Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2377959 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4320 на: 03 Октомври 2018, 09:03:46 am »
Не прскаат одозгора со авиони американците. Толку репетиран народ спремен за кавга и желен за крв немам сретнато никаде во Европа, а сум ја прошетал скоро цела. На балканот ги има на секој чекор

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Од друга страна, баш сакам да видам колку германци, французи, холанѓани би се понашале цивилизирано со упола од нивните сегашни примања кои генерално би биле пак подобри од нашите.  Се сеќавам на километарски редици штрајк на камионџии во Франција поради минорно поскапување на цената на горивото.
Лесно е да си цивилизиран со пун џеб и сметките во зелено...али ако веќе се нема за сите, бар искористи го цивилизароното население за да ги контролираш сељоберите, а не обратно.

https://www.mkd.mk/zabava/dzvezdi-i-film/rambo-amadeus-nacionalizmot-im-se-servira-na-tie-so-300-evra-plata-tie-so-3000

Se soglasuvam so Stratro,ovie ovde  da im gi skratat parite(da prezivuvaat kako nas dolu),odma ke pocnat so sekirite da si gi secat glavite kako Vikinzite.Ovie ne se ni kurtulni ni popametni,imaat pari i se strogo ko trolirani.Debili.
Па и јас се согласувам и за култура и паметност само што тие горе ја користат нивната култура и памет за покорисни работи за општеството каде што со години се бореле за човекови права. И затоа ќе штрајкуваат камионџиите во Франција, пилотите во Германија итн. Така да ако ја погледнеме работата од една друга страна и ако нив им ги скратат парите а нам ни ги дадат, ние ќе се посереме едно 6 пати побрзо.

Парите или немањето пари го гледате како причинител за успех или неуспех а уствари тоа е само резултат на мрзлив и себичен народ односно работлив и совесен за општото добро.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4321 на: 03 Октомври 2018, 09:06:06 am »
Ако сакаш да го стегаш моторо со бела кола, комарците што си ги убил по пат оставаат крвави точки на хауба и ретровизори.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4322 на: 03 Октомври 2018, 09:09:35 am »

Парите или немањето пари го гледате како причинител за успех или неуспех а уствари тоа е само резултат на мрзлив и себичен народ односно работлив и совесен за општото добро.

Да станаме сите да им аплаудираме на Саудиска Арабија како најработлив, најнесебичен и најсовесен народ за општо добро. М?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #4323 на: 03 Октомври 2018, 09:15:17 am »
За среќа или несреќа живееме во Европа каде што горе доле вредностите се слични на овој континент. Муабетов со Арабија шо знам, мене лично ми нема поента али потполно ти ја разбирам потребата да се држиш строго кон своето убедување и да си бараш аргументи во твоја полза.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4324 на: 03 Октомври 2018, 09:20:14 am »
Jaс па воопшто не ја разбирам потребата да се игнорираат реални и вистинити аргументи (факти), само затоа што не идат во твојата „полза“.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #4325 на: 03 Октомври 2018, 09:27:51 am »
Епа сега толку ми се моите можности. Не сум вечен експерт по меѓународно право, гмо, Монсанто, хебрициди, глобална политика, СССР, НАТО, ЕУ, Доналд Трамп, Путин, гасоводи, турски тек и да не ги набројувам.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4326 на: 03 Октомври 2018, 09:32:08 am »
За среќа или несреќа живееме во Европа каде што горе доле вредностите се слични на овој континент. Муабетов со Арабија шо знам, мене лично ми нема поента али потполно ти ја разбирам потребата да се држиш строго кон своето убедување и да си бараш аргументи во твоја полза.

Втор обид:
Германец кој ја работи мојата работа зима 10.000 евра плата во старт, а можеби и повеќе...

Дали тоа мене ме прави помрзлив и помалку совесен за општо добро или напротив ме прави поцивилизиран и мирољубив бидејќи сум задоволен од работата бидејќи сум свесен како се живее во Кина, Уругувај , Индија и други останати огромни , а сиромашни држави во светот?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4327 на: 03 Октомври 2018, 09:35:37 am »
Втор обид:
Германец кој ја работи мојата работа зима 10.000 евра плата во старт, а можеби и повеќе...

Малце ги преценуваш германските плати. Особено на тие во државно.  :) :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4328 на: 03 Октомври 2018, 09:38:10 am »
Втор обид:

Малце ги преценуваш германските плати. Особено на тие во државно.  :) :)

Знам многу добро колку се платени.И тоа не се министриња и буџетари.
Со години имаме консултанти од ЕУ супервизорски институции.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #4329 на: 03 Октомври 2018, 09:41:11 am »
Значи ти кај нас земаш 1500-2000 евра. На та пара и пак се буни  :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #4330 на: 03 Октомври 2018, 09:44:50 am »

Втор обид:

Дали тоа мене ме прави помрзлив и помалку совесен за општо добро или напротив ме прави поцивилизиран и мирољубив бидејќи сум задоволен од работата бидејќи сум свесен како се живее во Кина, Уругувај , Индија и други останати огромни , а сиромашни држави во светот?

Ајде и од мене втор обид.

Не, тебе тоа не те прави помрзлив или помалку совесен. Германецот можеби зима 10.000 евра плата во старт ама тој плаќа 2.000 месечно за кредитот за куќата, 500 за колата, 1000 за децата во приватно школо итн. Е сега разликата е во два дела.

- Германецот може да си приушти да живее послободно, да отиде на одмор и да не му ја мисли многу, да остане добра пара за пензија
- Германецот живее во Германија каде што здравството функцонира, возачката култура е на високо ниво, сигурен си безбедносно и економски, улиците ти се чисти се знае каде може да се гради, каде може да се паркира, функционира правото, може да добие документ од било која институција за било која потреба на време.

За сета тоа да функционира и дојде до тоа ниво, општеството како такво треба да размислува за другите зошто ако така размислуваат сите уствари меѓу себе и директно си помагаат. Ама ти живееш во Ченто, каде што некој пукал, некој трет будала комшија ја турирал колата без усул, сите паркираат на тротоар, пешаците мора да се на улица, врие ѓубре и прашина. Па сигурно германецот не ти е крив што зимаш мала плата и живееш во мизерни услови, или народот околу тебе можеби вклучително и ти самиот си дел од проблемот?

Германецот пред 80 години бил на многу лошо дереџе еве да не кажам економски и безбедносно на очајно ниско ниво. Ама и пред војните како народ (и тие околу нив французи, италијанци, енглези итн). горе долу имале далеку повеќе искуство во историјата со владеење и самото тоа си носи подобар старт. Не сум јас крив или ти што сме родени во Македонија, сепак малце позитивно да гледаме на работите и да си ја бркаме својата работа. Ако ништо друго барем е 2018, пакуј куферите и ела навака, незнам што друго да ти кажам :).

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4331 на: 03 Октомври 2018, 09:47:52 am »
Значи ти кај нас земаш 1500-2000 евра. На та пара и пак се буни  :D

Од твоја тастатура у божји монитор.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4332 на: 03 Октомври 2018, 09:50:14 am »
Знам многу добро колку се платени.И тоа не се министриња и буџетари.
Со години имаме консултанти од ЕУ супервизорски институции.

Консултант кој заработува нето 10 000 евра месечно, заработува бруто околу 16.000 евра месечно. Со бонус за одмор и Божик му доаѓа во рангот на 216-200 000 евра на годишно ниво. Ако добива дополнителни бонуси, сумата е уште поголема. Значи, тој консултант носи 7-10 пати повеќе пари за неговата компанија отколку што е платен (зборувам средно статистички). Значи, неговата компанија наплаќа од ЕУ/Македонија околу 1.5 до 2 милиони евра на годишно ниво. Ако праќаат три-четворица како него, неговата компанија добива околу 7-10 милиони евра на годишно ниво од нашата држава, или од ЕУ за нивните услуги како консултанти.

Прашањето е, како дошле тие да бидат консултанти зошто баш работат со ЕУ и зошто љупат толку пари од една држава која знае се, може се, ама никако да и тргне.  ;D ;D

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4333 на: 03 Октомври 2018, 09:53:03 am »

Германецот пред 80 години бил на многу лошо дереџе еве да не кажам економски и безбедносно на очајно ниско ниво. Ама и пред војните како народ (и тие околу нив французи, италијанци, енглези итн). горе долу имале далеку повеќе искуство во историјата со владеење и самото тоа си носи подобар старт. Не сум јас крив или ти што сме родени во Македонија, сепак малце позитивно да гледаме на работите и да си ја бркаме својата работа. Ако ништо друго барем е 2018, пакуј куферите и ела навака, незнам што друго да ти кажам :).

Germany, nein danke.
Поготово после 2018.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #4334 на: 03 Октомври 2018, 09:54:06 am »
Se soglasuvam so Stratro,ovie ovde  da im gi skratat parite(da prezivuvaat kako nas dolu),odma ke pocnat so sekirite da si gi secat glavite kako Vikinzite.Ovie ne se ni kurtulni ni popametni,imaat pari i se strogo ko trolirani.Debili.

Не другар..не знам со кого се дружиш, ама поминале они низ такви глупости..Само ние никако да поминеме. Ако снемаат пари европјаните, ќе дојдат на Балкан и ќе набоцкаат два народи да се колат и бесат, за да они ни шиткаат оружје..си ибале векот.
Секаде до сега кај што сум бил низ европскиве земји, се има поголема општа свест и помала себичност од кај нас.