Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2778122 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2190 на: 18 Март 2018, 22:45:34 pm »
Основната карта ја земав, колку багаж ми следи со неа?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Само кабин бег, едно парче.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2191 на: 18 Март 2018, 22:49:24 pm »
Значи ранче за на грб, доста е и тоа, германија е тоа се има таму.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2192 на: 19 Март 2018, 00:24:41 am »

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #2193 на: 19 Март 2018, 08:12:39 am »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2664079
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2294197
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2408797
Носат до адреса во Де.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Си се возел со првите?
Не,овие се некој нови,првпат ги гледам на реклама,иначе ги наведов пошо некој одат само до Франкфурт па да има повеке опции 😊

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2194 на: 19 Март 2018, 08:25:31 am »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2664079
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2294197
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2408797
Носат до адреса во Де.

Си се возел со првите?
Не,овие се некој нови,првпат ги гледам на реклама,иначе ги наведов пошо некој одат само до Франкфурт па да има повеке опции 😊

Братучед ми е, вози до кај сакаш :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #2195 на: 19 Март 2018, 08:39:52 am »
Следен пат таму ке закажам 😊

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2196 на: 19 Март 2018, 08:52:04 am »
Јас еднаш сум патувал со комбе до Германија,сељаци немаше убај луѓе имаше внатре,ама ексик и одење и се.Тргнавме од тука во 4 наутро,после 2700км стигнав на местото,од кои пола јас ги возев.Пошо ако остаев само газдата на комбето да вози уште ке патувавме.
Да не речам н икогаш повеќе,ама изгледа така ќе биде.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #2197 на: 19 Март 2018, 10:00:54 am »
Јас еднаш сум патувал со комбе до Германија,сељаци немаше убај луѓе имаше внатре,ама ексик и одење и се.Тргнавме од тука во 4 наутро,после 2700км стигнав на местото,од кои пола јас ги возев.Пошо ако остаев само газдата на комбето да вози уште ке патувавме.
Да не речам н икогаш повеќе,ама изгледа така ќе биде.

Му го штави комбето на бензиска или доброволно ти го даде газдата? :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2198 на: 19 Март 2018, 10:44:19 am »
Од Прилеп беше газдата и од таму тргнавме,тој јас и уште 5-6 други патници.Врнеше,чоекот 50+год и  вози 50-60км/х...Добро си викам ај Плетвар лошо...Одиме на граница,ги заборавил документите од приколката,ајде 2 саати чекање да му ги донеси синот од Прилеп.Прајме муабет ова она и му викам како тие планот за возење,ами вика ке возам до вечер до кај 2 па после вика ке преспијам 2-3 саати и ке продолжиме.Ок си велам.
Тргнуваме,Србија вози 80-90км/х...Си прам есапи во глата кога би стигнал на местото(пошо бев последен за носење) со темпото кое го имаше на возење и со сите патници и пакетчиња по пат кои требаше да ги оставиме никако не излегува планот.Поточно наместо сабота да стигниме ке стигневме Недела вечерта негде...Чоекот имаше 6-7луѓе за носење(сите до одредена адреса) и уште толку пакетчиња,плус приколката требаше да ја однеси на друга адреса.

Прајме пред Белград пуш пауза и му викам вака и вака.НЕ ти одбивам од цената ама ке возиме пола пола,додека ти возиш,јас одмарам и обратно.Вика ок.Кажи му викам колку е дозволено со приколката да возам.Ми кажва Србија 110,Унгарија 120-130,Австрија 100,Германија 120...
Почнав да возам од пред Белград,однесовме еден патник Виена,еден пакет во Минхен,и уште два патници во околината на Минхен па се сменавме.Па тој возеше ваму таму(спиев),па кога станав јас продолжив и така.

Тргнавме во петок во 04:00 од Лукоил Прилеп,Штајнфурт стигнав Саботата во 17:00,после извозени вкупно над 2700км,од кои повеќе од пола јас ги извозив.
Чоекот цело време частеше кафе,сокче,ред бул и така(така беше договорот),иако инстистираше да ми земи пола пари за превозот,поточно да платам само 50е.

Србија пред граница со Унгарија пред патарина не застана полиција во брза лента стоевме на автопат(500м)пред патарина,му викам чекај да се тргнам ке не залепи некој од назад,немај гајле вика џандарот дај 20е пошо не се врзани патниците назад.
Дур ја влечкавме приколката возев 10-20км/х повеќе од дозволеното,кога ја оставивме Германија,кога сум го собрал тоа комбето по автопат незнам како не испушти душа.ИСпод 150 не го пуштив,ама се договоривме пред тоа со останатите патници.

п.с Од аспект за патување,никогаш повеќе не со комбе.Ако имам повеќе работи за носење,нив ке ги пуштам по комбе и ке одам со авион,или па со кола.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #2199 на: 19 Март 2018, 10:57:39 am »
Комбето да не беше Опел Виваро кафева/сива металик боја?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #2200 на: 19 Март 2018, 12:11:46 pm »
п.с Од аспект за патување,никогаш повеќе не со комбе.Ако имам повеќе работи за носење,нив ке ги пуштам по комбе и ке одам со авион,или па со кола.

Старио мој во автобус се нема возено 20 години, ама еднаш реши да појде со бус- и беља работа. Требаше од Италија да земи влекач, и тргна со тие комбиња/бусови нонстоп што има линија МК-Италија-МК.  Тргнаа накај 16 од Куманово, вечерта во 21:00 ми врти: му испаднаа двете задни десни гуми на автобусот, кај Ниш сме, спреми ја колата ќе дојде еден другар да ја земе и да ме собере. ;D :D Додека чекале таму, сопатниците кои нонстоп патуваат му раскажувале дека секое патување им е посебна авантура. ;D :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2201 на: 19 Март 2018, 13:06:31 pm »
Јас еднаш отидов со автобус до Закинтос и си карав мајка. Уште еднаш повеќе од 2-3 саати со автобус (ако ептен морам) нема шанси.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2202 на: 19 Март 2018, 14:46:17 pm »
Комбето да не беше Опел Виваро кафева/сива металик боја?
Reno bese temna boja na istiot gazda poso toj go iima i opelot.
Spenser.,pred dva dena kolega moj okapa 15h od cekanje pred zagreb drugo kombe poso toa so koe patuvale isprdelo.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #2203 на: 19 Март 2018, 15:01:16 pm »
Која е математиката да платиш 100 евра за 1 правец со комбе (и се малтретираш цел ден) кога за таа цена леташ со визер + багаж?

Edit: Може баш и не е само 100 евра виз со 1 кофер...
« Последно менување: 19 Март 2018, 15:08:09 pm smole »

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #2204 на: 19 Март 2018, 15:12:08 pm »
Која е математиката да платиш 100 евра за 1 правец со комбе (и се малтретираш цел ден) кога за таа цена леташ со визер + багаж?

Edit: Може баш и не е само 100 евра виз со 1 кофер...

Познавам многу луѓе кои што имаат смртна фобија од летање. Не размислуваат за авионите толку либерално како јас и ти.

Стравот може да направи чуда.