Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2382308 пати)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2565 на: 21 Април 2018, 15:53:20 pm »
Бев денес на сузуки тест драјв деј, барав нешо испод 100 коња ми го дадоа игнисот, 1.2 16v не знам дали има турбо, први импресии: моторчето е еластично, повлекува на 1500 обртаи, потрошњата е смешна, 4.5 по борд, воланот е квалитетно изработен и обложен со кожа (сепак е многу тенок :-\),во место е неосетно лесен, при возење малце се затегнува, мењачот е краток и прецизен. Многу високо се седи повисоко дури и од спаркот, не знам дали е позитивно или негативно но некако ми беше чудно, али сепак е компактен SUV мислам. Вожњата е прилично удобна и мека. Опрема и технологија имаше многу, but i don't really care about. Тоа е тоа не ми текнува друго, битно интересно ми беше.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #2566 на: 21 Април 2018, 16:02:18 pm »
Се, некој нешто брани со агресија, ПАПАНИ по тв шират демагогии, со МУЛТИ докторски титули се понашаат ко фараони итн.

Резултатот е бесни родители, бесни деца.

Детево е 1во одд со мерак тргна на училиште, за по 3 недели да не сака, заради тепачки. Реагирав до учителките, тие се правдаа многу деца биле. Реагирав до педагог, ме нападнаа учителките( по ново наставнички), требало со нив.

По родителски, главна тема е да се плати за обезбедување(1 лице) на цело училиште.
По реакција дека е бесправно да се плаќа, одговорот е дека така одлучил советот(читај вонземјани).

Нека дојде со него некое поголемо дете, да им списка на тепачите, не вие.

Сите ќе му ќутат...
Поентата ми беше дека децата уште на таа возраст се воспитани односно невоспитани, па мало несогласување, одма покажување сила.

Потоа, тоа станува код на однесување и џабе ти е нормално воспитување дома.

https://zenskimagazin.mk/branko-dragash-nevospitanite-roditeli-imaat-agresivni-deca

Sent from my iPhone using Tapatalk
Детето, воспитано да не крева рака, соочено со агресивни деца, извесен период се гледаше дека е исфрустрирано од контрадикторноста на ситуацијата.

Сега гледам, сконтал дека треба да враќа со непропорционална мерка, па родители и наставници почнуваат да се жалат од него, а дома не кажува за да не го прекоруваме.

Не оправдувам, ама поважно ми е неговото психичко здравје, отколку етичкото воспитување. 

Fight fire with fire
Жалосно но вистинито

Повеќето од оние масакри низ амричките училишта се направени од деца кои се константно малтретирани физички или психички од свои врсници. Дел од нив немоќни да се спрвата самите поради домашното добро воспитување  паѓаат во депресија, се повлекуваат во осаменост па дури и се самоубиваат. Други вадат полуватоматско оружје што тактото си го купил да си игра со другарите и „рендаат“. Нас нема долго да ни треба да стигнеме до таму. Напротив, според искуствата со двете деца што ги имаме во училиште, кога ќе бидат средно училиште ќе има метал детектори и решетки низ школо.

Во одделението на поголемиот веќе стигнавме да се појавме во КОД кај Лупевска, со помалиов гледам одиме во ист правец.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2567 на: 21 Април 2018, 22:21:29 pm »
Мислиш од кога син ти станал по агресивен неговото психичко здравје е сега подобро? Можеби сега има некаква сигурност и помалку страв ама незнам дали сега е среќен и психички здрав. Али за жал прпблњмот е многу поголем од едно детенце и неговото однесување.
Не е агресивен, сам се научи да враќа, а јас немам намера да го прекорувам за тоа. Башка веќе не исфрустриран.
Јас му го решив проблемот на внук ми од брат.

Го тепало секој ден некое дете кое ги напаѓало и сите останати деца и дома доаѓа внуков исфрустриран секој ден. Ела чичо ваму, грабнуеш, трескаш од земја и газиш до миле воље. И биднало баш така до запирка до се и крај на пеоблемот. Друго дете внуков не е чепнал!

Да го тепал само внуков, да го барам проблемот кај внуков...

За неспособно образование кое не може да контролира трето одделенци, булинг нема да мине!

Моите се 2 години и исто би постапил ако не дај боже дојде ред.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #2568 на: 23 Април 2018, 11:19:21 am »
https://www.facebook.com/shopdealman/

Дечки, дали и како се порачува облека од странава?
Има ли некој искуство?
Има страшно јаки ствари.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2569 на: 23 Април 2018, 11:33:12 am »
Message, inbkx ваљда.

http://energeticsmk.com/2018/04/23/Шведска-е-првата-земја-во-светот-која-и/

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2570 на: 23 Април 2018, 19:13:38 pm »
za graT
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2571 на: 23 Април 2018, 23:09:39 pm »

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2572 на: 24 Април 2018, 00:36:15 am »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #2573 на: 24 Април 2018, 07:07:33 am »
Така се отвара најбитниот пат у државата, а не ко на погреб !
Два пати треба зурли и тупани за овој автопат! Следниот пат, патарините кога ќе ги пуштат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2574 на: 24 Април 2018, 07:35:03 am »
И нека викнат некоја од моменталните „ѕвезди“ од екс ју поднебјето со напрчени цицки и муцки, да се знај!
А не ова со зурливе како од филм на Костурица.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2575 на: 24 Април 2018, 07:41:02 am »
Од негорци ги донеле за публика ама работата излегла од контрола.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2576 на: 24 Април 2018, 08:21:19 am »
Колку ќе е патарина и кога ќе се пушта дознавме?

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2577 на: 24 Април 2018, 09:48:20 am »
Волку глуп народ заслужува редовно пљачкање и угнетување...браво политичари (локални и странски)!

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #2578 на: 24 Април 2018, 10:29:49 am »
Од денес наводно може да се вози по автопатот...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2579 на: 24 Април 2018, 13:11:20 pm »
Само пазете во тунелот да не дигнете некоја сваќа на хауба ;D