295 на: 01 Април 2019, 15:51:14 pm »
Село гори баба се чешла.
Вистински ден за започнување шарада наречена кампања за избор на прецедател. Можеби и намерно одбран, чисто заради забава, ај ќе ги дупиме, до крај, да видиме колку можат да издржат.
Изгоре селово дури да се дочешла бабата, ќе нема што да палиме на лето во јули, август кога ептен ќе пукнат жештините.
Никого кур не го заболе за тоа што насекаде гори. Гледам на тв, кавадаречко одма после пожарот што одвај го изгаснаа, чиче гори суви искастрени ластари од лозници (или како и да се викаат), притоа се гледа како цел ендек е опожарен, на прашањето зошто не се плаши од предизвикување на пожар спокојно одговара:
- Нема гајле, нема што да изгори друго, нема да префрли од ендекот натаму...

Возам низ Росоман и покрај пат истата слика, си палат, мува не ги лази. Надлежни да пишат казниче ни за лек. Не смее да се ремети изборната кампања, ќе се изгубат драгоцени гласови, а тоа е најбитно.

Стварно стана неподносливо да се живее овде. Не од гледна точка на сиромаштија, скромен сум, можам и со малку да преживеам. Од гледна точка на просто, затуцано секојдневие. Грдо, никакво, небезбедно, некултурно, сељачко.

Додека некои дивеаат, уништуваат... внимавам претерано, в коски се влеа пустото, внимавај на ова, внимавај на она, стегнат, постојано... опуштање никако, ми е страв да не напраам било каква грешка, па јас да платам и за нивното дивеење, пошто некој мора да го јади, нели, заради пропорционалност, исполнување на квоти и слични пичкеси материни.

- Ако не ти чини, замини си?!
- Зошто да си заминам бе? Зошто? Па убаа ми е земјата, само се накотија многу неранимајковци („Луѓе кои испогануваат се што ќе допрат“ како таа погоре што има спомнато, која и да е), лошо задоени, само за нив си мислат. Тие не ми чинат. Убаа ми е земјата, не ми се менва, тие неранимајковците се за смена, ама и за џабе дај ги, никој не ги зема ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6296 на: 01 Април 2019, 20:43:01 pm »
Лошото е што тие неранимајковци се мнозинство па си ги бираат овие неранимајковци на власт шо не клецаат 30 години.
Паметните замолчеа, глупавите прозбореа а шукарите се обогатеа, шо би рекол еден познат таму шо го знам кој беше :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #6297 на: 01 Април 2019, 22:15:06 pm »
Тие неранимајковци, апаши, "тие" некои што сите ги обвинуваме сме всушност, НИЕ, граѓаните на оваа безимена држава.
Излезени се од овде, учеле во исто школо како нас, во исти маала си играле. Сега се некој и нешто. Ние да дојдеме на нивно место, нашите деца да дојдат, ќе бидат ли подобри? Или како анкетата на зевзекманија, конкретно за патните трошоци, скоро сите истото го кажаа. Сите би земале "малку повеќе". Ама не до толку.
Или како беше тоа, до медот си, неможе да не си земеш малку.
Не ни треба ни ЕУ, ни вработувања, ништо, ни треба промена на умот. Немаме никакви морални вредности.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6298 на: 01 Април 2019, 22:31:38 pm »
"Тие" нису одавде, паднати од Марс се ;D

Како беше она во врска со вакцините..., не познавам никого што ги познава, или им е пријател, другар, роднина...
Да се наежиш :-X изгледа јас сум паднат од Марс ::)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #6299 на: 01 Април 2019, 22:37:17 pm »
Има два можни излеза од кризава: едниот на Табановце а другиот на аеродромот Френдшип.
Brains are awesome. I wish everybody had one.