@Festool земи портокалов спреј. Офарбај ја, нека исуши, истркалај ја неколку круга и мењај. Пробано и проаѓа. А да македонче сум, со превари работам.
Едит: Не можам да приметам, да не е турските боци оваа?
Кинеските се сплескани.
Друже може ти работи финтата ама јас користам плин за готвење дома и не би сакал твојата или боцата како на членот погоре да заврши кај мене, посебно ако е некоја со фалинки. Поштено одете земете си боца како што треба, после само ќе си ја мењате.
Извини вака што ќе те прашам, не сум јас по знаењето.
Што ќе и биде на боцата.
Макпетрол ќе ја стави на тестирање. Ако е нешто дефект иде на отпад или топење. Навој се прави со урезница. Вњнтил се менува ако има гумици скинато. Практично добиваш нова боца, со гаранција од макпетрол.
Не дај боже ја маваш вратата од колата. Ја ќитираш вратата или ја менуваш колата?
Јас пак ќе речам извини. Јас сум прост човек, израснат со примери и случки и човек што не знае да сврзе две реченици. 
Прво искрено не знам каде пронајде во мојот одговор навреда кон тебе, второ бидејќи со години (15 тина можеби) користиме плин дома, и од нивните боци ретко се наоѓа асална поради тоа што корисниците на истите баш ги заболе во каква сотојба ќе ја вратат, третто ти како корисник на плин треба некогаш да размислиш и за останатите што ќе ја користат твојата боца, како што ти не сакаш дома да однесеш неисправна боца или сомнителна така и јас не сакам поради некој што сакал да заштеди некој денар да настане нешто кај мене. Како за крај Макпетрол незнам колку често ги проверуваат боците, знаејќи колку финтаџии има по македонскиве фирми мене не би ме зачудило и воопшто да не се проверуваат боците, туку едноставно доаѓа боцата ја става за полнење, се полни и чао пријатно.
Мојот коментар беше сосема нормален и го искажав моето несогласување со тоа што ти си го направил и тоа што го советуваш членот погоре да го направи, не можам да го разберам твојот одговор.