Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375663 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #1785 на: 25 Јануари 2018, 10:59:12 am »
Абе стока од комшии, во 3 саат сабајле ми ѕвони на врата, ме извади од памет хилтата од раце ќе ми паднеше.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #1786 на: 25 Јануари 2018, 11:00:06 am »
Добро треба да заминиш странство за да се свестиш да не пушташ музика или правосмукалка или бурмашина во 3 ноќеска ебаго...
А со дециве, ај што да и пра на малава ако ја стегнит меот или ако фатит температура? Сега не мојш да си саможивен само некому како што одговарат... Другиве ај нека испоцркаат мене ако ми се спиело.

Никој ништо нема да ти каже ако детето ти е болно или му се иде у вц.. Али ќе ти каже ако ти играат децата жмурка по дома после 24 часот, пошто не си ги воспитал да имаат почит према други..ваљда ахтунг на таква галама мислеше..
Швајцарците се директен народ. Ако те види дека правиш нешто погрешно пред него, нема да чути и да праи гримаси. Едноставно има да ти посочи дека тоа е погрешно и да се поправиш. Ако не сакаш, си има платени институции (функционални)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1787 на: 25 Јануари 2018, 11:11:35 am »
....

Другар, ако ти е до кур-ташак поарно кажи си отворено и да се заебаваме. А не вака, со досетки и со инцидентни случаи или давид-голиат примери, затоа што една ластовичка не прави пролет.
па овде не мојш да знајш кој е озбилен кој не, морат да тераш сончоглед политика. Е не е фер према озбилниве ама јбг, таква е темава... За нешто сум озбилен за нешто не сум...
Или зборот ти беше за името? Стварно не су експерт на таа тема, а гледам честа фраза стана ова "битно името не го даваме"...
@WorM Тоа значи треба од самите да почниме, што имат толку спектакуларно ако гледаш дека пра нешто што не требит и да ми посочиш дека греша... Ама вака добивам впечаток дека ако ти рече некој швајцарец дека прајш нешто што не треба, а овде најверојатно ќе му возвратиш со "ти ќе ми кажиш"

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1788 на: 25 Јануари 2018, 11:16:26 am »
п.с. Т.Е. треба да имаме обзир еден према друг и тоа е најнормално, кај и да си... И не би требало нешто какоо "Леле еј во 5 сабајле во странство кршев плочки за малу робија ќе заглавев" да ни е чудно, а овде се изнаслушавме муабети од типот како тоа странство репале казни дури и за пикавци и величање на истите т.е. како да е чудно дека не треба да фрлаш пикавци кај ќе стигнеш. Е сега додуша овде не репаат казни ама не е разлог да фрлаш пикавци не...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1789 на: 25 Јануари 2018, 11:17:53 am »
Ова е разликата Бицикле. Свест за правилно постапување кај нас има 20% од народот, во Швајцарија 40%, али институциите ги научиле дека ако не постапуваат како треба ќе има соодветни казни за нив, затоа и 90% кај нив се однесуваат како треба, а кај нас и овие 20% ќе ги исквариме затоа што гледаат дека околу нив е хаос и никој ништо не презема околу тоа.

Едноставно има да ти посочи дека тоа е погрешно и да се поправиш. Ако не сакаш, си има платени институции (функционални)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #1790 на: 25 Јануари 2018, 11:26:05 am »
Или ќе се искварат или ќе го фатат патот под нозе..
New blood of old school

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1791 на: 25 Јануари 2018, 11:29:25 am »
Значи погрешно било представувањето као демек странство не смејш да мрдниш. Да си се понашаш нормално никому ништо, освен што имаш по лојална конкуренција, а со тоа и подобри шанси да успееш во тоа што си се определил да го работиш...
Што била работа...
Ај некој ме разбра... гле реферати сум напишал на назад за да ја долови некој мојата поента... :D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1792 на: 25 Јануари 2018, 11:46:33 am »
@Bicikle  eve ti kratka prikazna
- Vo stranstvo e dozvoleno se sto ne e zabraneto. Ako pravis pogresni raboti prvo ke bides opomenet, pa kaznet, poso tamu se si funkcionira kako sto treba. Dali tebe toa ti smeta, ne ti e logicno, ke si kupis masina za perenje ili nema voda da pustas e samo tvoj problem, nivni sigurno ne e, poso gajle im e za tebe, ti treba da se prilagodis na niv, a ne obratno.
Kaj nas obratno, ako pravis neso pogreshno i pritoa imas "vrski" ke si nagraden od celo opstestvo deka se snaogjas, deka si faca/mangup i tn, a ako si kultren, frlas gjubre vo kontejner, a ne od prozor, stanuvas vo avtobus na postari od site ke si obelezan deka si nenormalen i deka si glup i nemozes da se snajdes vo zivotov, sto sigurno e nas problem na site sto sme vo Mkd, pak ne e problem na nekoj vo stranstvo.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1793 на: 25 Јануари 2018, 11:51:31 am »
Епа тоа де можи ќе ме натера патот натака, па да си зна од прилика како стојат работине. Нели арно е ако кинисаш негде да прашаш што е како е...
Само овде и да прашаш неарен ќе те напраат.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1794 на: 25 Јануари 2018, 12:01:04 pm »
Eve uste pokratka prikazna :)) Vo stranstvo funkcionira sistemot, kako za naplata na danoci, davacki i tn, ama funkcionira i bolnica i policija i se. Kaj nas nishto od toa ili mn malku funkcionira. Ako prasuvas, kako vikaat srbine ko pita ne skita, iako se zezas, ama nebitno.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1795 на: 25 Јануари 2018, 12:16:47 pm »
За ставот околу името се зезав, пошто на секое глеадм хаштаг_ама_името_не_го_даваме. А за законите од кај да знам што е како е, и за работата, не сум бил странство осим туристички. 
а после ова https://www.google.com/search?q=%D0%BD%D0%B0%D1%98%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D0%BE+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82&oq=%D0%BD%D0%B0%D1%98%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D0%BE+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82&aqs=chrome..69i57.6465j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
не ме чуди да има закон да не се**еш после 23, да не периш дома алишта.. Што ги знам можи таква им е модата.
Инаку секако дека ти ќе се прилагодиш, па ко ќе се вратиш овде пак по старо, да се знае кој има кеш за кого не се проблем 50$ за казна xD (Вака да прецизира, само за последниов ред се зеза )

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1796 на: 25 Јануари 2018, 12:21:47 pm »
Читам за галамава и пуштање во вода послe 22 ч во Швајцарија.
Ок.Убаво.

Него....има ли џамии на запад да ти пеат во ритмички несинхронизиран и атонален сараунд неколку пати дневно, а богами и во 4 саат сабајле?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1797 на: 25 Јануари 2018, 12:23:28 pm »
pa toa hiltata od deni nema da se oseti ich...

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #1798 на: 25 Јануари 2018, 12:49:17 pm »
Читам за галамава и пуштање во вода послe 22 ч во Швајцарија.
Ок.Убаво.

Него....има ли џамии на запад да ти пеат во ритмички несинхронизиран и атонален сараунд неколку пати дневно, а богами и во 4 саат сабајле?

Нема, ама има цркви кои што лупаат звонци од 5 сабајле..и сега шо праиме?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1799 на: 25 Јануари 2018, 12:56:56 pm »
Куферите и назат(Се зеза ).