Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2385790 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4140 на: 11 Септември 2018, 12:42:56 pm »
Ех што си чуден, Онак у волвото има парно на струја со четири радијатори со по 12 ребра инсталирано а ти па за метан му кажуваш.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4141 на: 11 Септември 2018, 13:16:24 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Лапај си бесплатно лечење во Германија!

ВМРО можат вода да им носат на овие за пропаганда.

Ѕирни го последниот број на Фокус, мајко мила нема статија а да не е за референдумот, едноставно нема што да читаш док кењаш...

Ништо нема останато од Фокус, празна новина ...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4143 на: 12 Септември 2018, 13:13:04 pm »
Затоа што се спасивме од поднесување на даночни пријави и губење време на шалтер во УЈП:

http://ujp.gov.mk/mk/javnost/soopstenija/pogledni/653

Цитат
•   Врз основа на внесените податоци, автоматски се генерира вашето Барање за регистрација на системот е-Персонален данок, кое треба да го испечатите и да го поднесете во надлежната даночна канцеларија на УЈП, при што треба да дојдете лично вие и да приложите документ за идентификација или пак да дојде лично вашиот полномошник и да приложи документ за негова идентификација и полномошно заверено на нотар. Службено лице од УЈП ќе ја верифицира вашата регистрација на системот е-Персонален данок. НАПОМЕНА: Оваа постапка ја спроведувате само еднаш при регистрацијата на системот е-Персонален данок, а е неопходна заради верификација на валидноста на креираниот профил и заштита на доверливоста на вашите лични податоци.
•   Ако вие или избраниот полномошник не сте евидентирани како даночен обврзник во Регистарот на даночни обврзници на УЈП, потребно е претходно да се регистрирате како даночен обврзник, со поднесувањена Пријава за регистрација УЈП-РДО и доставување на документ за идентификација на увид во даночна канцеларија на УЈП.

Сега делумно електронски, делумно на шалтер, вудве што се вели :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4144 на: 12 Септември 2018, 13:21:00 pm »
Стока е толку благ збор...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #4145 на: 12 Септември 2018, 13:25:46 pm »
Ќе ја пратам баба ми со лаптоп на тексапорт кај овие, да се пријави електронски. Какви дебили невидени.....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4146 на: 12 Септември 2018, 14:11:23 pm »
Еднаш се регистрираш електронски или ја регистрираш баба ти, после испринтано го носиш во УЈП или со баба ти идете до Нотар за да те ополномошти ти да отидеш да го однесеш во нејзино име.

Ова се прави еднаш, не еднаш годишно.

Мислам дека поедноставно е еднаш да им однесам пополнето барање отколку секоја година во еден месец цела Македонија да носи годишни пријави.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
« Одговори #4147 на: 12 Септември 2018, 14:21:19 pm »
Мислам дека поедноставно НИ(ту)еднаш =0 пати да се носи барање. И така имаат увид на сите податоци.
Вака уште посложено за народот. Дали има интернет,  па дали имал: мозила ,гугл, ИЕкс....како се принта , па дали има принтер....................

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4148 на: 12 Септември 2018, 14:21:22 pm »
надарен_партизан1923@џимејл.ком

На дедо мејло :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #4149 на: 12 Септември 2018, 14:32:28 pm »
Мислам дека поедноставно НИ(ту)еднаш =0 пати да се носи барање. И така имаат увид на сите податоци.
Вака уште посложено за народот. Дали има интернет,  па дали имал: мозила ,гугл, ИЕкс....како се принта , па дали има принтер....................

Се согласувам, ама фала богу нашиве институции не се поврзани помеѓу себе :)

За се ти треба да им доставуваш и докажуваш.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4150 на: 12 Септември 2018, 15:02:24 pm »
Не?

Цитат
Управата за јавни приходи електронски ќе ги добива од банките податоците за граѓаните неопходни за пополнување на Годишната даночна пријава, која од јануари следната година, наместо граѓанинот да ја пополнува, тоа ќе го прави Управата и ќе му ја доставува на граѓанинот на потврда. Податоците што ќе ги доставуваат банките и кои ќе ги користи УЈП, како и динамиката на доставување ќе бидат утврдени со законски измени.

Ова денеска на прес-кофнеренција го соопшти директорката на УЈП Сања Лукаревска која посочи дека и досега од банките добивале податоци но во хартиена форма за даночната постапка.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #4151 на: 12 Септември 2018, 15:18:02 pm »
Мислам дека се уште не се пројдени измените на законот за да може УЈП да има слободен пристап до сметките на физичките лица преку деловните банки во РМ.

Во секој случај муабетот е дека УЈП ништо чудно да не е поврзан со МВР за да може да црпи податоци за мене и за баба ми. Не викам дека е идеално решениево, далеку од тоа, али не е толку трагично еднаш во текот на годинава да отидеме до УЈП.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4152 на: 12 Септември 2018, 15:53:05 pm »
Насловот ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4153 на: 12 Септември 2018, 16:10:04 pm »
Да се најежиш.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4154 на: 12 Септември 2018, 16:23:17 pm »
Цитат
Европската комисија денес го објави предлогот за укинување на полугодишното поместување на часовникот во ЕУ во 2019 година, давајќи им на земјите-членки слобода да одлучат дали сакаат да го задржат летното или зимското сметање на времето.

Ќе биди, готово.
Само да не го утнат нашиве, да го остават на зимско :)