Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2381343 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4695 на: 13 Октомври 2018, 13:09:51 pm »

https://radar.mk/?p=22659&fbclid=IwAR3Rx3qyUxznLXyFeCUnd6aCKNmId6G3fiTPh5P8mgvtknlsDC-LcxwpYzM

Toj си одработува со години, го вадат од нафталин кога ќе затреба (дури и „книги“ почнал да пишува).

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #4696 на: 14 Октомври 2018, 18:08:42 pm »
Ај па можда напокон СЈО со помош однадво ќе им го спопика на сите што треба. Има ликови кои треба да делат ќелија со Н.Г. Не само од црвените и од плавите има.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #4697 на: 14 Октомври 2018, 18:11:31 pm »
На која адреса да ги контактирам ови од фејзбук?
Шпанско село неможеш контакт ништо да најдеш 😞

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #4698 на: 14 Октомври 2018, 19:18:39 pm »

https://radar.mk/?p=22659&fbclid=IwAR3Rx3qyUxznLXyFeCUnd6aCKNmId6G3fiTPh5P8mgvtknlsDC-LcxwpYzM

Toj си одработува со години, го вадат од нафталин кога ќе затреба (дури и „книги“ почнал да пишува).
За кого одработува (која служба)? Знаеш со кој е близок во РМ? Со кого и што работи во МК?
Чим коментираш дека дури и „книги“ почнал да пишува ондак стварно не си у тек со ништо, џабе го тролаш народов тука.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4699 на: 14 Октомври 2018, 19:48:17 pm »
На која адреса да ги контактирам ови од фејзбук?
Шпанско село неможеш контакт ништо да најдеш 😞

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

https://www.facebook.com/zuck

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4700 на: 15 Октомври 2018, 00:37:51 am »
Чим коментираш дека дури и „книги“ почнал да пишува ондак стварно не си у тек со ништо, џабе го тролаш народов тука.

ОК бе, ајде ти препуштам на тебе да објасниш, и да се објасниш.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #4701 на: 15 Октомври 2018, 13:00:48 pm »
Нема што да објаснувам (кога и да пробам, нипто не ти влага во глава), ти се правиш дека си комплетно информиран и свесен за се околу тебе, а знаеш 5% од работите. Еве ти teaser:

..Некој ми шара по мозокот,
некој ми црта шаблони во него,
ми наместија електрични чипови,
во срцето за природна емоција,
со дигитално управување.
Ми кажаа што треба,
а што не треба,
Ми го покажаа вистинскиот пат
и сега се движам по него.
Ми рекоа дека сум добар пион,
ме погалија
и ми доделија диплома.
А јас сакав само да лижам пичка!
Влажна, розава, месеста пичка.
Ве молам,
оставете ме да ја долижам!

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4702 на: 15 Октомври 2018, 14:15:51 pm »
Друже Мармалад, да ти појаснам пошто очигледно е потребно. Тоа поназад се однесуваше на неговиот скорешен ангажман пред референдумот, кога беше и чест гостин по медиумите а „„Слободен“ Печат“ му ја дилаше книгата.

Но признавам - не очекував дека си страствен љубител на неговата поезија.  ::)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4703 на: 15 Октомври 2018, 14:27:22 pm »
Шарлатан :)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4704 на: 15 Октомври 2018, 14:44:31 pm »
Шарлатан :)

А каков да биде напален мајмун на 18 години?  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4705 на: 15 Октомври 2018, 14:55:51 pm »

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4706 на: 15 Октомври 2018, 15:00:02 pm »
До кога ќе се палите на тоа што политичарите кажуваат во јавност? Ниту Путин е исклучок ниту било кој политичар. Дајте бе малце излезете од таа матрица и размислувајте со своја глава.

Клипчево погоре е една добра комедија да се насмее човек арно ама кога аматери ќе го употребат за гео-политички анализи комедијата брзо станува трагедија. :)

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #4707 на: 15 Октомври 2018, 15:30:59 pm »
http://www.nytimes.com/2014/05/22/world/asia/china-russia-gas-deal.html
Чекам кометар од екпсертот за геополитичка стратегија, како ќе ја протумачи оваа стара вест. :)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4708 на: 15 Октомври 2018, 16:49:52 pm »
Еј @marmlad повикај ме ако ти одговори некој, и мене ме интересира дали некој ќе ти ја загризе мамката!  ;)

Клипчево погоре е една добра комедија да се насмее човек арно ама кога аматери ќе го употребат за гео-политички анализи комедијата брзо станува трагедија. :)

Не, работата одамна е трагедија. Тоа што ти (и повеќето) со очите ширум затворени пропуштате да го видите е фактот дека денес преку медиуми и без никакви докази се обвинуваат не само луѓе, туку и цели држави, за секакви дела и акти. Без притоа да се изнесат некакви релевантни докази.

Тоа со Килари што изгуби од кловнот Трамп естаблишментот го правда со „руска вмешаност“. Докази? Докази како што Путин самиот кажа не само што нема, туку се нудат некои текст фајлови со логови кои можеле да ги едитираат и да напишат што сакаат.

Смешно, но да - секако и трагично.

Не знам дали некој овде го проследи ловот на вештерки што му се направи на кандидатот (сега избран) за судија во амерскиот врховен суд. Извадија од пред 40-50 години некои тетки кои го обвинуваа ликот дека на некоја тинејџерска пијана журка се обидел да ги пипа по цицките. Сеедно што било и како било, самиот факт дека некој може да искочи и без никаков доказ да обвини за се и сешто - го потврдува ова што глобално се дешава.

Го обвинија Гадафи (без докази) и ја уништија Либија до тој степен да можеби во следниот век ќе бидне нешто нормално од нив. Го обвинија Садам Хусеин, повторно без докази, за некакво оружје за масовно уништување кое не успеаја да го најдат откако го уништија и упропастија Ирак. Истотото се дешава насекаде низ светот. А повеќето од вас или не се замарате или немате појма што се дешава додека ве замајаваат со се и сешто.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4709 на: 15 Октомври 2018, 17:03:20 pm »
Ван!
Дали ја изгледа серијата deep state?